Przetargi.pl
Zakup i dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Gminy Miejskiej Włodawa prowadzących żywienie zbiorowe.

Burmistrz Włodawy ogłasza przetarg

  • Adres: 22-200 Włodawa, al. J. Piłsudskiego 41
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. (082) 57 21 444 , fax. (082) 57 22 454
  • Data zamieszczenia: 2015-01-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Burmistrz Włodawy
    al. J. Piłsudskiego 41 41
    22-200 Włodawa, woj. lubelskie
    tel. (082) 57 21 444, fax. (082) 57 22 454
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.um.wlodawa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Gminy Miejskiej Włodawa prowadzących żywienie zbiorowe.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na poszczególne grupy artykułów spożywczych zgodnie z załącznikami nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, które opisano poniżej. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, kilka lub wszystkie części. Część odpowiada grupie artykułów. Oferta częściowa musi obejmować wszystkie pozycje określone w danej grupie. Oferta częściowa musi obejmować minimum jedną z grup. 2. Opis przedmiotu zamówienia: Istotą zamówienia jest cykliczne dostarczanie do kuchni: 1) Szkoły Podstawowej nr 3 we Włodawie, ul. Z. Sierpińskiego 4, 2) Szkoły Podstawowej nr 2 we Włodawie, ul, Kopernika 3, 3) Publicznego Gimnazjum nr 1 we Włodawie, ul. Szkolna 7, 4) Przedszkola Miejskiego nr 1 we Włodawie, ul. Słowackiego 16, 5) Miejskiego Przedszkola Integracyjnego we Włodawie, ul. Szkolna 5, artykułów spożywczych do przygotowywania posiłków dla uczniów i dzieci. Artykuły będą zamawiane w cyklu od jednodniowego do dwutygodniowego, w przypadku ziemniaków głównie w okresie jesiennym z późniejszym uzupełnianiem. Artykuły żywnościowe zostały podzielone na 9 części, z których każda część odpowiada odrębnej grupie artykułów spożywczych. Wykaz szczegółowy artykułów będących przedmiotem zamówienia określono w załącznikach od nr 1 do nr 9, stanowiących integralną część niniejszej specyfikacji. W obrębie każdego załącznika (od nr 1 do nr 9) wykazano roczne zużycie artykułów spożywczych w 2014 r. ze wskazaniem przedmiotu dostawy. Każda z części obejmuje odrębną grupę produktów, tj. Część nr 1- garmażerka - dostawa dwa razy w tygodniu, Część nr 2- mrożonki - dostawa dwa razy w tygodniu, Część nr 3- nabiał - dostawa codzienna, Część nr 4- masa mięsna - dostawa codzienna, Część nr 5- warzywa - dostawa codzienna, Część nr 6- ziemniaki - dostawa dwa razy w miesiącu, dostawa główna październik - listopad 2015 r., Część nr 7- pieczywo - dostawa codzienna, Częśćnr 8- drożdżówki i ciasta - dostawa codzienna, Część nr 9- artykuły spożywcze ogólne - dostawa dwa razy w tygodniu. Szczegółowe zestawienie produktów w ramach każdej części zawierają załączniki do SIWZ od 1 do 9. 2.0.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówień doraźnych (częściej niż dwa razy w tygodniu) dokonywanych telefonicznie, z dostawą w terminie 1 dnia roboczego. 2.1.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania różnych ilości artykułów, niż te, które określono w zał. nr 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 (ilości artykułów podane w załącznikach są wartościami szacunkowymi określonymi na podstawie zużycia z roku 2014) oraz rozszerzenia zamawianych asortymentów, bądź rezygnacji z niektórych artykułów w zależności od liczby żywionych osób i jadłospisów obowiązujących u zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający ma prawo do niewykorzystania pełnej ilości artykułów wskazanych w zał. od 1 do 9. Dostawcy nie przysługuje prawo skreślenia gramatury wykazanej w załącznikach od nr 1 do nr 9 i wstawienie nowej obowiązującej u dostawcy. Niezastosowanie się do powyższej zasady będzie skutkować odrzuceniem oferty w trybie art. 89 ust. 1 pkt 2) ustawy Pzp jako niezgodnej z treścią Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 2.2.Wykonawca będzie dostarczał towar (wraz z rozładunkiem we wskazane miejsce) do placówek oświatowych wymienionych w ust. 2 pkt od 1) do 5) na swój koszt. 2.3.Realizacja dostaw odbywać się będzie w terminie 1 dnia roboczego od przekazania zamówienia w formie telefonicznej lub pisemnej. 2.4.Wykonawca zapewni odpowiednią temperaturę wewnątrz kontenera pojazdu, w którym będzie przewoził artykuły spożywcze, zgodnie z zasadami HACCP obowiązującymi u zamawiającego. Wykonawca użyje przy przewozach, odpowiednich opakowań, zapewniających właściwy przewóz towarów. 2.5.Każdorazowa dostawa musi być potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela zamawiającego pod względem jakościowym i ilościowym. 2.6.Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo składania reklamacji dotyczących ilości i jakości dostarczanych artykułów z żądaniem natychmiastowej wymiany. 2.7.Ceny jednostkowe artykułów będących przedmiotem przetargu określone w formularzach ofertowych nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 2.8.Zapłata za dostawy dokonywana będzie przelewem na konto wykonawcy po upływie 21 dni licząc od daty dostawy towaru i faktury. 2.9.Dostawcy będzie przysługiwać prawo zastosowania ewentualnych upustów cenowych. - Nazwy własne podane w załącznikach do SIWZ od nr 1 do nr 9 ( np. majonez Winiary, makaron POL-MAK i inne) zostały podane przez Zamawiającego przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkt równoważny pod warunkiem, że udowodni, iż posiadać on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości, co produkty podane przykładowo, tzn. spełniać będzie co najmniej ten sam poziom jakościowy, smakowy i wydajnościowy. Dla artykułów spożywczych wymienionych w załącznikach od 1 do 9 SIWZ, przy których nie wpisano słów - lub równoważne- a które wskazują na konkretną markę lub producenta, gdy na rynku istnieją zamienniki posiadające co najmniej ten sam skład, odpowiedni poziom jakościowy, smakowy i wydajnościowy, dopuszcza się dostarczenie produktów równoważnych przy spełnieniu wymagań Zamawiającego. 7.1 Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 7.2 Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7.3 Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 7.4 Określenie przez wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 7.5 Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 8. Wymagania organizacyjne Dostawy będą odbywać się w godzinach od 7:00 do 10:00. 9. Wymagania dot. gwarancji Dostarczane artykuły będą mieściły się w I kl. jakości zgodnie z obowiązującymi normami w zakresie poszczególnych grup asortymentowych. Pisemna gwarancja na okres przechowywania nie jest wymagana.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.wlodawa.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach