Powiat Świdwiński ogłasza przetarg
- Adres: 78-300 Świdwin, ul. Mieszka I 16
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3650301, 3650335 , fax. 094 3650330
- Data zamieszczenia: 2013-11-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiat Świdwiński
ul. Mieszka I 16 16
78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3650301, 3650335, fax. 094 3650330
REGON: 33092078800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatswidwinski.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zorganizowanie pobytu uczestników szkolenia upowszechniającego w ramach projektu Razem Przeciw Razom - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi hotelarskiej, restauracyjnej, noclegowej i wellness wraz z najmem sal szkoleniowych w związku z organizacją pobytu uczestników szkolenia realizowanego w ramach projektu Razem Przeciw Razom pobyt dwudniowy dla grupy liczącej maksymalnie 95 osób, w tym przedstawicieli: władz powiatów, powiatowych centrów pomocy rodzinie, policji. Rozliczenie nastąpi po protokolarnym odbiorze przedmiotu umowy, w ciągu 21 dni od dostarczenia faktury do Zamawiającego. Projekt został współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Priorytet VII Promocja integracji społecznej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013 na podstawie umowy nr UDA-POKL.07.01-32-100/10-00 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Lokalizacja ośrodka , ośrodek w odległości nie większej niż 40 km od miejscowości Świdwin woj. Zachodniopomorskie. Zamawiający sam sporządza listę uczestników szkoleń, agendę oraz zapewnia trenerów. Wykonawca umożliwi Zamawiającemu realizację działań w związku z promocją projektu tj. umieszczenia w widocznych miejscach plakatów informacyjnych o projekcie. Zamawiający zastrzega sobie, iż liczba uczestników może ulec zmniejszeniu. W takim przypadku Wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy, bez naliczania jakichkolwiek kar. Liczbę uczestników Zamawiający podaje najpóźniej na 3 dni przed dniem rozpoczęcia usługi. Podczas szkolenia Wykonawca zobowiązany jest zapewnić: Bazę noclegową i żywieniową, najem sal oraz welness w tym samym budynku. Nie dopuszcza się zakwaterowania w domkach. W ramach najmu sal szkoleniowych Wykonawca zapewnia w godzinach trwania szkolenia. podczas pierwszego i drugiego dnia szkolenia 1 salę szkoleniową dla max. 95 osób z oknami, klimatyzacją, bez barier architektonicznych ograniczających widoczność oraz 2 sale szkoleniowe dla max 25 osób. Wszystkie sale wyposażonew sprzęt ekran, tablica Flipchart + blok papierowy + pisaki, mównicę wyłącznie dla sali dla 95 osób, w stoły i krzesła tapicerowane dla odpowiednio, max. 95 osób ustawione w rzędach przodem do prelegenta wraz ze stołem prezydialnym,max 25 osób - ustawione w podkowę. Sale muszą posiadać, zaplecze sanitarne, toalety powinny znajdować się w pobliżu sal, dostęp do Internetu, projektor multimedialny, co najmniej 3 mikrofony bezprzewodowe, w tym 2 na stojakach, możliwość podłączenia laptopa prowadzącego szkolenie do projektora multimedialnego Wykonawcy, możliwość podłączenia do gniazda zasilającego dodatkowych urządzeń multimedialnych, personel zapewniający obsługę techniczną sali konferencyjnej w zakresie wymaganym do sprawnego i bezawaryjnego działania znajdującego się w niej sprzętu, dostępny dla uczestników szkolenia co najmniej 30 minut przed rozpoczęciem obrad i w trakcie obrad, aż do ich zakończenia w danym dniu. Warunki zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy wymóg dotyczy w szczególności wykorzystywanego sprzętu komputerowego, jak też pozostałego sprzętu, nie dopuszcza się realizacji szkolenia w sali, w której podawane są posiłki śniadanie, obiad, kolacja. W ramach usługi noclegowej Wykonawca zobowiązuje się zapewnić. dla minimum 30% uczestników szkolenia zakwaterowanie w pokojach jednoosobowych lub dwuosobowych do jednoosobowego wykorzystania, a dla pozostałych uczestników w pokojach dwuosobowych, pokoje 1- i 2-osobowe z pełnym węzłem sanitarnym, wyposażone w lodówkę, TV, czajnik, ręczniki, szlafrok, serwis kawowo-herbaciany, zakwaterowanie uczestników w pokojach dwuosobowych uwzględniając płeć uczestników a w przypadku nieparzystej liczby osób zapewnić pokój jednoosobowy lub dwuosobowy do pojedynczego wykorzystania, osobę do obsługi technicznej i stałego kontaktu z Zamawiającym. W ramach usługi restauracyjnej Wykonawca zobowiązuje się zapewnić: salę restauracyjną oddzielną salą lub wyodrębnioną powierzchnią restauracyjną, przeznaczoną wyłącznie dla uczestników szkolenia, wyżywienia dla uczestników szkolenia tj śniadanie dla max. 95 osób - szwedzki stół (powinno składać się co najmniej jednej potrawy ciepłej, pieczywa 150 g, wędlin różnych60 g, serów 40g, masła 30g, dżemu 30 g, warzyw świeżych, płatków śniadaniowych, mleka zimnego i ciepłego, miodu, napoi gorących i zimnych x 1 dzień obiad dla max. 95 osób (dla jednej osoby powinien zawierać minimum zupę 250 ml, drugie danie: mięso różne 100-150g, ziemniaki, makarony, kasze, ryż 200 g, jarzyny gotowane 100 g, surówki, deser, kompot, woda mineralna, soki, kawa, herbata) x 2 dni uroczysta kolacja dla max. 95 osób przy wspólnym stole (dla jednej osoby powinna zawierać minimum (potrawę gorącą danie podstawowe (mięso 150gdodatki surówki), rozmaite mięsa na zimno 200 g np. szynka wędzona, pasztet swojski, kiełbasa, pieczone mięsa z marynatami, sery 100 g deski z serami wędzonymi, oscypkami i serami pleśniowymi, trzy rodzaje sałatek warzywnych, pieczywo, marynaty (grzybki, buraczki, papryczki, ogórki, cebulki, patisony), ogórki małosolne, sosy (chrzanowy, czosnkowy, żurawinowy) napoje gorące i zimne bez limitu, wino (300 ml na uczestnika), ciasto typu sernik, wuzetka, kremówka itp. 2 szt. na każdego uczestnika oraz ciastka cukiernicze 100 g dla każdego uczestnika, owoce (min. 3 rodzaje), koreczki i tartinki po min. 3 szt. na uczestnika), x 1 dzień serwis kawowy dla max. 95 osób (kawa, śmietanka do kawy, herbata, cytryna, cukier, woda mineralna gazowana i niegazowana, ciasto typu sernik, wuzetka, kremówka itp. 2 szt. na każdego uczestnika oraz ciastka cukiernicze 100 g dla każdego uczestnika, owoce (min. 3 rodzaje), koreczki lub kanapki x 2 dni w ilości zgodnej z zapisami w ust 8. Wykonawca zapewni w trakcie uroczystych kolacji po uzgodnieniu z Zamawiającym oprawę artystyczną w trakcie ww. spotkania np. zespół grający standardy muzyki światowej lub DJ. Wykonawca przedstawi do akceptacji Zamawiającego, własną, szczegółową wersję menu na 3 dni przed pierwszym dniem szkolenia. Serwis kawowy musi być umieszczony na salach szkoleniowych lub w ich pobliżu. Obiady i kolacja zostaną wydane w formie bankietu za siadanego wraz z obsługą kelnerską, natomiast śniadanie w formie bufetu szwedzkiego. Wykonawca zapewni obsługę kelnerską wszystkich posiłków w liczbie takiej, która nie spowoduje opóźnień. Serwis do posiłków szklany, ceramiczny, sztućce metalowe, obrusy na stołach, świeże kwiaty na stołach, serwetki, szkło do napoi, podgrzewacze. W ramach usługi wellness Wykonawca zapewni: nieograniczony bezpłatny dostęp uczestników szkolenia do co najmniej trzech spośród atrakcji, jacuzzi, sauna, basen, siłowania, bicze wodne, basen. dostęp do usług pielęgnacyjnych twarzy i ciała dodatkowo płatnych indywidualnie przez uczestników szkolenia. Wykonawca przedstawi szczegółową specyfikację do wiadomości Zamawiającego na min 3 dni przed szkoleniem Wykonawca zapewni bezpłatne miejsca parkingowe dla uczestników szkoleń. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania wizji w celu potwierdzenia czy obiekt spełnia wszystkie wymagania Zamawiającego. Ogólny zarys harmonogramu szkolenia Pierwszy dzień: 9.00 do10.00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników szkolenia 10.00 do 16.00 Szkolenie w tym 3 x 15- 20 min przerwy kawowe oraz 1 x 1h przerwa na obiad od 19.00 uroczysta kolacja Drugi dzień: 8.00do10.00 Śniadanie 10.0 0do14.00 Szkolenie w tym 2 x 15-20 min przerwy kawowe oraz 1 x 1h przerwa na obiad - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.powiatswidwinski.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. Zachodniopomorskiego oraz w Policyjnej Izbie Dziecka (PID) Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie oddział w Koszalinie
Dodano: 2016-07-05 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. Zachodniopomorskiego oraz w Policyjnej Izbie Dziecka (PID) Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie oddział w Koszalinie
Dodano: 2016-06-16 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. Zachodniopomorskiego. Usługa obejmuje przygotowanie i dowiezienie posiłków
Dodano: 2016-04-06 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. Zachodniopomorskiego oraz w Policyjnej Izbie Dziecka (PID) Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie
Dodano: 2016-03-16 - Usługa kompleksowego żywienia pacjentów szpitala Specjalistycznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie.
Dodano: 2016-01-18 - ŚWIADCZENIE USŁUG KELNERKI
Dodano: 2015-12-23 - Świadczenie usługi żywienia całodobowego osób przebywających w Dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowym SŁONECZKO w Kołobrzegu na okres 3 lat
Dodano: 2015-12-03 - Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń organizowanych przez Centrum Szkolenia Zakładu Ubezpieczeń Społecznych Oddział w Szczecinie oraz Wydział Spraw Pracowniczych Zakładu Ubezpieczeń Społecznych Oddział w Szczecinie
Dodano: 2015-09-07 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. zachodniopomorskiego oraz w Policyjnej Izbie Dziecka (PID) Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie z siedzibą w Koszalinie
Dodano: 2015-07-13 - Usługa cateringowa dla 700 osób, uczestników Europejskiego Festiwalu Ludzi, który odbędzie się w Złocieńcu w dniach 18-25.07.2015r.
Dodano: 2015-05-27