Warszawski Uniwersytet Medyczny ogłasza przetarg
- Adres: 02-091 Warszawa, ul. Żwirki i Wigury 61
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 5720366 , fax. 22 5720363
- Data zamieszczenia: 2016-07-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Warszawski Uniwersytet Medyczny
ul. Żwirki i Wigury 61 61
02-091 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 5720366, fax. 22 5720363
REGON: 00028891700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wum.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych, w podziale na części określone Pakietami 1 i 2 1) Przedmiotem zamówienia w części opisanej Pakietem 1 jest wykonanie usługi cateringowej dla pracowników i studentów po uroczystości Inauguracji Roku Akademickiego 2016/2017 1.1) miejsce wykonania usługi: hol I. piętra Centrum Dydaktycznego WUM ul. Księcia Trojdena 2a, Warszawa; 1.2) termin wykonania usługi: 5 października 2016 r. (od ok. godz. 12:30 do ok. godz. 16:00); 1.3) przewidywana liczba uczestników: ok. 400 osób; 1.4) forma cateringu: szwedzki stół; 1.5) szczegółowe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia zostały określone w Załączniku 1.1 do SIWZ (Formularz ofertowy - Pakiet 1); wzór umowy stanowi Załącznik 6.1 do SIWZ. 2) Obowiązki Wykonawcy (Pakiet 1): 2.1. Wykonawca gwarantuje, że usługa cateringowa będzie świadczona na najwyższym poziomie, tj.: 1) dostarczone produkty żywnościowe będą świeże, posiłki będą przyrządzone tego samego dnia co świadczenie usług cateringowych, waga porcji odpowiadać będzie ogólnie przyjętym normom obowiązującym w tym zakresie, dania i napoje gorące będą posiadać odpowiednią temperaturę w momencie podania, a liczba zaoferowanych potraw będzie zabezpieczona proporcjonalnie do liczby uczestników uroczystości, zgodnie z doświadczeniem Wykonawcy, 2) kolejność i czas serwowania poszczególnych dań (przekąski zimne, sałatki, przekąski gorące, desery, gorące napoje) nastąpi dokładnie ze wskazaniami Zamawiającego w tym zakresie, przekazanymi nie później niż na 2 dni przed terminem wykonania usługi; 3) zastawa będzie czysta, nieuszkodzona (nie wyszczerbiona itp.) i wysterylizowana zgodnie z obowiązującymi przepisami; 4) posiłki będą podawane na zastawie porcelanowej. Talerze, sztućce i zastawa do napojów (szklaneczki, kubeczki) mogą być plastikowe, jednorazowe z tworzywa twardego; 5) bielizna gastronomiczna będzie czysta, nieuszkodzona i wysterylizowana, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie; 6) obsługa (kelnerska, techniczna i managerska) będzie świadczona na właściwym poziomie, zgodnie z zasadami sztuki obowiązującymi dla tego rodzaju usług; 7) osoby wykonujące bezpośrednio obsługę kelnerską (w liczbie zapewniającej sprawną obsługę około 400 uczestników uroczystości) będą ubrane w jednakowe stosowne stroje, spełniające wymogi bhp oraz uwzględniające okoliczności świadczonej usługi. 2.2. Wykonawca zapewni (Pakiet 1): 1) dostarczenie i ustawienie stołów bufetowych oraz min. 20 stolików koktajlowych; 2) bufetowy sprzęt cateringowy, urządzenia grzewcze niezbędne do wykonania usługi, zastawę i stosowną aranżację bufetów; 3) aranżacja stołów bufetowych i stolików koktajlowych oraz oferowanych potraw będzie odpowiadać ogólnie przyjętym standardom; Wykonawca wykorzysta przy dekoracji: obrusy, serwetki, ozdobne przewieszki i świeże kwiaty; 4) transport i obsługę (Wykonawca dostarczy kosze na śmieci, sprzątnie pomieszczenia i wywiezie śmieci po zakończeniu uroczystości). 