SZKOŁA PODSTAWOWA IM. WINCENTEGO WITOSA W RUDZIE ogłasza przetarg
- Adres: 98-300 Ruda, ul. Długa 31
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 43 8428528
- Data zamieszczenia: 2022-07-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. WINCENTEGO WITOSA W RUDZIE
ul. Długa 31
98-300 Ruda, woj. łódzkie
tel. 43 8428528
REGON: REGON 000734618 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://bip-sp.ruda.um.wielun.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej im. Wincentego Witosa w Rudzie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zamawiający dopuszcza możliwość udzielenia zamówień polegających na powtórzeniu podobnych usług określonych w ust. 5.1 SWZ, stanowiących nie więcej niż 10 % wartości zamówienia podstawowego. Ewentualne zamówienie zostanie udzielone w trybie przewidzianym w art. 214 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp, jeżeli zostaną spełnione przesłanki ustawowe oraz w przypadku, gdy zaistnieje uzasadniona potrzeba rozszerzenia zamówienia podstawowego i zostaną zapewnione środki finansowe na ten cel. Warunki udzielenia zamówień: zamówienia zostaną udzielone w trybie zamówienia z wolnej ręki, po przeprowadzeniu negocjacji z Wykonawcą, w szczególności w zakresie warunków umowy, w tym m.in. ceny, terminu wykonania, zasad rozliczeń, kar umownych. Podstawą wyceny zamówienia będzie opis przedmiotu zamówienia oraz Formularz ofertowy do wypełnienia przekazany Wykonawcy przez Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający określa niżej wymienione warunki udziału w postępowaniu, proporcjonalnie do przedmiotu zamówienia, które umożliwiają ocenę zdolności wykonawcy do należytego wykonania zamówienia.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają niezbędną zdolność techniczną lub zawodową umożliwiającą realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości.Zamawiający stawia warunki umożliwiające realizację zamówienia na odpowiednim poziomie jakości:a) w celu potwierdzenia doświadczenia Wykonawcy winni udokumentować wykonanie lub wykonywanie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, przynajmniej jednej usługi o podobnym charakterze tj.:usługi w zakresie żywienia zbiorowego wykonania co najmniej jednego zamówienia w zakresie przygotowywania posiłków dla co najmniej 25 osób dziennie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie (potwierdzone dokumentami, że usługi te zostały wykonane należycie) lub usługi w zakresie żywienia zbiorowego przez okres ciągły 10 miesięcy o wartości minimum brutto 50 000,00 zł w ramach jednej umowy oraz potwierdzone dokumentami, że realizował przedmiot zamówienia o wielkości zbliżonej do prowadzonego postępowania,b) w zakresie potencjału technicznego lub zawodowego za spełnienie warunku Zamawiający uzna dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj.: osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, posiadającymi doświadczenie, wykształcenie i kwalifikacje zawodowe i potwierdzi to wykazem osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia oraz oświadczeniem, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane kwalifikacje oraz dysponuje odpowiednim zasobem technicznych umożliwiającym prawidłowe wykonania usługi tj. :- osoba posiadająca wykształcenie gastronomiczne - minimum 1 osoba- dietetyk - 1 osoba
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-03
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe dla Biura Aktywności Miejskiej UMŁ i rad osiedli w Łodzi
Dodano: 2023-12-14 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla SPZOZ w Pajęcznie
Dodano: 2023-12-04 - Usługa polegająca na przygotowaniu, dostawie i wydaniu posiłków dla uczniów oraz wychowanków w placówkach oświatowych działających na terenie gminy Brójce w 2024r.
Dodano: 2023-11-30 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby jednostek Administracji Centralnej Politechniki Łódzkiej w 2023/2024 r.
Dodano: 2023-08-21 - Przygotowanie i dowóz posiłków do Publicznego Gminnego Przedszkola „Bocianie gniazdo” i Klubu dziecięcego „Pod bocianim skrzydłem” w Krzyżanowie w roku szkolnym 2023/2024 (system cateringu)
Dodano: 2023-08-10 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2023-07-20 - Usługi transportowe w ramach projektu „Centrum Usług Środowiskowych „WISIENKA-C.D”
Dodano: 2023-05-19 - Usługi całodobowego dostarczania posiłków dla pacjentów MCTiPZ
Dodano: 2022-10-25 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2022-09-23 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2022-09-10