Gmina Rząśnik ogłasza przetarg
- Adres: 07-205 Rząśnik, ul. Jesionowa 3
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 029 6792091, 6792100 , fax. 029 6792099
- Data zamieszczenia: 2009-11-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Rząśnik
ul. Jesionowa 3 3
07-205 Rząśnik, woj. mazowieckie
tel. 029 6792091, 6792100, fax. 029 6792099
REGON: 55066810800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.rzasnik.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa zup do szkół na terenie Gminy Rząśnik - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa zup w ilości około 27 000 sztuk do n/w szkół na terenie gminy Rząśnik: - Publiczne Gimnazjum w Rząśniku , - Publiczna Szkoła Podstawowa w Bielinie, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Komorowie, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Porządziu, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Starym Lubielu, - Publiczna Szkoła Podstawowa w Rząśniku - Publiczna Szkoła Podstawowa Stowarzyszenia Rozwoju Wsi Dąbrowa - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1000.00
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy spełniają wymagania opisane w art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, tj.: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art.24 ust. 1 i 2 pzp.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1) formularz ofertowy według załącznika nr 1, 2) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art.22 ust. 1 Prawa zamówień publicznych załącznik nr 2 2.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności objętych przedmiotem zamówienia oraz nie podlega wykluczeniu, do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Dopuszcza się potwierdzenie za zgodność z oryginałem jeśli będzie adnotacja, że nie było zmian we wpisie lub naniesione będą zmiany dokonane w okresie od wpisu do ewidencji do dnia potwierdzenia za zgodność z oryginałem 2)aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego, potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne albo zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 3.Inne dokumenty, których zamawiający będzie żądał w złożonej ofercie: 1) kserokopia dowodu wniesienia wadium, 2) aktualny dokument potwierdzający, że oferent jest pod nadzorem Powiatowej Stacji Sanitrano - Epidemiologicznej i spełnia wymagania sanitarno - higieniczne z właściwej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rzasnik.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 21 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10