Przetargi.pl
Zorganizowanie pobytu uczestników 4 szkoleń dla Zespołu Użytkowników biorących udział w projekcie Razem Przeciw Razom

Powiat Świdwiński ogłasza przetarg

  • Adres: 78-300 Świdwin, ul. Mieszka I 16
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3650301, 3650335 , fax. 094 3650330
  • Data zamieszczenia: 2012-03-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Świdwiński
    ul. Mieszka I 16 16
    78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3650301, 3650335, fax. 094 3650330
    REGON: 33092078800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatswidwinski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zorganizowanie pobytu uczestników 4 szkoleń dla Zespołu Użytkowników biorących udział w projekcie Razem Przeciw Razom
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi hotelarskiej, restauracyjnej i noclegowej wraz z najmem sal konferencyjnych w związku z organizacją pobytu uczestników 4 szkoleń dla Zespołu Użytkowników biorących udział w projekcie Razem Przeciw Razom 4 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 4.1. Szkolenia przeprowadzone będą dla grupy maksymalnie 52 Użytkowników (przedstawicieli różnych grup zawodowych, biorących udział w projekcie Razem Przeciw Razom tj. pracownicy ośrodków pomocy społecznej, dzielnicowi, kuratorzy sądowi, sędziowie, prokuratorzy, pedagodzy szkolni, personel projektu, członkowie organizacji pozarządowych). 4.2. Lokalizacja ośrodka - ośrodek w odległości nie większej niż 80 km od miejscowości Świdwin (woj. zachodniopomorskie). 4.3. Zamawiający sam sporządza listę uczestników szkoleń, max liczba 52 osoby oraz zapewnia trenerów. 4.4. Wykonawca umożliwi Zamawiającemu realizację działań w związku z promocją projektu tj. umieszczenia w widocznych miejscach plakatów informacyjnych o projekcie. 4.5. Zamawiający zastrzega sobie, iż liczba uczestników może ulec zmniejszeniu. W takim przypadku Wykonawca może żądać wyłącznie wynagrodzenia należnego z tytułu wykonania części umowy, bez naliczania jakichkolwiek kar. Liczbę uczestników Zamawiający podaje najpóźniej na 2 dni przed szkoleniem. 4.6. Podczas szkoleń Wykonawca zobowiązany jest zapewnić: a) Baza noclegowa, żywieniowa oraz sale konferencyjne muszą znajdować się w tym samym budynku. Nie dopuszcza się zakwaterowania w domkach; b) Pokoje 1-2 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym, wyposażone w lodówkę, TV, czajnik, ręczniki, szlafrok, serwis kawowo-herbaciany; c) zakwaterować uczestników w pokojach dwuosobowych uwzględniając płeć uczestników a w przypadku nieparzystej liczby osób zapewnić pokój jednoosobowy lub dwuosobowy do pojedynczego wykorzystania; d) Wykonawca nie ponosi kosztów zakwaterowania i wyżywienia trenerów, jednakże należy zagwarantować wolne miejsca trenerom; e) Nie dopuszcza się realizacji szkolenia w sali, w której podawane są posiłki (śniadanie, obiad, kolacja); f) Sale muszą posiadać zaplecze sanitarne, toalety powinny znajdować się w pobliżu sali konferencyjnej. g) Wyżywienia dla uczestników szkolenia tj.: śniadanie dla max. 52 osób - szwedzki stół (powinno składać się z potrawy ciepłej, pieczywa - 150 g, wędlin różnych - 60 g, serów - 40g, masła - 30g, dżemu - 30 g, warzyw świeżych, płatków śniadaniowych, mleka zimnego i ciepłego, miodu, napoi gorących i zimnych) - 6 x obiad dla max. 52 osób (dla jednej osoby powinien zawierać minimum: zupę - 250 ml, drugie danie: mięso różne - 100-150g, ziemniaki, makarony, kasze - 200g, jarzyny gotowane - 100 g, surówki, deser, kompot, woda mineralna, soki, kawa, herbata); - 10 x kolacja dla max. 52 osób (porcjowana, danie gorące, zimne dodatki (sałatki, wędlina, ser) - 2 x uroczysta kolacja dla max. 52 osób przy wspólnym stole (dla jednej osoby powinna zawierać minimum (potrawę gorącą - danie podstawowe (mięso dodatki surówki), rozmaite mięsa na zimno np. szynka wędzona, pasztet swojski, kiełbasa, pieczone mięsa z marynatami, sery: deski z serami wędzonymi, oscypkami i serami pleśniowymi, trzy rodzaje sałatek warzywnych, pieczywo, marynaty (grzybki, buraczki, papryczki, ogórki, cebulki, patisony), ogórki małosolne, sosy (chrzanowy, czosnkowy, żurawinowy) napoje gorące i zimne, wino (2 kieliszki na