Przetargi.pl
Przetarg nieograniczony na świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów i dostarczania posiłków dla hospitalizowanych w Szpitalu w Radzyminie

Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 05-250 Radzymin, ul. Konstytucji 3 Maja 17
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 7865037 , fax. 022 7865037
  • Data zamieszczenia: 2009-05-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej
    ul. Konstytucji 3 Maja 17 17
    05-250 Radzymin, woj. mazowieckie
    tel. 022 7865037, fax. 022 7865037
    REGON: 01012452700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzzoz-radzymin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przetarg nieograniczony na świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów i dostarczania posiłków dla hospitalizowanych w Szpitalu w Radzyminie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługi przygotowywania posiłków Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w SPZ ZOZ w Radzyminie , w systemie cateringowym. Niniejsze zamówienie obejmuje swym zakresem kompleksowe świadczenie usług żywieniowych dla średnio 35 pacjentów dziennie. Wykonawca zobowiązany będzie sporządzać codzienne posiłki mając na uwadze przestrzegania obowiązujących norm żywieniowych, kaloryczności, wg zaleceń Instytutu żywności i żywienia, o odpowiednich właściwościach odżywczych gwarantujących zdrowie i dobre samopoczucie, przy uwzględnieniu diet specjalistycznych. 1. Wykonawca będzie zobowiązany sporządzać całodzienne posiłki mając na uwadze przestrzeganie obowiązujących norm żywieniowych, kaloryczności, wg zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia, o odpowiednich właściwościach odżywczych gwarantujących zdrowie i dobre samopoczucie, przy uwzględnieniu diet specjalistycznych, co oznacza następujące grupy diet : - dieta podstawowa: zwykła obejmuje pokarmy dla ludzi zdrowych, dieta ta stanowi podstawę do kształtowania diet leczniczych ; - dieta lekkostrawna : obejmuje żywienie wszystkich chorych, jest modyfikacją diety podstawowej, dzieli się na kilka diet - dieta wysokobiałkowa : dieta ze zwiększoną ilością białka w dziennej racji pokarmowej, w diecie oprócz trzech podstawowych posiłków są jeszcze dwa dodatkowe tj. drugie śniadanie i podwieczorek . - dieta cukrzycowa : dieta ta powinna być ustalana indywidualnie dla każdego pacjenta, ustala się ją w zależności od; wagi, wzrostu, wieku i wykonywanej pracy przez pacjenta. - diety pozostałe : występujące sporadycznie niskokaloryczne stosowane najczęściej 1 lub 2 dni . 2. Dystrybucja posiłków powinna odbywać się w systemie termosowym. 3. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę . 4. Procedury przygotowania i dostarczenia posiłki muszą odpowiadać wymaganiom stawianym przez Stację Sanitarno Epidemiologiczną . 5. Zamawiający wymaga udokumentowania doświadczenia w żywieniu szpitalnym. 6. Zamawiający wymaga dostarczenia jadłospisów żywieniowych na Oddział w Szpitalu i do administracji na każdy tydzień miesiąca z dwudniowym wyprzedzeniem Średnia ilość diet w ciągu dnia przedstawia się następująco : Dieta podstawowa 20 Dieta lekkostrawna 5 Dieta wysokobiałkowa 4 Dieta cukrzycowa 6
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki i złożą stosowne dokumenty: 1. posiadają zaświadczenie o wpisie ewidencji działalności gospodarczej 2. posiadają niezbędną wiedzę i potencjał techniczny , a także dysponują osobami zdolnym do wykonania zamówienia , 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 22 i 24 ust. 1 i 2. prawo zamówień publicznych 5. nie zalegają ze składkami w US i ZUS. 6. nie jest prowadzone przeciwko firmie postępowanie upadłościowe oraz złożą oświadczenie wymienione w załączniku Nr 1,2,3 do niniejszej specyfikacji .
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - formularz ofertowy; - formularz cenowy - referencje współpracy w zakresie żywienia szpitalnego obejmujący okres minimum 3 letniej współpracy ze Szpitalem w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków zgodnie z przepisami, ustawy z dnia 11 maja 2001 roku o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia ( tekst jednolity w Dz. U. z 2005 r Nr 31 poz. 265 z późniejszymi zmianami ) , wymagania higieniczno- sanitarne w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze ( Dz. U. z 2004 r Nr 104 poz. 1096 ) oraz wymagania co do środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności ( Dz. U. 2003 Nr 21 poz. 179) - ubezpieczenie OC firmy dotyczące żywienia zbiorowego - aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych; - aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 6 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie z właściwego organu sądowego lub administracyjnego w kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 ustawy wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert . - Aktualne informacje z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24ust.1 pkt.9 ustawy Prawo zamówień publicznych , wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - dokumenty stwierdzające, że osoby, które będą wykonywać zamówienie, posiadają uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; - oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 i art. 24 ustawy Prawo Zamówień Publicznych; z wykorzystaniem wzoru , stanowiącego załącznik do SIWZ - z zastrzeżeniem pkt. 2 wszystkie dokumenty winny być złożone w oryginale lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę . - wszystkie strony oferty winny być podpisane czytelnie lub parafowane wraz z pieczątką imienną przez Wykonawcę . Wszelkie zmiany w treści oferty ( poprawki , przekreślenia , dopiski ) powinny być podpisane lub parafowane przez wykonawcę - w przeciwnym wypadku nie będą uwzględniane . - w przypadku gdyby oferta zawierała informacje , stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji , Wykonawca winien w sposób nie budzący informacji zastrzec , które spośród zawartych w ofercie informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa . Informacje te winny być umieszczone w osobnym wewnętrznym opakowaniu , trwale ze sobą połączone i ponumerowane z zachowaniem ciągłości numeracji strony oferty . Nie mogą stanowić tajemnicy przedsiębiorstwa informacje podawane do wiadomości podczas otwarcia ofert , tj. informacje dotyczące ceny , terminu wykonania zamówienia okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofercie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzzoz-radzymin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach