Przetargi.pl
Usługa dostarczania obiadów do Zespołu Szkół w Zawadach

Gmina Zawady z siedzibą Urząd Gminy Zawady ogłasza przetarg

  • Adres: 16-075 Zawady, Plac Wolności 12
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 7140028 w. 39 , fax. 85 7140028 w. 31
  • Data zamieszczenia: 2011-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Zawady z siedzibą Urząd Gminy Zawady
    Plac Wolności 12 12
    16-075 Zawady, woj. podlaskie
    tel. 85 7140028 w. 39, fax. 85 7140028 w. 31
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa dostarczania obiadów do Zespołu Szkół w Zawadach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa dostarczenia posiłków w formie drugiego dania dla dzieci uczących się łącznej ilości ok. 72 sztuk dziennie w okresie od 09.01.2012 r. do 21.12.2012r. zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego. Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej do przedostatniego dnia roku szkolnego - ok. 183 dni. Z przygotowania i dostawy posiłków wyłącza się dni wolne od nauki szkolnej przerwy świąteczne, ferie oraz inne dni wolne od nauki. O wyłączeniach dostawca będzie informowany przez Dyrektora Zespołu Szkół w Zawadach z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem. Obiady będą dowożone do: Zespółu Szkół w Zawadach - około 72 obiadów dziennie Ww. ilości zostały oszacowane na podstawie ilości posiłków wydawanych w roku szkolnym 2010/2011 i mogą ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wykupienia posiłków przez uczniów nie objętych dożywianiem, w cenie podanej w złożonej ofercie. Szczegółowe wymagania dotyczące posiłków. Każdy obiad będzie się składał z jednego ciepłego posiłku - II dania - tj.: Drugie danie - danie mięsne z kaszą, ryżem, ziemniakami (zamiennie), makaron, danie rybne, dania mączne (pierogi, kopytka, placki itp.) oraz surówki lub jarzyny. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków: w tygodniu (5 dni roboczych): 3 dania mięsne (100 g porcja po przygotowaniu), stosując naprzemiennie trzy różne techniki kulinarne 1 danie jarskie (200 g dania + 50 g dodatek), typu naleśniki ze śmietaną, kopytka z sosem mięsno - jarzynowym, pierogi z zasmażką) 1 danie rybne (100 g porcja po przygotowaniu), typu ryba w kawałku, kotlet rybny dodatek skrobiowy (150 g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie: ziemniaki, ryż, makaron dodatek owocowo-warzywny (100g porcja po przygotowaniu), naprzemiennie gotowany i surowy napój owocowy (200ml) W każdym daniu musi wystąpić dodatek owocowo-warzywny oraz napój owocowy. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni ) dania nie mogą się powtarzać. Wytyczne dotyczące dostawy: posiłki należy dostarczać w ściśle określonych godzinach uzgodnionych z dyrektorem szkoły; posiłki muszą być różnorodne Wykonawca (wybrany) zobowiązany jest do podawania tygodniowego jadłospisu do wiadomości dyrektora, do którego dostarczane będą posiłki najpóźniej przed obiadem w pierwszy dzień tygodnia, w którym jadłospis obowiązuje. dostawca zapewnia termosy do przewozu posiłków gwarantujące utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw; dostawca zapewnia mycie, wyparzanie i odbiór termosów; dostawca zabiera pozostałości posiłków; dostawca przechowuje próbki posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami; Liczba posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu w trakcie realizacji umowy, w zależności od bieżących potrzeb szkoły. Posiłki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. Zakres zamówienia obejmuje wliczone w cenę posiłku: transport, dostawa, zapakowanie posiłków w termosy w miejscu przyrządzenia, hermetycznie zamknięte i ich dostarczenie transportem Wykonawcy. Wykonawca dostarczać będzie sporządzone posiłki samochodem przystosowanym do świadczenia usług cateringowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.ug.zawady.wrotapodlasia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach