Gmina Zawady z siedzibą Urząd Gminy Zawady ogłasza przetarg
- Adres: 16-075 Zawady, Plac Wolności 12
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 85 7140028 w. 39 , fax. 85 7140028 w. 31
- Data zamieszczenia: 2011-11-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Zawady z siedzibą Urząd Gminy Zawady
Plac Wolności 12 12
16-075 Zawady, woj. podlaskie
tel. 85 7140028 w. 39, fax. 85 7140028 w. 31 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa dostarczania obiadów do Zespołu Szkół w Zawadach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest usługa dostarczenia posiłków w formie drugiego dania dla dzieci uczących się łącznej ilości ok. 72 sztuk dziennie w okresie od 09.01.2012 r. do 21.12.2012r. zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego. Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej do przedostatniego dnia roku szkolnego - ok. 183 dni. Z przygotowania i dostawy posiłków wyłącza się dni wolne od nauki szkolnej przerwy świąteczne, ferie oraz inne dni wolne od nauki. O wyłączeniach dostawca będzie informowany przez Dyrektora Zespołu Szkół w Zawadach z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem. Obiady będą dowożone do: Zespółu Szkół w Zawadach - około 72 obiadów dziennie Ww. ilości zostały oszacowane na podstawie ilości posiłków wydawanych w roku szkolnym 2010/2011 i mogą ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w złożonej ofercie. Szczegółowe wymagania dotyczące posiłków. Każdy obiad będzie się składał z jednego ciepłego posiłku - II dania - tj.: Drugie danie - danie mięsne z kaszą, ryżem, ziemniakami (zamiennie), makaron, danie rybne, dania mączne (pierogi, kopytka, placki itp.) oraz surówki lub jarzyny. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków: w tygodniu (5 dni roboczych): 3 dania mięsne (100 g porcja po przygotowaniu), stosując naprzemiennie trzy różne techniki kulinarne 1 danie jarskie (200 g dania + 50 g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką) 1 danie rybne (100 g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku, kotlet rybny dodatek skrobiowy (150 g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie: ziemniaki, ryż, makaron dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie gotowany i surowy napój owocowy (200ml) W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny oraz napój owocowy. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni ) dania nie mogą się powtarzać. Wytyczne dotyczące dostawy: posiłki należy dostarczać w ściśle określonych godzinach uzgodnionych z dyrektorem szkoły; posiłki muszą być różnorodne Wykonawca (wybrany) zobowiązany jest do podawania tygodniowego jadłospisu do wiadomości dyrektora, do którego dostarczane będą posiłki najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym jadłospis obowiązuje. dostawca zapewnia termosy do przewozu posiłków gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw; dostawca zapewnia mycie, wyparzanie i odbiór termosów; dostawca zabiera pozostałości posiłków; dostawca przechowuje próbki posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami; Liczba posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w trakcie realizacji umowy, w zależności od bieżących potrzeb szkoły. Posiłki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Zakres zamówienia obejmuje wliczone w cenę posiłku: transport, dostawa, zapakowanie posiłków w termosy w miejscu przyrządzenia, hermetycznie zamknięte i ich dostarczenie transportem Wykonawcy. Wykonawca dostarczać będzie sporządzone posiłki samochodem przystosowanym do świadczenia usług cateringowych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.ug.zawady.wrotapodlasia.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Łomża w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-21 - Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie
Dodano: 2016-06-15 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Łomża w roku szkolnym 2015/2016
Dodano: 2015-08-13 - Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie
Dodano: 2015-06-24 - Świadczenie usług cateringowych - przygotowanie i dostawa obiadów do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Sportowych w Supraślu
Dodano: 2015-06-24 - Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie
Dodano: 2014-08-18 - Przygotowanie i dostawa obiadów do Szkół Podstawowych w: Choroszczy, Kruszewie, Złotorii, Szkoła Filialna w Rogowie i Zespołu Szkół w Choroszczy
Dodano: 2014-08-14 - Dostarczanie obiadów do szkół na terenie Gminy Dobrzyniewo Duże
Dodano: 2014-08-05 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych w Gminie Łomża w roku szkolnym 2014/2015.
Dodano: 2014-08-04 - dostawa obiadów do stołówki szkolnej
Dodano: 2014-06-09