PUBLICZNE PRZEDSZKOLE NR 2 W WIELUNIU ogłasza przetarg
- Adres: 98-300 Wieluń, ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 14
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 438438577
- Data zamieszczenia:
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: PUBLICZNE PRZEDSZKOLE NR 2 W WIELUNIU
ul. Polskiej Organizacji Wojskowej 14
98-300 Wieluń, woj. łódzkie
tel. 438438577
REGON: REGON 731012885 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip-przedszk2.um.wielun.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są usługi społeczne wymienione w załączniku XIV do dyrektywy 2014/24/UE Usługi hotelowe i restauracyjne. Przedmiot zamówienia dotyczy usług związanych z „Przygotowaniem i dostarczeniem posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu” polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla około 350 dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu (zapotrzebowanie na posiłki trzydaniowe – ok. 322 dzieci w grupach przedszkolnych, a zapotrzebowanie na posiłki dwudaniowe w grupach przedszkolnych - ok. 28). Wykonawca zobowiązany będzie do sukcesywnego świadczenia usług w okresie funkcjonowania przedszkola w roku szkolnym, począwszy od dnia 1 września 2022 r. do dnia 31 sierpnia 2023 r. Wymagane jest dostarczanie posiłków dwa i trzy razy dziennie - śniadanie od 8.15 do 8.45, obiad od 11.30 do 11.45, podwieczorek od 14.00 do 14.15. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w Rozdziale 5 SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium do dnia 2.08.2022 r. do godz. 11:00 w wysokości 5000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych 00/100):Wadium może być wnoszone w jednej lub kilka następujących formach:1) pieniądzu;2) gwarancjach bankowych;3) gwarancjach ubezpieczeniowych;4) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2020 r. poz. 299)
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający określa niżej wymienione warunki udziału w postępowaniu, proporcjonalnie do przedmiotu zamówienia, które umożliwiają ocenę zdolności wykonawcy do należytego wykonania zamówienia.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają niezbędną zdolność techniczną lub zawodową umożliwiającą realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości.Zamawiający stawia warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości:a) w celu potwierdzenia doświadczenia Wykonawcy winni udokumentować wykonanie lub wykonywanie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, przynajmniej jednej usługi o podobnym charakterze tj.:tj. usługi w zakresie żywienia zbiorowego przez okres ciągły 10 miesięcy o wartości minimum brutto 100 000,00 zł w ramach jednej umowy,b) w zakresie potencjału technicznego lub zawodowego za spełnienie warunku Zamawiający uzna dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj.:- osoba posiadająca wykształcenie gastronomiczne - minimum 1 osoba- dietetyk - 1 osoba;
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-02
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników projektu
Dodano: 2024-04-22 - Usługi cateringowe dla Biura Aktywności Miejskiej UMŁ i rad osiedli w Łodzi
Dodano: 2023-12-14 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla SPZOZ w Pajęcznie
Dodano: 2023-12-04 - Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków dla uczniów oraz wychowanków w placówkach oświatowych działających na terenie gminy Brójce w 2024r.
Dodano: 2023-11-30 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby jednostek Administracji Centralnej Politechniki Łódzkiej w 2023/2024 r.
Dodano: 2023-08-21 - Przygotowanie i dowóz posiłków do Publicznego Gminnego Przedszkola „Bocianie gniazdo” i Klubu dziecięcego „Pod bocianim skrzydłem” w Krzyżanowie w roku szkolnym 2023/2024 (system cateringu)
Dodano: 2023-08-10 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2023-07-20 - Usługi transportowe w ramach projektu „Centrum Usług Środowiskowych „WISIENKA-C.D”
Dodano: 2023-05-19 - Usługi całodobowego dostarczania posiłków dla pacjentów MCTiPZ
Dodano: 2022-10-25 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2022-09-23