Przetargi.pl
Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Nr 413 w Warszawie przy ul. Górna Droga 10 w roku 2016 w Dzielnicy Ursus m.st. Warszawa

Przedszkole Nr 413 ogłasza przetarg

  • Adres: 02-495 Warszawa, ul. Górna Droga 10
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 303 74 43 , fax. 22 303 74 43
  • Data zamieszczenia: 2015-11-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Nr 413
    ul. Górna Droga 10 10
    02-495 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 303 74 43, fax. 22 303 74 43
    REGON: 14195757900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole413.beep.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: PRZEDSZKOLE PUBLICZNE

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Przedszkola Nr 413 w Warszawie przy ul. Górna Droga 10 w roku 2016 w Dzielnicy Ursus m.st. Warszawa
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci w wieku przedszkolnym 3 5 lat, które uczęszczają do Przedszkola Nr 413 w Warszawie w okresie od 02.01.2016r do 31.12.2016r. w tym przerwa wakacyjna w dostawie posiłków od 01.07.2016 r. do 31.07.2016 r. 2) Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech lub dwóch posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad i podwieczorek dla grupy średnio 90 dzieci (ilość dzieci może ulec zmianie). 3) Wartość kaloryczna posiłków : 1400 1700 kcal. 4) Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach : śniadanie godz. 8:30, obiad dwudaniowy i podwieczorek godz.12.30 5) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. od 02.01.2016r. do 31.12.2016r. w tym przerwa wakacyjna w dostawie posiłków 01.07.2016 r. do 31.07.2016 r. 231 dni maksymalnie tj. 20 790 śniadań, 20 790 obiadów dwudaniowych, 20 790 podwieczorków. 6) Dzienny jadłospis obejmuje : śniadanie zupa mleczna lub potrawy mleczne i mleko pochodne, kanapka, herbata itp.:, obiad zupa, drugie danie: ziemniaki (lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.) dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. Ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. surówka, kompot lub napój. Podwieczorek kanapka lub słodka bułka (ciasto, ciastka) lub desery mleczne, owoce ( w tym sezonowe) kisiel, budyń, herbata (200 ml na dziecko) lub napój mleczny itp.: woda mineralna, soki. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu 10u dni żywieniowych. Smak i jakość posiłków powinna być zgodna z wymogami zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.08.2015r. (Dz. U. z dnia 28.08.2015 poz.1256) 7) Owoce podawane dzieciom mają być w całości niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci. 8) Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci zgodnie z zaświadczeniem lekarskim i do zawarcia diet w jadłospisie. 9) Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnego miesiąca. Jadłospis będzie stanowił załącznik do formularza Rejestru dostawy gotowych posiłków. 10) Posiłki muszą być urozmaicone. Wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. 11) Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczanych posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci. 12) Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zabierane będą w dniu dostawy posiłków. 13) Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 14) Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wszelkie przewidziane prawem wymogi Państwowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej. 15) W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł w tym samym czasie i tej samej ilości. 16) Wykonawca zobowiązany jest do wyznaczenia stałego przedstawiciela odpowiedzialnego za kontakt z Zamawiającym. 17) W cenie oferty należy uwzględnić równy koszt posiłków standardowych i dietetycznych (w razie zgłoszenia przez Zamawiającego potrzeby przygotowania takowych) 18) Faktury VAT za realizację usługi będą wystawiane raz w miesiącu do 5 dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. 19) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej . 20) W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia Wykonawcy co najmniej z 1 dniowym wyprzedzeniem (do godziny 15 tej ) 21) Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 22) Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 5 lat. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 23) W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych na wycieczkę Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy zupę i tzw. ,suchy prowiant dla dzieci biorących udział w wycieczce. O planowanej wycieczce i liczbie biorących w niej udział dzieci Zamawiający poinformuje Wykonawcę z 3 dniowym wyprzedzeniem (szczegóły będą uzgodnione pomiędzy dyrektorem placówki a Wykonawcą). Dla dzieci pozostających w placówce Wykonawca dostarczy posiłki w zwykłym trybie. 24) Personel zatrudniony przez Wykonawcę jest zobowiązany uwzględnić i wprowadzić w życie uwagi Zamawiającego dotyczące sposobu wykonywania usług. 25) Zakres czynności i odpowiedzialności; 1. Zamawiający będzie prowadził następujące rejestry: a) Rejestr Kontroli Temperatur Posiłków rejestr przestrzegania norm jakościowych posiłków pod względem temperatury (zgodnie z normami HACCP) b) Rejestr Dostaw Gotowych Posiłków Przywożonych do Przedszkola przez Wykonawcę (oraz stanowiący do niego załącznik Jadłospis) rejestr przestrzegania: 1) terminowości dostaw (maksymalne opóźnienie Zamawiający ustala na 30 minut), 2) norm jakościowych posiłków pod względem gramatury (zgodnie z normami HACCP) 3) zgodności posiłków z ustalonym i zaakceptowanym przez upoważnione osoby jadłospisem 4) czystości, przepisów BHP. 2. Wpis do każdego z rejestrów potwierdzony będzie podpisami dwóch pracowników placówki upoważnionych przez dyrektora. 3. Każdy rejestr będzie udostępniany Wykonawcy na żądanie. 26) Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci. 27) Odpłatność za catering będzie pobierana przez intendenta Zamawiającego do 10 każdego miesiąca i odprowadzana do kasy Dzielnicowego Biura Finansów Oświaty (DBFO). 28) Po wystawieniu faktury przez Wykonawcę usługi i dostarczeniu jej do dyrektora placówki, zostanie dokonany przelew przez DBFO na konto Wykonawcy. 29) Na podstawie art. 29 ust. 4 pkt 4 (oraz w związku z art.36 ust. 2 pkt 9 lit d) ustawy Prawo zamówień publicznych, Zamawiający wymaga zatrudnienia na podstawie umowy o pracę na pełny etat przez Wykonawcę lub Podwykonawcę co najmniej 3 osoby wykonujące czynności w trakcie realizacji zamówienia w zakresie obróbki produktów, przygotowania i wykonania posiłków oraz dostarczenia do placówki 30) Wykonawca przy realizacji zamówienia zatrudni na podstawie umowy o pracę na pełny etat co najmniej 3 osoby wykonujące czynności związane z realizacją zamówienia, na cały okres realizacji zamówienia. Zatrudnienie winno nastąpić na podstawie umowy o pracę, powołania, wyboru, mianowania lub spółdzielczej umowy o pracę, w rozumieniu ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz.U. z 1998 r. nr 21 poz. 94, z późn. zm.) lub właściwych przepisów państwa członkowskiego Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 31) W przypadku ustania zatrudnienia (np. rozwiązania stosunku pracy przez osoby, o których mowa w pkt. 5 lub przez pracodawcę) jednej lub więcej osób, w trakcie okresu o którym mowa w pkt. 5, Wykonawca zobowiązuje się w ich miejsce zatrudnić na pozostały okres realizacji zamówienia licząc od dnia ustania zatrudnienia, inne osoby, o których mowa w pkt. 5. 32) W przypadku nie zatrudnienia przy realizacji zamówienia wymaganej przez Zamawiającego liczby osób na umowę o pracę lub nie przedstawienia Zamawiającemu na jego żądanie umów o pracę dokumentujących świadczenie pracy, wykonawca zapłaci Zamawiającemu karę umowną w wysokości określonej w istotnych postanowieniach umowy. Kara będzie naliczana za każdy miesiąc, w którym Wykonawca nie wypełnił zobowiązania. 33) Wykonawca w terminie 5 dni licząc od daty rozpoczęcia wykonywania przedmiotu umowy i na każde żądanie Zamawiającego przedstawi umowy o pracę osób zatrudnionych, o których mowa w pkt. 5. Wykonawca powinien uzyskać od zatrudnionych pracowników, o których mowa w pkt. 5 zgodę na dostęp do danych osobowych przez Zamawiającego w celu prawidłowej realizacji umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doswiadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przedszkole413.beep.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach