Przetargi.pl
Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety

Warszawski Uniwersytet Medyczny ogłasza przetarg

  • Adres: 02-091 Warszawa, ul. Żwirki i Wigury 61
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 5720366 , fax. 22 5720363
  • Data zamieszczenia: 2016-07-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Warszawski Uniwersytet Medyczny
    ul. Żwirki i Wigury 61 61
    02-091 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 5720366, fax. 22 5720363
    REGON: 00028891700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wum.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem niniejszego zamówienia jest wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych, w podziale na części określone Pakietami 1 i 2 1) Przedmiotem zamówienia w części opisanej Pakietem 1 jest wykonanie usługi cateringowej dla pracowników i studentów po uroczystości Inauguracji Roku Akademickiego 2016/2017 1.1) miejsce wykonania usługi: hol I. piętra Centrum Dydaktycznego WUM ul. Księcia Trojdena 2a, Warszawa; 1.2) termin wykonania usługi: 5 października 2016 r. (od ok. godz. 12:30 do ok. godz. 16:00); 1.3) przewidywana liczba uczestników: ok. 400 osób; 1.4) forma cateringu: szwedzki stół; 1.5) szczegółowe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia zostały określone w Załączniku 1.1 do SIWZ (Formularz ofertowy - Pakiet 1); wzór umowy stanowi Załącznik 6.1 do SIWZ. 2) Obowiązki Wykonawcy (Pakiet 1): 2.1. Wykonawca gwarantuje, że usługa cateringowa będzie świadczona na najwyższym poziomie, tj.: 1) dostarczone produkty żywnościowe będą świeże, posiłki będą przyrządzone tego samego dnia co świadczenie usług cateringowych, waga porcji odpowiadać będzie ogólnie przyjętym normom obowiązującym w tym zakresie, dania i napoje gorące będą posiadać odpowiednią temperaturę w momencie podania, a liczba zaoferowanych potraw będzie zabezpieczona proporcjonalnie do liczby uczestników uroczystości, zgodnie z doświadczeniem Wykonawcy, 2) kolejność i czas serwowania poszczególnych dań (przekąski zimne, sałatki, przekąski gorące, desery, gorące napoje) nastąpi dokładnie ze wskazaniami Zamawiającego w tym zakresie, przekazanymi nie później niż na 2 dni przed terminem wykonania usługi; 3) zastawa będzie czysta, nieuszkodzona (nie wyszczerbiona itp.) i wysterylizowana zgodnie z obowiązującymi przepisami; 4) posiłki będą podawane na zastawie porcelanowej. Talerze, sztućce i zastawa do napojów (szklaneczki, kubeczki) mogą być plastikowe, jednorazowe z tworzywa twardego; 5) bielizna gastronomiczna będzie czysta, nieuszkodzona i wysterylizowana, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie; 6) obsługa (kelnerska, techniczna i managerska) będzie świadczona na właściwym poziomie, zgodnie z zasadami sztuki obowiązującymi dla tego rodzaju usług; 7) osoby wykonujące bezpośrednio obsługę kelnerską (w liczbie zapewniającej sprawną obsługę około 400 uczestników uroczystości) będą ubrane w jednakowe stosowne stroje, spełniające wymogi bhp oraz uwzględniające okoliczności świadczonej usługi. 2.2. Wykonawca zapewni (Pakiet 1): 1) dostarczenie i ustawienie stołów bufetowych oraz min. 20 stolików koktajlowych; 2) bufetowy sprzęt cateringowy, urządzenia grzewcze niezbędne do wykonania usługi, zastawę i stosowną aranżację bufetów; 3) aranżacja stołów bufetowych i stolików koktajlowych oraz oferowanych potraw będzie odpowiadać ogólnie przyjętym standardom; Wykonawca wykorzysta przy dekoracji: obrusy, serwetki, ozdobne przewieszki i świeże kwiaty; 4) transport i obsługę (Wykonawca dostarczy kosze na śmieci, sprzątnie pomieszczenia i wywiezie śmieci po zakończeniu uroczystości). 1) Przedmiotem zamówienia w części opisanej Pakietem 2 jest wykonanie usługi cateringowej - cocktail/lunch dla zaproszonych gości JM Rektora WUM po uroczystości Inauguracji Roku Akademickiego 2016/2017: 1.1) miejsce wykonania usługi: Muzeum Historii Medycyny w Centrum Biblioteczno- Informacyjnym WUM, ul. Żwirki i Wigury 63, Warszawa, (sala nr 27, parter), 1.2) termin wykonania usługi: 5 października 2016 r. (od ok. godz.12:30 do ok. godz.16:00), 1.3) przewidywana liczba uczestników: ok. 60 osób, 1.4) forma cateringu: szwedzki stół oraz stoły z miejscami siedzącymi: Wykonawca zapewnia dostarczenie i ustawienie stołów bufetowych, min. 5-ciu dużych okrągłych stołów (z miejscami siedzącymi dla 10-12 osób przy stole), min. 5 stolików koktajlowych i krzeseł; do stołów podają kelnerzy, 1.5) szczegółowe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia zostały określone w Załączniku 1.2 do SIWZ (Formularz ofertowy - Pakiet 2); wzór umowy stanowi Załącznik 6.2 do SIWZ. 2) Obowiązki Wykonawcy (Pakiet 2): 2.1. Wykonawca gwarantuje, że usługa cateringowa będzie świadczona na najwyższym poziomie, tj.: 1) dostarczone produkty żywnościowe będą świeże, posiłki będą przyrządzone tego samego dnia co świadczenie usług cateringowych, waga porcji odpowiadać będzie ogólnie przyjętym normom obowiązującym w tym zakresie, dania i napoje gorące będą posiadać odpowiednią temperaturę w momencie podania, a liczba zaoferowanych potraw będzie zabezpieczona proporcjonalnie do liczby uczestników uroczystości, zgodnie z doświadczeniem Wykonawcy, 2) kolejność i czas serwowania poszczególnych dań (przekąski zimne, sałatki, przekąski gorące, desery, gorące napoje) nastąpi dokładnie ze wskazaniami Zamawiającego w tym zakresie, przekazanymi nie później niż na 2 dni przed terminem wykonania usługi; 3) posiłki będą podawane na zastawie porcelanowej, elegancka zastawa i sztućce oraz delikatne szkło do napojów będą czyste, nieuszkodzone (nie wyszczerbiona itp.) i wysterylizowane zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie; 4) bielizna gastronomiczna będzie czysta, nieuszkodzona i wysterylizowana, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie; 5) obsługa (kelnerska, techniczna i managerska) będzie świadczona na właściwym poziomie, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie zasadami; 6) wykwalifikowane osoby wykonujące bezpośrednią obsługę kelnerską (w liczbie zapewniającej sprawną obsługę ok. 60 uczestników uroczystości) będą ubrane w jednakowe stroje, spełniające warunki bhp oraz uwzględniające okoliczności świadczonej usługi; 7) Wykonawca zapewni profesjonalną i sprawną obsługę kelnerską w zakresie m.in.:rozlania i rozdania na tacach aperitifu na wejście; obsługi za bufetem do podawania gorących potraw; rozlewania i roznoszenie na tacach napojów wśród gości; obsługi kelnerskiej dla gości siedzących. 2.2. Wykonawca zapewni (Pakiet 2): 1) dostarczenie i ustawienie: stołów bufetowych, min. 5-ciu dużych okrągłych stołów (z miejscami siedzącymi dla 10-12 osób przy stole), min. 5-ciu stolików koktajlowych i krzeseł; 2) bufetowy sprzęt cateringowy, urządzenia grzewcze niezbędne do wykonania usługi, zastawę i stosowną aranżację bufetów; 3) aranżacja stołów bufetowych, stołów zasiadanych i stolików koktajowych oraz oferowanych potraw będzie odpowiadać ogólnie przyjętym standardom; Wykonawca wykorzysta przy dekoracji: obrusy, serwetki, ozdobne przewieszki i świeże kwiaty; 4) transport i obsługę (Wykonawca dostarczy kosze na śmieci, sprzątnie pomieszczenia i wywiezie śmieci po zakończeniu uroczystości)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wum.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach