Przetargi.pl
Zapewnienie uroczystych kolacji w ramach inicjatyw Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego w okresie maj - grudzień 2012 r.

Urząd Komisji Nadzoru Finansowego ogłasza przetarg

  • Adres: 00-950 Warszawa, Pl. Powstańców Warszawy 1
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 2625240;2625276;2625263 , fax. 22 2625274
  • Data zamieszczenia: 2012-04-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Komisji Nadzoru Finansowego
    Pl. Powstańców Warszawy 1 1
    00-950 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 2625240;2625276;2625263, fax. 22 2625274
    REGON: 14067464900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.knf.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zapewnienie uroczystych kolacji w ramach inicjatyw Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego w okresie maj - grudzień 2012 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług restauracyjnych dla uczestników wydarzeń organizowanych przez Urząd KNF w okresie maj - grudzień 2012 r., polegających na przygotowaniu i obsłudze uroczystych kolacji. Szacowana łączna liczba uroczystych kolacji w ramach planowanych inicjatyw Urzędu KNF wynosi 6. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie zorganizowania i obsługi uroczystych kolacji zasiadanych w restauracji o wysokim standardzie świadczonych usług tj. posiadającej dobrze wyszkolony personel, kuchnię polską i międzynarodową, szeroką funkcjonalność pomieszczeń, gdzie zachowana jest czystość zarówno w części restauracyjnej jak i łazienkach ogólnodostępnych dla uczestników kolacji oraz mogącą zaoferować wybór dań menu do ostatecznego wyboru przez Zamawiającego każdorazowo przed poszczególną kolacją, dla szacowanej łącznej ilości 185 uczestników. Sala restauracyjna dla poszczególnych wydarzeń-kolacji będzie rezerwowana na czas do 4 godzin, rozpoczynając od godziny 19:00. Zamawiający zastrzega możliwość dokonania rezerwacji na krótszy przedział czasowy. Lokalizacja: Warszawa - Centrum, w obrębie następujących ulic: Marszałkowska, Aleje Jerozolimskie, Aleja 3 Maja, Leona Kruczkowskiego, Tamka i Świętokrzyska tj. wymagane jest by lokalizacja świadczonych usług restauracyjnych była bezpośrednio przy tych ulicach lub w obszarze pomiędzy nimi. Przez dobrze wyszkolony personel Zamawiający rozumie personel składający się z nie mniej niż 4 osób o minimum 3 letnim doświadczeniu zawodowym na stanowisku kelnera i władający językiem angielskim na poziomie umożliwiającym swobodną komunikację z uczestnikami poszczególnych kolacji. Przez szeroką funkcjonalność pomieszczeń restauracji Zamawiający rozumie restaurację o następujących parametrach: 1. Restauracja posiadająca salę główną restauracyjną klimatyzowaną na co najmniej 50 osób z możliwością różnorodnej aranżacji ustawienia stołów okrągłych i prostokątnych w zależności od charakteru spotkania, w minimum 3 odrębnych wariantach układu stołów. 2. Restauracja posiadająca salę główną restauracyjną z możliwością aranżacji ustawienia stołów odpowiednią do ilości osób uczestniczących w poszczególnej kolacji, w tym podziału głównej sali restauracyjnej na mniejsze z oddzieleniem części sali głównej restauracyjnej, dedykowanej danej kolacji Zamawiającego, od pozostałej części tejże sali. Zamawiający oczekuje zapewnienia przez Wykonawcę wysokiego poziomu i jakości realizacji przedmiotu zamówienia, w sposób odpowiadający prestiżowemu charakterowi oraz międzynarodowemu rodzajowi spotkań realizowanych przez Zamawiającego. Wymagania dodatkowe Zamawiającego 1. Wykonawca musi dysponować wyborem dań w menu do ostatecznego wyboru poszczególnych pozycji dań przez Zamawiającego przed każdorazową kolacją z wykorzystaniem maksymalnie: 3 przystawek, 1 dania głównego z możliwością wyboru z pośród dania mięsnego i wegetariańskiego oraz 1 deseru z możliwością wyboru z pośród 2 propozycji deserów na 1 uczestnika kolacji. wykonawca musi zapewnić napoje (na osobę) - pakiet nielimitowany: woda gazowana, niegazowana, 2 rodzaje soków owocowych, herbata, kawa, mleko, cukier, cytryna; pozostałe napoje (2 kieliszki na osobę) - odpowiednio do wyboru wino białe i czerwone. 2. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić bezpłatny dostęp do toalet zlokalizowanych w budynku świadczącym usługi zgodnie z obowiązującymi normami sanitarno-higienicznymi. 3. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić oddzielną salę restauracyjną lub wyodrębnioną powierzchnię restauracyjną, przeznaczoną wyłącznie dla zaproszonych przez Zamawiającego gości, spełniającą następujące warunki: a. wielkość sali musi gwarantować organizację bankietu zasiadanego przy stołach w przypadku grup liczących od 15 do 50 osób; b. wnętrze restauracji o stonowanej kolorystyce z elementami dekoracji na stołach w formie naturalnych, świeżych kwiatów do każdorazowej decyzji Zamawiającego; c. wszyscy uczestnicy poszczególnej kolacji mają zapewnione miejsca przy stole lub stołach w jednym pomieszczeniu restauracji, optymalnie z kontaktem wzrokowym; d. zastawa na posiłki jest szklana i ceramiczna lub porcelanowa podana na białym materiałowym obrusie z zastosowaniem białych materiałowych serwetek obiadowych; e. Zamawiający nie dopuszcza plastikowych lub papierowych talerzy, kieliszków, sztućców, naczyń, obrusów i serwetek obiadowych. 4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydania wszystkich posiłków oraz napojów w formie bankietu zasiadanego wraz z obsługą kelnerską. 5. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić kompleksową obsługę restauracyjną, techniczną, organizacyjną i kelnerską poszczególnej kolacji Zamawiającego. Kelnerzy muszą posiadać umiejętność swobodnego komunikowania się w językach angielski/polski. 6. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić szatnię strzeżoną (nieodpłatną dla uczestników kolacji Zamawiającego) wraz z obsługą, zlokalizowaną w budynku świadczącym usługi w ramach przedmiotu zamówienia. 7. Wykonawca zobowiązany jest do zagwarantowania Zamawiającemu, że przedmiot zamówienia wykonywany będzie na najwyższym poziomie, tj.: dostarczone produkty żywnościowe będą świeże, dania będą przyrządzone tego samego dnia co świadczenie usług restauracyjnych, a w przypadku produktów przetworzonych takich jak kawa, herbata, soki itp. będą one posiadać aktualną datę przydatności. Usługa gastronomiczna będzie przygotowana przez Wykonawcę zgodnie z obowiązującymi normami sanitarno-epidemiologicznymi. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego, a w razie stwierdzenia wad w realizacji przedmiotu zamówienia, Zamawiający niezwłoczne poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia Zamawiającego. 9. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydawanej na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn.zm.). 10. Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę w obiekcie (obiektach), dla którego Wykonawca posiada decyzje inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu (obiektów) do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia osób. Informacje dodatkowe dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia 1. Informacje dot. kosztorysu i cen jednostkowych. W ramach przedmiotowego zamówienia Wykonawca zaoferuje ceny jednostkowe dla poszczególnych asortymentów potraw, a Zamawiający w trakcie realizacji umowy, zgodnie z jej postanowieniami, będzie składał zlecenia na wybrane potrawy. Rozliczanie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 2. Ilość oraz liczebność grup podczas kolacji. Liczba kolacji oraz liczebność grup uczestniczących w uroczystych kolacjach może ulec zmianom w okresie realizacji Umowy. Ilość uczestników objętych usługą restauracyjną stanowi maksymalny poziom zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia liczby uczestników objętych usługą restauracyjną oraz liczby kolacji, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości posiłków w stosunku do przewidywań o ile wystąpią uzasadnione okoliczności, których nie dało się przewidzieć przed rozpoczęciem niniejszego postępowania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium w przedmiotowym postępowaniu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.knf.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach