Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 02-532 Warszawa, ul. Rakowiecka
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 226063600 , fax. 228490426
- Data zamieszczenia: 2018-10-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego
ul. Rakowiecka 36
02-532 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 226063600, fax. 228490426
REGON: 000053835 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.ibprs.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Instytut Badawczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przeprowadzenie badań, analiz i testów prób mięsa i zboża na potrzeby realizacji projektu "Platforma żywnościowa" - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia stanowi przeprowadzenie badań, analiz i testów prób mięsa i zboża, w tym przeprowadzenie analiz 50 prób mięsa i 50 prób zboża w celu kontroli poziomów dioksyn, furanów, PCB dioksynopodobnych oraz PCB wskaźnikowych; badania przesiewowe leków (badania ilościowe) - 70 prób mięsa oraz przeprowadzenie testów na obecność antybiotyków (badania jakościowe) – 1 000 prób mięsa. Próby w postaci plastra mięsa (200 g) należy odebrać z siedziby Zamawiającego w Poznaniu, natomiast próby zboża (200 g) - z siedziby w Warszawie. Próby zostaną przygotowane przez Zamawiającego na przestrzeni maksymalnie 5 tygodni od dnia podpisania Umowy, w przypadku mięsa - maksymalnie w 5 partiach, zboża - w 2 partiach. Wszelkie badania, analizy i testy powinny zostać zrealizowane w czasie nie dłuższym niż 20 dni po otrzymaniu ostatniej partii próbek. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 73000000-2
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, iż Wykonawca posiada kompetencje do prowadzenia określonej działalności, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada akredytację Polskiego Centrum Akredytacji do prowadzenia działalności w zakresie przedmiotu zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Określono w SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Stworzenie, upowszechnienie i przetestowanie w ramach Warszawskiego Food Labu kompendium wiedzy dla lok. gastr. jak bezpieczne (także pod względem prawnym i podatkowym) oddawać niewykorzystaną żywność
Dodano: 2024-02-21 - Pomiar stosunku izotopów strontu (87Sr/86Sr) w próbkach archeologicznych i środowiskowych dla Wydziału Archeologii Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2023-12-01 - "Przygotowanie dwóch ekspertyz syntetyzujących wyniki z 17 badań branżowych w ramach projektów BKL, BBKL i BBKLII"
Dodano: 2023-08-30 - „Ocena założeń Projektu oraz efektywności realizowanego instrumentu wsparcia ekspansji zagranicznej przedsiębiorstw oraz stopnia osiągania wskaźników w ramach Projektu Polskie Mosty Technologiczne”
Dodano: 2023-07-31 - Pomiar proporcji izotopów strontu (87Sr/86Sr) w próbkach archeologicznych i środowiskowych dla Wydziału Archeologii Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2023-05-25 - Analiza trendów rozwojowych oraz identyfikacja wynikających z nich wyzwań dla m.st. W-wy i jego obszaru metropolitalnego w perspektywie do 2050 r.
Dodano: 2023-05-22 - Wybór ekspertów do opracowania 5 programów kursów dla różnych grup zawodowych. Części: 1÷20. Postępowanie znak: ZZP.ZP.412.05.2022
Dodano: 2022-11-05 - Wybór ekspertów do opracowania 5 programów kursów dla różnych grup zawodowych. Części: 1÷20. Postępowanie znak: ZZP.ZP.412.05.2022
Dodano: 2022-08-18 - Wykonanie prac badawczych w zakresie plonów zbóż ozimych i ziemniaków na potrzeby Głównego Urzędu Statystycznego.
Dodano: 2022-08-10 - Dostawa MultaPlex RespiraScreen 1 (96 ozn.)
Dodano: 2021-08-03