Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków w postaci jednodaniowych obiadów dla uczniów Szkół Podstawowych i Gimnazjów Gminy Nowogrodziec

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 59-730 Nowogrodziec, ul. Asnyka 53
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 75 7316379 , fax. 75 7316379
  • Data zamieszczenia: 2014-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Asnyka 53 53
    59-730 Nowogrodziec, woj. dolnośląskie
    tel. 75 7316379, fax. 75 7316379
    REGON: 00327888800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopsnowogrodziec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków w postaci jednodaniowych obiadów dla uczniów Szkół Podstawowych i Gimnazjów Gminy Nowogrodziec
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków w postaci jednodaniowych obiadów dla uczniów Szkół Podstawowych i Gimnazjów Gminy Nowogrodziec - zgodnie z obowiązującymi przepisami w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity: Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zmianami) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy, w zakresie: 1) przygotowania posiłków w postaci jednodaniowych obiadów dla uczniów Szkół Podstawowych i Gimnazjów Gminy Nowogrodziec; 2) dowozu przygotowanych posiłków do poszczególnych Szkół Podstawowych i Gimnazjów Gminy Nowogrodziec; 3) dostarczone posiłki będą wydawane przez wskazanego pracownika szkoły w jednorazowych naczyniach przekazanych przez Wykonawcę dla poszczególnych uczniów szkół wymienionych w ustępie 4); 4) odebrania zużytych naczyń ze wszystkich szkół wymienionych w ustępie 4).Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1)Średnia ilość porcji dostarczana do wszystkich szkół: Przewiduje się, że w czasie realizacji zamówienia będzie wydawanych około 90 posiłków dziennie tj. w miesiącach od marca do czerwca 2015 r. oraz od października do grudnia 2015 r; natomiast w miesiącu styczniu, lutym oraz wrześniu 2015 r. ilość posiłków dostarczanych jednorazowo do wszystkich szkół może być mniejsza o około (+)(-) 20-40 % . Ilość zamawianych posiłków może ulec zmianie w związku z rotacją dzieci korzystających z tej formy pomocy. Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego z tego tytułu. 2) Na jeden posiłek składa się: zupa z wkładką i chlebem lub drugie danie a) zupa ( 450 ml) w skład której wchodzą niżej wymienione produkty: porcje rosołowe; warzywa (wszystkie); zielenina (koperek, pietruszka szczypiorek); przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna) wkładka: kiełbasa, mięso, jajko - w ilości 100 g; chleb - w ilości 2 kromek; - w dniach, w których wydawana jest zupa dodatkowo zamówienie przewiduje wydanie 1 - go owoca (tj. cytrus, jabłko itp.) b) drugie danie mięsne: ziemniaki lub kasze lub makaron lub ryż (200g); porcja mięsa lub ryby (100g); smalec, tłuszcze; surówki warzywne (100g). c) drugie danie bezmięsne: makaron z serem, pierogi ruskie, naleśniki, placki, łazanki (400g). 3) Temperatura posiłków musi mieścić się w przedziale od 50 do 60?C. 4) Zupa nie powinna powtarzać się częściej niż jeden raz w tygodniu. 4. Posiłki będą dostarczane do niżej wymienionych szkół: a) Szkoła Podstawowa w Gierałtowie; b) Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Wykrotach; c) Szkoła Podstawowa w Czernej; d) Szkoła Podstawowa w Zebrzydowej; e) Szkoła Podstawowa i Gimnazjum w Nowej Wsi; f) Szkoła Podstawowa w Gościszowie; 5. Posiłki powinny być przygotowywane na przemian, to znaczy jednego dnia powinna być wydawana zupa, drugiego dnia drugie danie. 6.Wsad do kotła nie może być mniejszy niż 2,85 zł na 1 posiłek; 7. Na wniosek dyrektora szkoły może być przygotowany suchy prowiant dla dziecka w całkowitym koszcie wsadu do kotła na 1 posiłek. 8. Posiłki nie będą mogły być wydawane wstecz ( za dni poprzednie ) ani z wyprzedzeniem ( za dni następne ). 9. Wykonawca zapewni zachowanie wszelkich obowiązujących przepisów w zakresie warunków sanitarno - epidemiologicznych oraz stanu sanitarno - technicznego lokalu, w którym będą przygotowywane. 10. Wykonawca winien zapewnić niezbędny personel do realizacji zamówienia. 11. Winien posiadać wymaganą dokumentację sanitarno - higieniczną dotyczącą personelu i lokalu, w którym będą przygotowywane posiłki. 12. Wykonawca zapewni przestrzeganie systemu HACCP ( system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli, standardów GMP ( dobra praktyka produkcyjna ) i GHP ( dobra praktyka higieniczna). 13. Wykonawca zapewni we własnym zakresie i na własny koszt utylizację resztek pokonsumpcyjnych. 14. Wykonawca zobowiązany będzie do przedkładania Zamawiającemu jadłospisu dekadowego ( 10 - dniowego ) na trzy dni robocze przed daną dekadą. 15. Wykonawca będzie zobowiązany w miejscu wydawania posiłków umieścić jadłospis obowiązujący na daną dekadę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopsnowogrodziec.pl oraz www.bip.nowogrodziec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach