Samodzielny Publiczny Zespół OPieki Zdrowotnej w Pajęcznie ogłasza przetarg
- Adres: 98330 Pajęczno, ul. 1 Maja
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 343 111 663 , fax. 034 3111663 w. 18
- Data zamieszczenia: 2017-11-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół OPieki Zdrowotnej w Pajęcznie
ul. 1 Maja
98330 Pajęczno, woj. łódzkie
tel. 343 111 663, fax. 034 3111663 w. 18
REGON: 30652600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozpajeczno.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla SPZOZ w Pajęcznie - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostawy posiłków w ramach całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Pajęcznie z uwzględnieniem diet i kaloryczności - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, że Wykonawca spełni powyższy warunek jeśli wykaże że jest zarejestrowany we właściwym rejestrze
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - aktualne na dzień składania ofert oświadczenia w zakresie wskazanym w załączniku nr 4 i 5. do SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniach będą stanowić wstępne potwierdzenie, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu, - wykaz wykonania w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania przynajmniej jednej usługi odpowiadającej rodzajowo przedmiotowi zamówienia o łącznej wartości nie mniejszej niż 50 % wartości ogółem (w jednej umowie) i każda z podaniem ich wartości, przedmiotu, daty wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane oraz załączeniem poświadczenia nadal wykonywanych lub wykonanych usług wydanego nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać takiego poświadczenia należy dołączyć oświadczenie Wykonawcy o wykonywanych lub wykonanych usługach [w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę]. Jeżeli okres działalności jest krótszy – Wykonawca musi wykazać się co najmniej 2 usługami przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla Szpitali o wartości brutto nie niższej niż 100.000,00 zł rocznie każda wraz z załączeniem poświadczenia nadal wykonywanych lub wykonanych usług wydanego nie wcześniej niż na 3 miesiące przed upływem składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać takiego poświadczenia należy dołączyć oświadczenie Wykonawcy o wykonywanych lub wykonanych usługach. - oświadczenie, że dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia w tym posiadającymi kwalifikacje zawodowe kucharza oraz dietetyka, - decyzję właściwego dla siedziby wykonawcy Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem, - aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Inspektora Sanitarnego potwierdzającego, że miejsce produkcji i dystrybucji posiłków oraz mycia termosów może być wykorzystane do świadczenia cateringu posiłków dla pacjentów szpitala (zaświadczenie nie może być wydane wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania ofert) oraz aktualne zaświadczenie wydane przez właściwego terytorialnie Inspektora Sanitarnego potwierdzającego, że pojazd przeznaczony do przewozu posiłków spełnia wymogi sanitarne (zaświadczenie nie może być wydane wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania ofert), - Oświadczenie, że posiada polisę lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie objętym zamówieniem. Jeżeli oferta firmy zostanie wybrana do realizacji zamówienia, Wykonawca najpóźniej w dniu zawarcia umowy przedłoży polisę ubezpieczeniową na kwotę nie niższą niż 250 000,00 zł (dwieście pięćdziesiąt tysięcy złotych) obejmującą ewentualne szkody mogące powstać z realizacji umowy dotyczącej żywienia pacjentów w SP ZOZ w Pajęcznie - w szczególności zatrucia pokarmowe i powikłania z tym związane, - Dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP. Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, że system został wdrożony lub jest wdrażany z jednoczesnym zobowiązaniem, że na każde wezwanie Zamawiającego przedstawi on dokumenty potwierdzające wdrożenie systemu, - przykładowy miesięczny jadłospis z wyszczególnieniem wartości kalorycznej i gramatury poszczególnych produktów dla diety: cukrzycowa (5 x dz), lekkostrawna, wątrobowa (3 x dz), ) dieta płynna (5 x dz x 300 ml)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe dla Biura Aktywności Miejskiej UMŁ i rad osiedli w Łodzi
Dodano: 2023-12-14 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla SPZOZ w Pajęcznie
Dodano: 2023-12-04 - Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków dla uczniów oraz wychowanków w placówkach oświatowych działających na terenie gminy Brójce w 2024r.
Dodano: 2023-11-30 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby jednostek Administracji Centralnej Politechniki Łódzkiej w 2023/2024 r.
Dodano: 2023-08-21 - Przygotowanie i dowóz posiłków do Publicznego Gminnego Przedszkola „Bocianie gniazdo” i Klubu dziecięcego „Pod bocianim skrzydłem” w Krzyżanowie w roku szkolnym 2023/2024 (system cateringu)
Dodano: 2023-08-10 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2023-07-20 - Usługi transportowe w ramach projektu „Centrum Usług Środowiskowych „WISIENKA-C.D”
Dodano: 2023-05-19 - Usługi całodobowego dostarczania posiłków dla pacjentów MCTiPZ
Dodano: 2022-10-25 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2022-09-23 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2022-09-10