Przetargi.pl
Usługa przygotowania i dostarczania gorących dwudaniowych posiłków obiadowych do miejsc zamieszkania klientów Ośrodka Pomocy Społecznej znajdujących się na terenie miasta i gminy Bystrzyca Kłodzka

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 57-500 Bystrzyca Kłodzka, ul. 1 Maja 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 074 8110266 , fax. 074 8111785
  • Data zamieszczenia: 2013-11-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. 1 Maja 1 1
    57-500 Bystrzyca Kłodzka, woj. dolnośląskie
    tel. 074 8110266, fax. 074 8111785
    REGON: 00581095600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.bystrzycaklodzka.biuletyn.net
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowania i dostarczania gorących dwudaniowych posiłków obiadowych do miejsc zamieszkania klientów Ośrodka Pomocy Społecznej znajdujących się na terenie miasta i gminy Bystrzyca Kłodzka
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gorących dwudaniowych posiłków obiadowych (zupa i drugie danie) do miejsca zamieszkania klientów Ośrodka Pomocy Społecznej zamieszkałych na terenie miasta i gminy Bystrzyca Kłodzka. Szacunkowa ilość obiadów jaką Zamawiający zamierza zlecić w czasie obowiązywania umowy wynosi około 18000. Z usługi tej będzie korzystać średnio 50 klientów Ośrodka Pomocy Społecznej. Ilość posiłków obiadowych zleconych Wykonawcy przez Zamawiającego będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Podana liczba obiadów jest wielkością szacunkową i może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w trakcie realizacji umowy. Wykonawca nie może dochodzić od Zamawiającego żadnych roszczeń w przypadku zlecenia mu w trakcie obowiązywania umowy świadczenia usługi dla mniejszej niż ustalona liczba klientów Zamawiającego. 2. Posiłki powinny zostać przygotowane i dostarczone w gotowej postaci zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia, zasadami systemu HACCP, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2011r. Nr 171 poz.1016 tekst jednolity z późn. zm.) z uwzględnieniem założeń zdrowej diety. 3. Posiłki powinny zostać przygotowane tak, aby możliwe było ich dostarczenie w godzinach od 10.00- do 15.00 w dni robocze, soboty i niedziele, święta (365 dni 2014 roku) z wyłączeniem dni zgłoszonych przez klienta. 4. Podstawą sporządzenia posiłków będzie jadłospis tygodniowy sporządzony przez Wykonawcę i zatwierdzony przez Zamawiającego z uwzględnieniem posiłków dietetycznych. 5.Wykonawca nie będzie mógł zastąpić gorącego dwudaniowego posiłku suchym prowiantem bez uprzedniej zgody Zamawiającego. 6. Oferent jest zobowiązany do: a) stosowania różnorodności produktów, b) stosowania się do sugestii i uwag Zamawiającego w zakresie planowania jadłospisów i doboru produktów, c) dostarczania potraw przy zachowaniu odpowiedniej jakości i temperatury: ? gorące zupy, ? gorące drugie dania, e) dokładnego określania porcji przypadającej na jedną osobę (np. wątróbka 2 czy 3sztuki) 7.Wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi dla osób dorosłych i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych przy zachowaniu minimalnej gramatury : Obiad mięsny Zupa - 0,5 l Mięso bez kości lub ryba - 10dkg Ziemniaki -30 dkg Surówka - 15 dkg Obiad bezmięsny Zupa - 0,5 l Np. naleśniki, kluski, pierogi, makaron - 30 dkg Wykonawca zapewni co najmniej trzy posiłki mięsne w tygodniu. 8. Wykonawca będzie zobowiązany świadczyć usługę na podstawie listy osób uprawnionych do korzystania z tej formy pomocy i dostarczać posiłki w menażkach zakupionych przez każdego klienta do miejsca jego zamieszkania (teren miasta i gminy Bystrzyca Kłodzka). 9. Wykonawca przyjmie na siebie pełną odpowiedzialność za negatywne skutki zdrowotne wynikłe w następstwie spożycia posiłków przez klientów OPS. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych z poszczególnych posiłków. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie: a) zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym (tzw. gramówka), b) jakości i walorów smakowych posiłków. 11. Posiłki zostaną przygotowane i dostarczane klientom Ośrodka Pomocy Społecznej z wyłącznym staraniem i na wyłączny koszt Wykonawcy zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.bystrzycaklodzka.biuletyn.net
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach