Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Państwowy Instytut Badawczy ogłasza przetarg
- Adres: 00-002 Warszawa, ul. Świętokrzyska 20
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 50 54 444 , fax. 022 8271960
- Data zamieszczenia: 2011-09-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej Państwowy Instytut Badawczy
ul. Świętokrzyska 20 20
00-002 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 022 50 54 444, fax. 022 8271960
REGON: 00008049900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ierigz.waw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: państwowy instytut badawczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług hotelarskich i gastronomicznych wraz z udostępnieniem sal konferencyjnych dla uczestników międzynarodowej konferencji naukowej organizowanej przez IERiGŻ - PIB - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
3.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich i gastronomicznych wraz z udostępnieniem sal konferencyjnych dla uczestników międzynarodowej konferencji naukowej - z udziałem - maksymalnie 120 osób. 3.1.1. Miejsce świadczenia usług - w odległości nie mniejszej niż 30 km i nie większej niż 80 km od centrum Warszawy, obiekt położony nad wodą lub przyległy do lasu, lub obie opcje łącznie. 3.1.2. Pokoje hotelowe, restauracja i sala konferencyjna muszą znajdować się na terenie tego samego obiektu. Niedopuszczalne jest serwowanie posiłków w pomieszczeniach, w których będą odbywały się posiedzenia. Pokoje oraz pełny zakres świadczonych usług hotelarskich i gastronomicznych powinny spełniać warunki co najmniej hotelu trzygwiazdkowego. Zamawiający nie żąda posiadania kategoryzacji. 3.1.3. Organizowana przez Instytut konferencja może odbyć się w dniach 05 - 07.12. 2011 r. lub 07 - 09.12.2011 r. ( zaoferowany termin nie będzie podlegał ocenie). Konferencja rozpoczyna się pierwszego dnia pobytu (5 lub 7 grudnia) od podania obiadu i kończy się ostatniego dnia pobytu (7 lub 9 grudnia) po podaniu obiadu. 3.1.4. Ostateczna liczba uczestników zostanie podana przez Zamawiającego na 5 dni przed terminem konferencji. 3.1.5. Ostateczne całkowite wynagrodzenie za wykonanie przedmiotu zamówienia, zgodnie z ceną pobytu za 1 osobę określoną w ofercie Wykonawcy, zostanie ustalone na podstawie liczby uczestników konferencji, którą Zamawiający przekaże Wykonawcy na 5 dni przed rozpoczęciem konferencji. Podana liczba uczestników będzie podstawą do wystawienia faktury VAT. 3.1.6. Zamawiający dopuszcza możliwość wpłaty zaliczki na poczet umowy w wysokości 30% wartości umowy brutto na 30 dni przed terminem konferencji. 3.2. Zakwaterowanie: 3.2.1. We własnej bazie hotelowej Wykonawcy: a) 34 pokoje 1-osobowe - 2 noclegi, b) 41 pokoi 2-osobowych z pojedynczymi łóżkami - 2 noclegi, c) 1 pokój 2 osobowy z pojedynczymi łóżkami - 3 noclegi (dla osób obsługujących konferencję - pierwszy nocleg w dniu poprzedzającym rozpoczęcie konferencji), d) 2 pokoje 1 osobowe - 3 noclegi (dla osób obsługujących konferencję - pierwszy nocleg w dniu poprzedzającym rozpoczęcie konferencji). 3.3. Wyżywienie: 3.3.1. Wykonawca zapewni: a) śniadania dla 120 osób w cenie pokoi - standardowy szwedzki stół b) 3 obiady dla 120 osób - dwie dowolne zupy do wyboru, drugie danie - mięsne/rybne, deser, kompot, kawa lub herbata do wyboru, możliwość zgłoszenia kilku porcji dla dietetyków, c) kolację standardową dla 4 osób ( w dniu poprzedzającym rozpoczęcie konferencji) - standardowy stół szwedzki (bez ciepłych dań), d) kolację w pierwszym dniu konferencji - kolacja uroczysta dla 120 osób - max. cena do 120,00 zł/osobę - serwowana przystawka, dwa dania ciepłe - zupa i danie mięsne, półmiski: wędlin, rybne, serów twardych i sałatek, ciasto i owoce, zimne napoje, kawa i herbata wg życzenia oraz 500 ml wina o standardzie A.D.C.G. - stosowne do dania głównego / na osobę, e) kolację w drugim dniu konferencji - biesiada grillowa dla 120 osób - karkówka , udko, kiełbasa, kaszanka z grilla, prosiak pieczony - ilość zapewniająca porcję dla każdego uczestnika konferencji, chleb wiejski, smalec, ogórki kiszone, sałatki ze świeżych warzyw, chrzan, musztarda, ketchup, piwo - 1 l/osobę, folklorystyczna oprawa muzyczna, grill tradycyjny, opalany węglem drzewnym, miejsce biesiady grillowej - osłonięte od wiatru i opadów atmosferycznych, dogrzewane, f) 6 serwisów kawowych dla 120 osób - kawa, herbata, cukier, mleko do kawy, woda z cytryną w dzbankach oraz minimum 4 rodzaje ciastek kruchych i ciast -domowego- wypieku, g) codziennie podczas zajęć przedpołudniowych 1 butelka i popołudniowych 1 butelka wody mineralnej o pojemności 0,5 l (gazowana i niegazowana) dla każdego uczestnika warsztatów (łącznie 480 butelek). Zamawiający zastrzega sobie prawo akceptacji menu, nie później niż na pięć dni roboczych przed rozpoczęciem konferencji. 3.4. Sala konferencyjna: 3.4.1. Wykonawca zapewni wyposażenie sal konferencyjnych w stoły i krzesła z miękkim obiciem (w dowolnym ustawieniu, jednak z widokiem na ekran) nagłośnienie, ekran do rzutnika dostosowany do wielkości sali, projektor multimedialny, laptop wraz z niezbędnym wyposażeniem koniecznym do jego funkcjonowania, flipchart, serwis techniczny na czas konferencji, a) jedną (dużą) salę konferencyjną klimatyzowaną - na 120 osób za stołami w dowolnym ustawieniu (w tym dla 5 osób w prezydium), b) dwie małe sale konferencyjne - na ok. 40 osób każda, wyposażone w stoły i krzesła, c) zapewnienie w dużej sali konferencyjnej miejsca z widokiem na ekran do ustawienia kabiny służącej do tłumaczeń symultanicznych. 3.5. Inne warunki: a) w ofercie należy podać całkowity koszt brutto pobytu jednej osoby, b) do oferty należy dołączyć załącznik z propozycjami menu, c) zapewnienie miejsc parkingowych na parkingu hotelowym dla min. 30 samochodów osobowych (ewentualne opłaty parkingowe pokrywa uczestnik indywidualnie), d) zapewnienie funkcjonowania małej gastronomii czynnej co najmniej do godz. 24:00. Korzystanie z małej gastronomii indywidualnie płatne przez uczestników konferencji. e) Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia do każdego pokoju listu informującego uczestników konferencji o usługach dodatkowych, nie przewidzianych przez organizatora, z których można korzystać wyłącznie na własny koszt. Uczestnik konferencji za usługi dodatkowe zobowiązany jest do uiszczenia opłaty samodzielnie. 3.6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do skonfrontowania propozycji ofertowych z rzeczywistymi warunkami przed dokonaniem wyboru oferty najkorzystniejszej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551200007
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 dni
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 2 500,00 zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ierigz.waw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa hotelarska, w tym: zapewnienie sal, cateringu oraz zakwaterowania części uczestników konferencji Zachodniopomorski Dzień Instrumentów Inżynierii Finansowej w Szczecinie, 26 października 2016 r.
Dodano: 2016-07-27 - Zakup usług gastronomicznych, hotelarskich i konferencyjnych na potrzeby realizacji projektu: nr 10/NMF PL15/14 pn. Nowe wyzwania dla użytkowników SIS związane z wdrożeniem SIS II współfinansowanego ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego na lata 2009-2014 w ramach Programu PL15., sprawa nr 165/BF/16/EZ
Dodano: 2016-07-22 - Organizacja wydarzeń na rzecz Ministerstwa Środowiska, na terenie Rzeczpospolitej Polskiej lub poza jej granicami
Dodano: 2016-07-18 - Organizacja spotkań w Gdańsku/Polska, w Szwecji oraz w Niemczech lub Danii w 2016 i 2017 roku dla WS PB
Dodano: 2016-07-07 - Zakup usługi gastronomicznej, hotelowej i konferencyjnej dla uczestników warsztatów nt. Postępowanie kwalifikacyjne do służby w Policji, sprawa nr 143/BF/16/EZ
Dodano: 2016-07-05 - Organizacja i obsługa VI-tej edycji Akademii Menedżera Zrównoważonego Rozwoju
Dodano: 2016-06-04 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG HOTELOWO-KONFERENCYJNYCH I GASTRONOMICZNYCH NA 1 (JEDNĄ) DWUDNIOWĄ KONFERENCJĘ, postępowanie znak: ZZP-145/16
Dodano: 2016-06-01 - Kompleksowa organizacja trzech dwudniowych spotkań wyjazdowych dla przedstawicieli IZ, IP i IW
Dodano: 2016-05-18 - organizacja i obsługa dwudniowego spotkania Generalna Dyrekcja Ochrony Środowiska - regionalne dyrekcje ochrony środowiska w celu szkolenia z centralnego rejestru form ochrony przyrody (CRFOP), systemów informacji przestrzennej (GIS), aktów prawnych dotyczących FOP oraz wytycznych w sprawie powoływania rezerwatów. Postępowanie nr 4/GDOŚ/2016
Dodano: 2016-04-29 - ORGANIZACJA 2 DWUDNIOWYCH KONFERENCJI/ SPOTKAŃ, CZĘŚĆ 1 - 2, postępowanie znak ZZP-141/16
Dodano: 2016-04-28