Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie ogłasza przetarg
- Adres: 75-252 Koszalin, ul. Niepodległości 44-48
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3423339 , fax. 094 3423339
- Data zamieszczenia: 2012-11-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Specjalistyczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie
ul. Niepodległości 44-48 44-48
75-252 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3423339, fax. 094 3423339
REGON: 00029075900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szgichp.med.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa w zakresie żywienia pacjentów szpitala. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa codziennego przygotowania i gotowania posiłków dla pacjentów szpitala w ramach istniejącej kuchni szpitalnej oraz prowadzenie stołówki dla pracowników. Zamawiający przejmuje prowadzenie żywienia na bazie istniejącej w szpitalu kuchni bez personelu kuchni. Zamawiający wydzierżawi istniejące zaplecze kuchenne do prowadzenia usługi o pow.180m2, za które będzie ponosił koszty zawarte w oddzielnej umowie dzierżawy, obejmujące dzierżawę pomieszczeń za cenę 13,00zł. netto za 1m2 bez kosztów mediów ( energii elektrycznej, gazu, wody, telefonu) oraz uzgodnione koszty użycia sprzętu i wyposażenia kuchennego przejętego protokołem przez wykonawcę. Stan techniczny pomieszczeń i urządzeń ogólnie dobry, brak decyzji Sanepidu. Każdy posiłek podstawowy (śniadanie, obiad i kolacja) z tzw. diety normalnej, oraz innej diety musi zawierać dostateczną ilość produktów białkowych, dodatek warzyw i owoców. Wartość kaloryczna posiłków ogółem powinna się mieścić w granicach 2300 - 2400 kcal, w tym białko ogółem 80g, ( tym białko zwierzęce - 45g), tłuszcze - 80g, węglowodany - 325g. Wartość kaloryczna poszczególnych posiłków winna mieścić się w następujących przedziałach: Śniadanie: 690 - 805 kcal, co stanowi 30-35 % rozdziału całodziennego zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki Dla chorych z dietą cukrzycową przyjmujących insulinę - II śniadanie. Obiad: 805 - 920 kcal, co stanowi 35 - 40 % rozdziału całodziennego zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki. Kolacja: 575 - 690 kcal, co stanowi 25 - 30 % rozdziału całodziennego zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki. Dla chorych z dietą cukrzycową przyjmujących insulinę - II kolację. Do posiłków należy przewidzieć: Śniadanie - zupa mleczna (zawsze), herbata lub kawa mleczna, Obiad - kompot lub kisiel płynny itp. Kolacja - herbata lub kawa mleczna lub kawa zbożowa W razie potrzeby szczególnie w okresie letnim zimne napoje dla pacjentów: kawa czarna, herbata, kompot, kisiel itp. Przygotowywanie posiłków odbywać się musi z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym szpitalu, oraz zgodnie z zleceniami lekarzy, wg zamówień z poszczególnych oddziałów. Zamawianie posiłków na dany dzień realizowane będzie przez uprawnionych pracowników szpitala tj. dietetyczkę szpitala w dni robocze a dni wolne pielęgniarki dyżurujące oddziału I i II i ZPO. Posiłki należy dostarczać wg. ustalonego harmonogramu, w osobnych szczelnie zamkniętych naczyniach (termosach) z oznakowaniem oddziału i ilością porcji. Naczynia (termosy) do windy towarowej na oddziały I i II oraz do wózka na posiłki dla ZPO zabezpiecza Wykonawca. Zapotrzebowanie telefoniczne na posiłki dla pacjentów winny być potwierdzone na piśmie w formie zapotrzebowania z podaniem ilości posiłków i diet. Zapotrzebowania te będą stanowić podstawę wystawienia faktury i obciążenia za wykonane usługi żywienia. 1.19. Ilość oddziałów do których będą dostarczane posiłki - 3 - Ilość łóżek w oddziałach: 1.Oddział I Chorób Płuc i Gruźlicy - szt. 45 2.Oddział II Chorób Płuc i Gruźlicy - szt. 47 3.Zakład Opiekuńczo Pielęgnacyjny - szt. 27 Ilość łóżek ogółem: szt. 119 1.20. Posiłki dla pacjentów muszą być przygotowane o ściśle określonych porach dnia, w związku z ustalonymi godzinami ich podawania : Śniadanie: 7:15 do 7:30 Obiad: 12:15 do 12:30 Kolacja: 16:30 do 17:00 Zamawiający wyklucza możliwość dostarczania poszczególnych posiłków razem. Średnia planowana ilość posiłków całodziennych na 2 lata wyniesie 60.000 w tym miesięcznie 2500. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do postępowania jest zobowiązany wnieść wadium w kwocie: - 12 000,00 PLN (dwanaście tysięcy złotych). Wykonawca, który nie wniósł wadium, zostaje wykluczony z postępowania, a jego ofertę uznaje się za odrzuconą.Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wykonawca powinien dołączyć do oferty oryginał lub kopię dokumentu potwierdzającego jego wniesienie potwierdzoną za zgodność z oryginałem.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szgichp.med.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. Zachodniopomorskiego oraz w Policyjnej Izbie Dziecka (PID) Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie oddział w Koszalinie
Dodano: 2016-07-05 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. Zachodniopomorskiego oraz w Policyjnej Izbie Dziecka (PID) Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie oddział w Koszalinie
Dodano: 2016-06-16 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. Zachodniopomorskiego. Usługa obejmuje przygotowanie i dowiezienie posiłków
Dodano: 2016-04-06 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. Zachodniopomorskiego oraz w Policyjnej Izbie Dziecka (PID) Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie
Dodano: 2016-03-16 - Usługa kompleksowego żywienia pacjentów szpitala Specjalistycznego Zespołu Gruźlicy i Chorób Płuc w Koszalinie.
Dodano: 2016-01-18 - ŚWIADCZENIE USŁUG KELNERKI
Dodano: 2015-12-23 - Świadczenie usługi żywienia całodobowego osób przebywających w Dziecięcym Szpitalu Uzdrowiskowym SŁONECZKO w Kołobrzegu na okres 3 lat
Dodano: 2015-12-03 - Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń organizowanych przez Centrum Szkolenia Zakładu Ubezpieczeń Społecznych Oddział w Szczecinie oraz Wydział Spraw Pracowniczych Zakładu Ubezpieczeń Społecznych Oddział w Szczecinie
Dodano: 2015-09-07 - Świadczenie usług w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w Pomieszczeniu dla Osób Zatrzymanych (PdOZ) w jednostkach terenowych Policji woj. zachodniopomorskiego oraz w Policyjnej Izbie Dziecka (PID) Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie z siedzibą w Koszalinie
Dodano: 2015-07-13 - Usługa cateringowa dla 700 osób, uczestników Europejskiego Festiwalu Ludzi, który odbędzie się w Złocieńcu w dniach 18-25.07.2015r.
Dodano: 2015-05-27