1) Przedmiotem zamówienia w części opisanej Pakietem 2 jest wykonanie usługi cateringowej - cocktail/lunch dla zaproszonych gości JM Rektora WUM po uroczystości Inauguracji Roku Akademickiego 2016/2017: 1.1) miejsce wykonania usługi: Muzeum Historii Medycyny w Centrum Biblioteczno- Informacyjnym WUM, ul. Żwirki i Wigury 63, Warszawa, (sala nr 27, parter), 1.2) termin wykonania usługi: 5 października 2016 r. (od ok. godz.12:30 do ok. godz.16:00), 1.3) przewidywana liczba uczestników: ok. 60 osób, 1.4) forma cateringu: szwedzki stół oraz stoły z miejscami siedzącymi: Wykonawca zapewnia dostarczenie i ustawienie stołów bufetowych, min. 5-ciu dużych okrągłych stołów (z miejscami siedzącymi dla 10-12 osób przy stole), min. 5 stolików koktajlowych i krzeseł; do stołów podają kelnerzy, 1.5) szczegółowe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia zostały określone w Załączniku 1.2 do SIWZ (Formularz ofertowy - Pakiet 2); wzór umowy stanowi Załącznik 6.2 do SIWZ. 2) Obowiązki Wykonawcy (Pakiet 2): 2.1. Wykonawca gwarantuje, że usługa cateringowa będzie świadczona na najwyższym poziomie, tj.: 1) dostarczone produkty żywnościowe będą świeże, posiłki będą przyrządzone tego samego dnia co świadczenie usług cateringowych, waga porcji odpowiadać będzie ogólnie przyjętym normom obowiązującym w tym zakresie, dania i napoje gorące będą posiadać odpowiednią temperaturę w momencie podania, a liczba zaoferowanych potraw będzie zabezpieczona proporcjonalnie do liczby uczestników uroczystości, zgodnie z doświadczeniem Wykonawcy, 2) kolejność i czas serwowania poszczególnych dań (przekąski zimne, sałatki, przekąski gorące, desery, gorące napoje) nastąpi dokładnie ze wskazaniami Zamawiającego w tym zakresie, przekazanymi nie później niż na 2 dni przed terminem wykonania usługi; 3) posiłki będą podawane na zastawie porcelanowej, elegancka zastawa i sztućce oraz delikatne szkło do napojów będą czyste, nieuszkodzone (nie wyszczerbiona itp.) i wysterylizowane zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie; 4) bielizna gastronomiczna będzie czysta, nieuszkodzona i wysterylizowana, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie; 5) obsługa (kelnerska, techniczna i managerska) będzie świadczona na właściwym poziomie, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie zasadami; 6) wykwalifikowane osoby wykonujące bezpośrednią obsługę kelnerską (w liczbie zapewniającej sprawną obsługę ok. 60 uczestników uroczystości) będą ubrane w jednakowe stroje, spełniające warunki bhp oraz uwzględniające okoliczności świadczonej usługi; 7) Wykonawca zapewni profesjonalną i sprawną obsługę kelnerską w zakresie m.in.:rozlania i rozdania na tacach aperitifu na wejście; obsługi za bufetem do podawania gorących potraw; rozlewania i roznoszenie na tacach napojów wśród gości; obsługi kelnerskiej dla gości siedzących. 2.2. Wykonawca zapewni (Pakiet 2): 1) dostarczenie i ustawienie: stołów bufetowych, min. 5-ciu dużych okrągłych stołów (z miejscami siedzącymi dla 10-12 osób przy stole), min. 5-ciu stolików koktajlowych i krzeseł; 2) bufetowy sprzęt cateringowy, urządzenia grzewcze niezbędne do wykonania usługi, zastawę i stosowną aranżację bufetów; 3) aranżacja stołów bufetowych, stołów zasiadanych i stolików koktajowych oraz oferowanych potraw będzie odpowiadać ogólnie przyjętym standardom; Wykonawca wykorzysta przy dekoracji: obrusy, serwetki, ozdobne przewieszki i świeże kwiaty; 4) transport i obsługę (Wykonawca dostarczy kosze na śmieci, sprzątnie pomieszczenia i wywiezie śmieci po zakończeniu uroczystości) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wum.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10 - Usługa cateringu - zbiorowego żywienia dla studentów AWF Warszawa zaliczających przedmiot Obóz letni w Ośrodku Dydaktyczno - Sportowym AWF Piękna Góra koło Giżycka
Dodano: 2016-05-10