Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy ogłasza przetarg
- Adres: 43384 Jaworze, ul. Pałacowa
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 0-33 8172172 , fax. 0-33 8172172
- Data zamieszczenia: 2016-12-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy
ul. Pałacowa 1
43384 Jaworze, woj. śląskie
tel. 0-33 8172172, fax. 0-33 8172172
REGON: 18203000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
zakup i dostawa pieczywa, nabiału, mięsna i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj w roku 2017 dla potrzeb Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Jaworzu z podziałem na 8 części: I część zamówienia - pieczywo II część zamówienia - nabiał III część zamówienia - mięso i przetwory mięsne IV część zamówienia - warzywa i owoce V część zamówienia - artykuły spożywcze VI część zamówienia - ryby VII część zamówienia - mrożonki VIII część zamówienia - jaja - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w formularzach asortymentowo-cenowych stanowiących załączniki od 2 do 9 do SIWZ, z podziałem na poszczególne części, z których każda stanowi odrębny podmiot do zamówienia. 2. Wskazanie przez Zamawiającego marki lub nazwy handlowej określa klasę produktu , będącego przedmiotem zamówienia i służy ustaleniu standardu, a nie wskazuje na konkretny wyrób lub konkretnego producenta. Oryginalne nazewnictwo lub symbolika podana została w celu prawidłowego określenia przedmiotu zamówienia. 3. Dostawa następować będzie, na podstawie odrębnych zleceń, w ciągu trwania umowy: a) dla części I – pieczywo codziennie rano do godz.10:00, od poniedziałku do soboty, dla części II – nabiał raz w tygodniu we wtorek, dla części III – mięso i przetwory mięsne i części IV- warzywa i owoce dwa razy w tygodniu we wtorek i piątek, dla części V-VIII według potrzeb Zamawiającego, towar należy dostarczyć i złożyć wewnątrz budynku „Zamek” na zapleczu magazynu, odbioru towaru dokona osoba upoważniona przez Zamawiającego. Pozostałe dostawy należy dostarczyć w godzinach od 6:00 do 14:00. b) zamówienia odbywać się będą sukcesywnie, uruchamiane po telefonicznym lub pisemnym zgłoszeniu w ilościach i asortymencie podanym przez upoważnionego pracownika, w przypadku zamówień doraźnych dokonywanych telefonicznie w ciągu 24 godzin. 4. Za zgodą Zamawiającego przedmiot postępowania dostarczany w opakowaniach może posiadać inną gramaturę z zastrzeżeniem, że zachowana zostaje jakość i wartość przeliczeniowa. 5. Dostawa realizowana będzie środkiem transportu na koszt Wykonawcy. Warunki transportowe muszą być zgodne z zasadami GMP/GHP. 6. Dostarczany towar powinien być w początkowym terminie przydatności do spożycia. 7. Do każdej partii towaru należy dołączyć datę produkcji, datę spożycia lub minimalnej trwałości, informację o warunkach przechowywania oraz producencie. 8. Wraz z podaniem zamówienia Wykonawca winien dostarczyć w niezbędnym zakresie, instrukcje w języku polskim dotyczące magazynowania i przechowywania, jeżeli dostarczone produkty wymagają szczególnych warunków magazynowania i przechowywania, a także dokumenty identyfikacji. 9. Produkty muszą odpowiadać standardom i być zgodne z wymaganiami Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane oraz system HACCP, w skład którego wchodzi : GHP i GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna i Dobra Praktyka Higieniczna). 10. Stosownie do art. 34 ust.5 ustawy PZP, Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji w postaci możliwości zamówienia dodatkowo do 20 % artykułów spożywczych , stanowiących przedmiot zamówienia w cenach jednostkowych określonych we wzorze umowy (załącznik nr 10 do SIWZ), a Wykonawca zobowiązuje się uprawnienie to zrealizować w razie skorzystania z niego przez Zamawiającego.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Termomodernizacja budynku Szkoły Podstawowej nr 24 przy ul. ks. Lexa 3 w Rudzie Śląskiej”
Dodano: 2017-04-25 - zadanie nr 1: Modernizacja SP4 - wymiana instalacji elektrycznej w budynku szkoły zadanie nr 2: Modernizacja SP4 - zaprojektowanie, dostawa i montaż mikroinstalacji fotowoltaicznej.
Dodano: 2017-04-20 - Usługa ochrony osób i mienia Oddziału Rehabilitacji Balneologii i Medycyny fizykalnej Kochcice
Dodano: 2017-04-07 - - USŁUGI SPOŁECZNE - Realizacja kampanii edukacyjno-informacyjnej pt. 300 H2O Lubię to!
Dodano: 2017-03-31 - Likwidacja szybu Ryszard pompowni głębinowej Porąbka-Klimontów Oddziału Centralny Zakład Odwadniania Kopalń w Czeladzi.
Dodano: 2017-03-30 - Dostawa licencji na oprogramowanie
Dodano: 2017-03-20 - przebudowa ul. Kossak-Szatkowskiej, ul. Schodowej i ul. Podlesie w Skoczowie
Dodano: 2017-03-10 - Opracowanie dokumentacji projektowo - kosztorysowych pn. 1) "Przebudowa ul. Lotników II w Knurowie”, 2) "Przebudowa ul. Piłsudczyków w Knurowie"
Dodano: 2017-03-10
Dodano: 2017-03-09- Wykonywanie przeglądów, konserwacji i czynności obsługowych instalacji i systemów pożarowych w obiektach Muzeum Śląskiego w Katowicach
Dodano: 2017-02-23