Przetargi.pl
Usługa w zakresie żywienia pacjentów szpitala.

Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie ogłasza przetarg

  • Adres: 75-252 Koszalin, ul. Niepodległości 44-48
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3423339 , fax. 094 3423339
  • Data zamieszczenia: 2012-11-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie
    ul. Niepodległości 44-48 44-48
    75-252 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3423339, fax. 094 3423339
    REGON: 00029075900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szgichp.med.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa w zakresie żywienia pacjentów szpitala.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa codziennego przygotowania i gotowania posiłków dla pacjentów szpitala w ramach istniejącej kuchni szpitalnej oraz prowadzenie stołówki dla pracowników. Zamawiający przejmuje prowadzenie żywienia na bazie istniejącej w szpitalu kuchni bez personelu kuchni. Zamawiający wydzierżawi istniejące zaplecze kuchenne do prowadzenia usługi o pow.180m2, za które będzie ponosił koszty zawarte w oddzielnej umowie dzierżawy, obejmujące dzierżawę pomieszczeń za cenę 13,00zł. netto za 1m2 bez kosztów mediów ( energii elektrycznej, gazu, wody, telefonu) oraz uzgodnione koszty użycia sprzętu i wyposażenia kuchennego przejętego protokołem przez wykonawcę. Stan techniczny pomieszczeń i urządzeń ogólnie dobry, brak decyzji Sanepidu. Każdy posiłek podstawowy (śniadanie, obiad i kolacja) z tzw. diety normalnej, oraz innej diety musi zawierać dostateczną ilość produktów białkowych, dodatek warzyw i owoców. Wartość kaloryczna posiłków ogółem powinna się mieścić w granicach 2300 - 2400 kcal, w tym białko ogółem 80g, ( tym białko zwierzęce - 45g), tłuszcze - 80g, węglowodany - 325g. Wartość kaloryczna poszczególnych posiłków winna mieścić się w następujących przedziałach: Śniadanie: 690 - 805 kcal, co stanowi 30-35 % rozdziału całodziennego zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki Dla chorych z dietą cukrzycową przyjmujących insulinę - II śniadanie. Obiad: 805 - 920 kcal, co stanowi 35 - 40 % rozdziału całodziennego zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki. Kolacja: 575 - 690 kcal, co stanowi 25 - 30 % rozdziału całodziennego zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki. Dla chorych z dietą cukrzycową przyjmujących insulinę - II kolację. Do posiłków należy przewidzieć: Śniadanie - zupa mleczna (zawsze), herbata lub kawa mleczna, Obiad - kompot lub kisiel płynny itp. Kolacja - herbata lub kawa mleczna lub kawa zbożowa W razie potrzeby szczególnie w okresie letnim zimne napoje dla pacjentów: kawa czarna, herbata, kompot, kisiel itp. Przygotowywanie posiłków odbywać się musi z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym szpitalu, oraz zgodnie z zleceniami lekarzy, wg zamówień z poszczególnych oddziałów. Zamawianie posiłków na dany dzień realizowane będzie przez uprawnionych pracowników szpitala tj. dietetyczkę szpitala w dni robocze a dni wolne pielęgniarki dyżurujące oddziału I i II i ZPO. Posiłki należy dostarczać wg. ustalonego harmonogramu, w osobnych szczelnie zamkniętych naczyniach (termosach) z oznakowaniem oddziału i ilością porcji. Naczynia (termosy) do windy towarowej na oddziały I i II oraz do wózka na posiłki dla ZPO zabezpiecza Wykonawca. Zapotrzebowanie telefoniczne na posiłki dla pacjentów winny być potwierdzone na piśmie w formie zapotrzebowania z podaniem ilości posiłków i diet. Zapotrzebowania te będą stanowić podstawę wystawienia faktury i obciążenia za wykonane usługi żywienia. 1.19. Ilość oddziałów do których będą dostarczane posiłki - 3 - Ilość łóżek w oddziałach: 1.Oddział I Chorób Płuc i Gruźlicy - szt. 45 2.Oddział II Chorób Płuc i Gruźlicy - szt. 47 3.Zakład Opiekuńczo Pielęgnacyjny - szt. 27 Ilość łóżek ogółem: szt. 119 1.20. Posiłki dla pacjentów muszą być przygotowane o ściśle określonych porach dnia, w związku z ustalonymi godzinami ich podawania : Śniadanie: 7:15 do 7:30 Obiad: 12:15 do 12:30 Kolacja: 16:30 do 17:00 Zamawiający wyklucza możliwość dostarczania poszczególnych posiłków razem. Średnia planowana ilość posiłków całodziennych na 2 lata wyniesie 60.000 w tym miesięcznie 2500.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do postępowania jest zobowiązany wnieść wadium w kwocie: - 12 000,00 PLN (dwanaście tysięcy złotych). Wykonawca, który nie wniósł wadium, zostaje wykluczony z postępowania, a jego ofertę uznaje się za odrzuconą.Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca powinien dołączyć do oferty oryginał lub kopię dokumentu potwierdzającego jego wniesienie potwierdzoną za zgodność z oryginałem.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szgichp.med.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach