Urząd Komisji Nadzoru Finansowego ogłasza przetarg
- Adres: 00-030 Warszawa, Pl. Powstańców Warszawy 1
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 262 57 77 , fax. 22 262 52 74; 262 52 70
- Data zamieszczenia: 2016-07-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Urząd Komisji Nadzoru Finansowego
Pl. Powstańców Warszawy 1 1
00-030 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 262 57 77, fax. 22 262 52 74; 262 52 70
REGON: 14067464900000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań organizowanych przez Urząd Komisji Nadzoru Finansowego przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy w czterech siedzibach zamawiającego znajdujących się w Warszawie przy Pl. Powstańców Warszawy 1, ul. Jasnej 12, ul. Niedźwiedzia 6e oraz Jasna 8. 1. Poprzez usługę cateringową należy rozumieć: 1.1. przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków/poczęstunków w wyznaczonym czasie i wyznaczonym miejscu dla uczestników spotkania, zgodnie ze zleceniami na usługi cateringowe przekazanymi przez Zamawiającego, 1.2. dostarczenie stołów w ilościach dopasowanych do ilości uczestników spotkania: bufetowych (służących do serwowania posiłków/poczęstunków) oraz koktajlowych (służących do spożywania posiłków/poczęstunków) wraz z ich nakryciem i dekoracją (przy użyciu zastawy porcelanowej lub porcelit, naczyń szklanych, opakowaniach jednorazowych typu lunch box - w razie zgłoszenia takiej potrzeby przez Zamawiającego, metalowych sztućców, obrusów lub skertingów satynowych, papierowych serwetek oraz dekoracji kwiatowych), szczegóły dotyczące ilości uczestników oraz sposobu przygotowania nakryć przekazywane będą każdorazowo w zależności od charakteru spotkania na zleceniach na usługę cateringową, 1.3. zapewnienie niezbędnego do wykonywania usługi wyposażenie, w tym w szczególności: urządzenia grzewcze, termosy i podgrzewacze, 1.4. zapewnienie oraz dostosowanie obsługi kelnerskiej w trakcie trwania spotkania (dostosowanie liczby kelnerów do sprawnej obsługi spotkania), strój obsługi musi być dostosowany do rangi spotkania, 1.5 usunięcie wszelkich pozostałości związanych z przygotowaniem cateringu po zakończonym spotkaniu, 1.6 transport w obie strony: wyposażenia, produktów i osób wykorzystywanych przez wykonawcę w trakcie świadczenia usługi. 2. Spotkania, na które dostarczany będzie catering, odbywać się będą w siedzibach Zamawiającego znajdujących się w Warszawie przy: Pl. Powstańców Warszawy 1, ul. Jasnej 12, ul. Niedźwiedzia 6e, Jasna 8, miejsce spotkania określone będzie każdorazowo w zleceniu na usługi cateringowe. 3. Przez cały okres obowiązywania umowy Zamawiający wymaga by Wykonawca zapewnił w zakresie realizacji zamówienia obsługę przez dwóch kelnerów. 4. Zamawiający przewiduje możliwość potrzeby zapewnienia dodatkowych sześciu kelnerów minimum raz w roku. 5. Zamawiane każdorazowo menu, ilość dań i dodatków, określenie charakteru spotkania oraz jego formy (np. lunch bufetowy, przerwa kawowa) podane zostanie przez Zamawiającego w zleceniach na usługi cateringowe. 6. Zlecenia na usługi cateringowe dla spotkań poniżej 50 osób przekazywane będą Wykonawcy najpóźniej na 3 dni przed realizacją spotkania, dla spotkań powyżej 50 osób na 5 dni przed realizacją spotkania. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo uzupełniania wielkości i rodzaju zamawianego menu nie później niż na 1 dzień przed rozpoczęciem spotkania. Uzupełnienie może polegać na zmianie ilości osób lub niewielkiej modyfikacji menu. 8. Oferowane posiłki/poczęstunki powinny być: przygotowane z produktów świeżych, spełniających normy produktów spożywczych, podawane estetycznie przez fachową obsługę w stroju dopasowanym do rangi spotkania. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dziennik Ustaw z 27 lipca 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Jednocześnie Wykonawca zobowiązuje się przestrzegania przepisów sanitarno-epidemiologicznych, BHP i p.poż jak również wewnętrznych przepisów obowiązujących na terenie Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego. 9. Wykonawca zagwarantuje wysoką jakość świadczenia usług w postaci dostarczenia czystej i nieuszkodzonej zastawy stołowej, obrusów i dekoracji. Zadba o czystość w trakcie trwania i w miejscu świadczenia usługi, a także po zakończeniu spotkania. Usługi świadczona będą z zachowaniem powszechnie obowiązujących norm kultury, pracownicy wykonujący obsługę spotkania ubrani będą w standardzie przyjętym odpowiednio do charakteru spotkania. 10. Posiłki będą przygotowywane w lokalizacji/lokalizacjach posiadających decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu/obiektów do przygotowania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia osób. 11. Dostarczenie posiłków/poczęstunków realizowane będzie najpóźniej 30 minut przed zaplanowaną godziną ich podawania w odniesieniu do godziny wskazanej w zleceniu na usługę cateringową. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi także Załącznik nr 3 do SIWZ - Projekt umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wartość wymaganego wadium: Wykonawca przystępujący do postępowania jest zobowiązany wnieść wadium w kwocie: 5 000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych, 00/100). Forma: Wadium może być wniesione wyłącznie w jednej lub kilku formach określonych w art. 45 ust. 6 ustawy Pzp. 1. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert, wadium może być wniesione w:pieniądzu; poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo- kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; gwarancjach bankowych; gwarancjach ubezpieczeniowych; poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275). 2. Termin, miejsce wniesienia wadium: W przypadku wnoszenia wadium w pieniądzu wymaganą kwotę należy wpłacić przelewem na następujący rachunek bankowy Zamawiającego: Bank Gospodarstwa Krajowego w Warszawie, Al. Jerozolimskie 7 - nr konta: 43 1130 1062 0000 0576 4220 0001. W takiej sytuacji Wykonawca, w celu informacyjnym wraz z ofertą winien przedłożyć potwierdzenie dokonania przelewu (wpłaty wadium). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu winno znaleźć się na rachunku bankowym Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. 4. W przypadku wnoszenia wadium w formie innej niż w pieniądzu, wymagane jest złożenie oryginalnego dokumentu gwarancji poręczenia. Oryginał gwarancji poręczenia powinien być załączony do oferty w sposób umożliwiający jego zwrot zgodnie z Ustawą. Dokument taki winien być sporządzony w języku polskim. Oprócz oryginału dokumentu Wykonawca winien przedłożyć kopię gwarancji poręczenia potwierdzoną przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem, w celu umożliwienia Zamawiającemu zwrotu oryginału dokumentu, w terminach wynikających z ustawy Pzp. Jeśli gwarancja poręczenie zostaną przedłożone w języku innym niż polski, Zamawiający wymaga przedłożenia ze strony Wykonawcy tłumaczenia takiego dokumentu na język polski. 5. Wadium w pieniądzu winno być wniesione z następującym tytułem płatności: WADIUM - Świadczenie usług cateringowych 6. Z dokumentu wadium wniesionego w formie poręczenia lub gwarancji bankowej ubezpieczeniowej powinno wynikać jednoznacznie, że poręczyciel gwarant w każdym z przypadków, dla których ustawa Pzp przewiduje zatrzymanie wadium, wypłaci należności w sposób nieodwołalny, bezwarunkowy i na pierwsze żądanie Zamawiającego w terminie nie dłuższym niż 30 dni od pierwszego żądania Zamawiającego. 7. Wadium winno obejmować cały okres związania ofertą, poczynając od daty wyznaczonej przez Zamawiającego do składania ofert. Okres związania ofertą w niniejszym postępowaniu wynosi 30 dni. 8. Niewniesienie wadium w wymaganym terminie (także niewniesienie wadium na przedłużony okres związania ofertą), w wymaganej wysokości lub formie skutkuje wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin realizacji zleceń
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Dodano: 2016-07-26 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10 - Usługa cateringu - zbiorowego żywienia dla studentów AWF Warszawa zaliczających przedmiot Obóz letni w Ośrodku Dydaktyczno - Sportowym AWF Piękna Góra koło Giżycka
Dodano: 2016-05-10