uczestnika), ciasto typu sernik, wuzetka, kremówka itp. - 2 szt. na każdego uczestnika oraz ciastka cukiernicze - 100 g dla każdego uczestnika, owoce ( min. 3 rodzaje), koreczki i tartinki po min. 3 szt. na uczestnika); - 4 x serwis kawowy dla max. 52 osób (kawa, śmietanka do kawy, herbata, cytryna, cukier, woda mineralna gazowana i niegazowana, ciasto typu sernik, wuzetka, kremówka itp. - 2 szt. na każdego uczestnika oraz ciastka cukiernicze - 100 g dla każdego uczestnika, owoce (min. 3 rodzaje), koreczki lub kanapki; h) Ponadto Wykonawca zapewnia 3 sale szkoleniowe dla max. 18 osób każda oraz jedną salę szkoleniową dla max. 52 osób, każda z oknami, klimatyzowane, posiadające sprzęt do przeprowadzenia szkolenia tj.: ekran, tablica Flipchart + blok papierowy + pisaki, stoły i krzesła tapicerowane dla max. 18 osób - ustawione w kształcie podkowy z krzesłami po zewnętrznej stronie, dostęp do Internetu stolik z przeznaczeniem na projektor i laptop; Poza tym Wykonawca zapewni osobę do obsługi technicznej; sale muszą posiadać zaplecze sanitarne, toalety powinny znajdować się w pobliżu sali konferencyjnej i sal szkoleniowych. i) Salę restauracyjną. Restauracja z oddzielną salą lub wyodrębnioną powierzchnią restauracyjną, przeznaczoną wyłącznie dla uczestników konferencji. j) Atrakcje takie jak: wellness (jacuzzi, sauny fińska oraz infrared, łaźnia parowa) dostępne bez ograniczeń do co najmniej 22.00; basen + sauna dostępne bez ograniczeń do co najmniej 22.00; 1 zabieg (typ 1) dla każdego uczestnika min 20 min do wyboru spośród: (masaże: bioaktywny twarzy, twarzy, borowinowy, aromaterapeutyczny, relaksacyjny stóp, klasyczny); 1 zabieg (typ 2) dla każdego uczestnika min 40 min do wyboru spośród: zabieg parafinowy na dłonie, zabieg parafinowy na stopy, masaż bańką chińską; Dla każdego z uczestników dostępny 1 typ zabiegu (1 lub 2) 4.7. Wykonawca zapewni w trakcie uroczystych kolacji po uzgodnieniu z Zamawiającym oprawę artystyczną w trakcie w/w spotkania: np. zespół grający standardy muzyki światowej lub DJ. 4.8. Wykonawca przedstawi do akceptacji Zamawiającego, własną, szczegółową wersję menu na 2 dni przed pierwszym dniem każdego szkolenia. 4.9. Serwis kawowy musi być umieszczony na sali szkoleniowej lub w jej pobliżu. Obiad i kolacja zostaną wydane w formie bankietu zasiadanego wraz z obsługą kelnerską ,natomiast śniadanie w formie bufetu szwedzkiego. Wykonawca zapewni obsługę kelnerską wszystkich posiłków w liczbie takiej, która nie spowoduje opóźnień. Serwis do posiłków: szklany, ceramiczny, sztućce metalowe, obrusy na stołach, świeże kwiaty na stołach , serwetki, szkło do napoi, podgrzewacze. 4.10. Wykonawca zapewni bezpłatne miejsca parkingowe dla uczestników szkoleń. 4.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania wizji w celu potwierdzenia czy hotel spełnia wszystkie wymagania Zamawiającego. 4.12. Ogólny zarys harmonogramu konferencji): Szkolenie nr 1 w dniach : 16.04. - 17.04. - 18.04.2012r. Szkolenie nr 2 w dniach 22.05.2012 - 23.05.2012r. Szkolenie nr 3 w dniach 17.09. - 18.09. - 19.09.2012r. Szkolenie nr 4 w dniach 15.10. - 16.10.2012r. Dla szkoleń 2-dniowych: Pierwszy dzień 7.00 - 9.00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników szkolenia 9.00 - 18.00 Szkolenie w tym 3 x 15 - 20 min przerwy kawowe oraz 1 x 1h przerwa na obiad od 19.00 uroczysta kolacja Drugi dzień 7.00 - 8.00 Śniadanie 8.00 - 15.00 Szkolenie w tym w tym 3 x 15 - 20 min przerwy kawowe 15.00 - 16.00 Obiad Dla szkoleń 3 dniowych: Pierwszy dzień 7.00 - 9.00 Przyjazd uczestników szkolenia 9.00 - 18.00 Szkolenie w tym 3 x 15 - 20 min przerwy kawowe oraz 1 x 1h przerwa na obiad od 19.00 uroczysta kolacja Drugi dzień 8.00 - 9.30 Śniadanie 9.30 - 17.30 Szkolenie w tym w tym 3 x 15 - 20 min przerwy kawowe oraz 1 x 1h przerwa na obiad 19.00 - 20.00 Kolacja Trzeci dzień 8.00 - 9.30 Śniadanie 9.30 - 15.00 Szkolenie w tym w tym 3 x 15 - 20 min przerwy kawowe 15.00 - 16.00 Obiad Pierwszy dzień każdego szkolenia zakończony będzie uroczysta kolacją, natomiast ostatni dzień szkolenia będzie zakończony obiadem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.powiatswidwinski.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach