Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 57-500 Bystrzyca Kłodzka, ul. 1 Maja 1
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 074 8110266 , fax. 074 8111785
- Data zamieszczenia: 2013-11-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. 1 Maja 1 1
57-500 Bystrzyca Kłodzka, woj. dolnośląskie
tel. 074 8110266, fax. 074 8111785
REGON: 00581095600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.bystrzycaklodzka.biuletyn.net
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowania i dostarczania gorących dwudaniowych posiłków obiadowych do miejsc zamieszkania klientów Ośrodka Pomocy Społecznej znajdujących się na terenie miasta i gminy Bystrzyca Kłodzka - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gorących dwudaniowych posiłków obiadowych (zupa i drugie danie) do miejsca zamieszkania klientów Ośrodka Pomocy Społecznej zamieszkałych na terenie miasta i gminy Bystrzyca Kłodzka. Szacunkowa ilość obiadów jaką Zamawiający zamierza zlecić w czasie obowiązywania umowy wynosi około 18000. Z usługi tej będzie korzystać średnio 50 klientów Ośrodka Pomocy Społecznej. Ilość posiłków obiadowych zleconych Wykonawcy przez Zamawiającego będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Podana liczba obiadów jest wielkością szacunkową i może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w trakcie realizacji umowy. Wykonawca nie może dochodzić od Zamawiającego żadnych roszczeń w przypadku zlecenia mu w trakcie obowiązywania umowy świadczenia usługi dla mniejszej niż ustalona liczba klientów Zamawiającego. 2. Posiłki powinny zostać przygotowane i dostarczone w gotowej postaci zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia, zasadami systemu HACCP, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2011r. Nr 171 poz.1016 tekst jednolity z późn. zm.) z uwzględnieniem założeń zdrowej diety. 3. Posiłki powinny zostać przygotowane tak, aby możliwe było ich dostarczenie w godzinach od 10.00- do 15.00 w dni robocze, soboty i niedziele, święta (365 dni 2014 roku) z wyłączeniem dni zgłoszonych przez klienta. 4. Podstawą sporządzenia posiłków będzie jadłospis tygodniowy sporządzony przez Wykonawcę i zatwierdzony przez Zamawiającego z uwzględnieniem posiłków dietetycznych. 5.Wykonawca nie będzie mógł zastąpić gorącego dwudaniowego posiłku suchym prowiantem bez uprzedniej zgody Zamawiającego. 6. Oferent jest zobowiązany do: a) stosowania różnorodności produktów, b) stosowania się do sugestii i uwag Zamawiającego w zakresie planowania jadłospisów i doboru produktów, c) dostarczania potraw przy zachowaniu odpowiedniej jakości i temperatury: ? gorące zupy, ? gorące drugie dania, e) dokładnego określania porcji przypadającej na jedną osobę (np. wątróbka 2 czy 3sztuki) 7.Wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi dla osób dorosłych i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych przy zachowaniu minimalnej gramatury : Obiad mięsny Zupa - 0,5 l Mięso bez kości lub ryba - 10dkg Ziemniaki -30 dkg Surówka - 15 dkg Obiad bezmięsny Zupa - 0,5 l Np. naleśniki, kluski, pierogi, makaron - 30 dkg Wykonawca zapewni co najmniej trzy posiłki mięsne w tygodniu. 8. Wykonawca będzie zobowiązany świadczyć usługę na podstawie listy osób uprawnionych do korzystania z tej formy pomocy i dostarczać posiłki w menażkach zakupionych przez każdego klienta do miejsca jego zamieszkania (teren miasta i gminy Bystrzyca Kłodzka). 9. Wykonawca przyjmie na siebie pełną odpowiedzialność za negatywne skutki zdrowotne wynikłe w następstwie spożycia posiłków przez klientów OPS. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych z poszczególnych posiłków. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie: a) zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym (tzw. gramówka), b) jakości i walorów smakowych posiłków. 11. Posiłki zostaną przygotowane i dostarczane klientom Ośrodka Pomocy Społecznej z wyłącznym staraniem i na wyłączny koszt Wykonawcy zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.bystrzycaklodzka.biuletyn.net
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa posiłków
Dodano: 2015-12-08 - ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA DZIECI Z PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO W NOWOGRODŹCU W ROKU 2016
Dodano: 2015-12-03 - PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZENIE ORAZ WYDAWANIE CIEPŁYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI W SZKOŁACH NA TERENIE GMINY WĘGLINIEC ORAZ POSIŁKU DLA DOROSŁYCH OBJĘTYCH RZĄDOWYM PROGRAMEM POMOC PAŃSTWA W ZAKRESIE DOŻYWIANIA
Dodano: 2015-12-02 - Zapewnienie wyżywienia dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej Dzierżoniowie w okresie od 4 stycznia 2016r. do 30 grudnia 2016r.
Dodano: 2015-12-01 - Przygotowanie, i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkół nr 21 we Wrocławiu.
Dodano: 2015-11-19 - BZP.3810.121.2015.JU
Dodano: 2015-10-14 - USŁUGA KOMPLEKSOWEGO ŻYWIENIA PACJENTÓW
Dodano: 2015-07-17 - Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków w postaci jednodaniowych obiadów dla uczniów Szkół Podstawowych i Gimnazjów Gminy Nowogrodziec
Dodano: 2015-01-19 - Przygotowanie i dostawa posiłków
Dodano: 2015-01-14 - Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków w postaci jednodaniowych obiadów dla uczniów Szkół Podstawowych i Gimnazjów Gminy Nowogrodziec
Dodano: 2014-12-16