Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie na terenie miasta Lubań gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubaniu w I półroczu 2013 roku.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 59-800 Lubań, pl. Lompy 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 075 6460411 , fax. 075 6464493
  • Data zamieszczenia: 2012-12-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubaniu
    pl. Lompy 1 1
    59-800 Lubań, woj. dolnośląskie
    tel. 075 6460411, fax. 075 6464493
    REGON: 00327110700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.luban.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie na terenie miasta Lubań gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubaniu w I półroczu 2013 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczanie i wydawanie na terenie miasta Lubań gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubaniu w I półroczu 2013 roku zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 r, Nr 136, poz. 914) oraz przepisami wykonawczymi wydanymi na podstawie wyżej wymienionej ustawy. 2.Wykonawca musi posiadać możliwość korzystania na terenie miasta Lubania, z pomieszczenia w którym będzie przygotowywał i podawał posiłki lub wydawał posiłki wcześniej przywiezione z miejsca ich przygotowania. Lokal, o którym mowa w zdaniu poprzedzającym powinien być zlokalizowany w obrębie Centrum miasta Lubania oraz wyposażony we wszystkie niezbędne sprzęty i urządzenia. 3.Dodatkowo Wykonawca będzie dostarczał na własny koszt i wydawał posiłki we wskazanych przez Zamawiającego miejscach, do których należą w szczególności pomieszczenia znajdujące się w: - Szkole Podstawowej Nr 4, 59-800 Lubań, ul. Kopernika 15; - Szkole Podstawowej Nr 2, 59-800 Lubań, ul. Dolna 8;- Gimnazjum Nr 1, 59-800 Lubań, ul. Skalnicza 3. 4.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości i zmiany adresów miejsc, o których mowa w ust. 3 na 15 dni przed rozpoczęciem realizacji zamówienia pod warunkiem, że nowy punkt wydawania posiłków będzie posiadał odpowiedni stan sanitarno-techniczny. 5.Wykonawca winien dysponować odpowiednio przygotowanym personelem do realizacji zamówienia, posiadać wymaganą dokumentację sanitarno-higieniczną dotyczącą personelu, posiadać lokal oraz środek do transportu posiłków. Wyposażenie (w tym szczególnie naczynia i sztućce), personel, środek do transportu posiłków wykonawca zapewnia dla potrzeb wszystkich miejsc gdzie będą wydawane posiłki. 6.Wykonawca przygotuje posiłki w postaci: A) dwudaniowego obiadu składającego się z zupy, drugiego dania i napoju. Gramatura potraw nie może być mniejsza niż: -zupa 450 ml; -ziemniaki, makaron, ryż, kasze 200 g; -porcje mięsa 100 g; -porcje ryby 100 g; -danie bezmięsne 250 g (np. naleśniki); -danie półmięsne 250 g (np. bigos, fasolka po bretońsku, placek po węgiersku); -napój 200 ml (kompot ,woda z sokiem, płynny kisiel); - surówka 100 g; B) zupy; gramatura potraw nie może być mniejsza niż: -zupa 500 ml; -chleb 100 g; C) zupy z dodatkiem; gramatura potraw nie może być mniejsza niż: -zupa 500 ml; -chleb 100 g; -dodatek 100 g. Dodatek stanowią: parówka, kaszanka, jajka, pasztet, pieczeń, ser topiony. 7.We wszystkich wydawanych posiłkach wykonawca zapewni wartości kaloryczne i odżywcze, zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie oraz zapewni odpowiedni stan sanitarno-techniczny lokalu, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki. Te same potrawy nie mogą się powtarzać częściej niż co 10 dni. W okresie 10 dni występują: -5 x dania mięsne, -2 x danie bezmięsne, -2 x danie półmięsne, -1 x ryba. Rodzaje dań podawane są zmiennie. 8.Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania posiłków gorących, przygotowanych w dniu wydawania od poniedziałku do piątku z wyłączeniem sobót, niedziel i dni świątecznych. Czas wydawania posiłków w Lubaniu przy ul. ... .obowiązywać będzie dla zup i zup z dodatkiem w godzinach od 9.30 do 12.00, dla dwudaniowego obiadu w godzinach od 12.00 do 15.30. W godzinach wydawania posiłków klientom MOPS w lokalu musi obowiązywać całkowity zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, palenia tytoniu, wprowadzania zwierząt. Wykonawca w lokalu zabezpiecza jednocześnie co najmniej 30 miejsc dla korzystających z posiłków. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić również bezpieczeństwo osobom korzystającym z posiłków. Wydawanie posiłków na wynos jest możliwe w przypadkach szczególnych, uzgodnionych każdorazowo z przedstawicielem Zamawiającego. Posiłki na wynos nie mogą być wydawane w formie suchego prowiantu. Posiłki nie mogą być wydawane wstecz ani z wyprzedzeniem. 9.Ilość dzieci korzystających z obiadów w ciągu roku wynosi około 250. 10.W I półroczu 2013 roku 1 dziecko może skorzystać maksymalnie ze 124 obiadów (dni robocze). 11.Ilość osób korzystających z zup i zup z dodatkami w ciągu roku wynosi około 300. 12.W I półroczu 2013 roku 1 osoba może skorzystać maksymalnie z 94 zup i 30 zup z dodatkiem (124 dni robocze w tym 30 piątków i dni poprzedzających dzień wolny). 13.Maksymalna ilość obiadów w I półroczu 2013 roku to 31 000 (250 dzieci x 124 dni). 14.Maksymalna ilość zup w I półroczu 2013 roku to 28 200 (300 osób x 94 dni). 15.Maksymalna ilość zup z dodatkiem w I półroczu 2013 roku to 9 000 (300 osób x 30 dni). 16.Wydawanie dwudaniowego obiadu odbywać się będzie na podstawie listy sporządzonej przez Zamawiającego i przekazanej Wykonawcy w m-cu XII 2012 oraz na podstawie kolejnych telefonicznych zgłoszeń Zamawiającego na dzień przed wydaniem obiadu. Lista i zgłoszenie, o których mowa w zdaniu poprzedzającym, zawierać będą imię i nazwisko oraz miejsce wydania posiłku osoby zgłaszanej na obiad. 17.Wydawanie zup i zup z dodatkiem odbywać się będzie na podstawie listy sporządzonej przez Zamawiającego i przekazanej Wykonawcy w m-cu XII 2012 oraz na podstawie kolejnych telefonicznych zgłoszeń Zamawiającego na dzień przed wydaniem obiadu. Lista i zgłoszenie, o których mowa w zdaniu poprzedzającym, zawierać będą imię i nazwisko, adres oraz ilość zup do wydania dziennie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.luban.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach