Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie

Szkoła Podstawowa im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie ogłasza przetarg

  • Adres: 16-010 Wasilków, ul. Polna 1/4A
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 7185498 , fax. 085 7185498
  • Data zamieszczenia: 2016-06-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie
    ul. Polna 1/4A 1/4A
    16-010 Wasilków, woj. podlaskie
    tel. 085 7185498, fax. 085 7185498
    REGON: 00116368400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: spwasilkow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Szkoła Podstawowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu codziennie 350 - 460 świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, zestawów obiadowych w tym: - od 2-5 porcji dla dzieci z nietolerancją mleka - od 3- 10 porcji dla dzieci na diecie bez wieprzowiny - od 2-5 porcji dla dzieci na diecie bez ryby oraz przygotowanie i dostarczenie codziennie około 50 świeżych i urozmaiconych zestawów podwieczorkowych uczniom z oddziałów zerowych a także dostarczenie przygotowanych posiłków dla uczniów szkół filialnych w Jurowcach / w ilości od 5-10 porcji/ i w Sochoniach /w ilości od 10-20 porcji/ w opakowaniach jednorazowych, przeznaczonych do pakowania żywności wraz ze sztućcami. Ilość obiadów i podwieczorków jest uzależniona od zainteresowania rodziców. Skład posiłków: - zupa- ok. 250ml. na osobę, pieczywo/ w tym chleb pełnoziarnisty, razowy/ - drugie danie: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 150-200g, porcja mięsa lub ryby- 80-100g, surówka ze świeżych warzyw lub gotowane jarzyny- 100g, - kompot - ok.200ml na osobę, - podwieczorek np. zupy owocowe, mleczne, kanapki z wędliną, serem oraz warzywami świeże owoce, kisiele, budynie, jogurty, galaretki, soki, itp. Podwieczorek powinien być co najmniej dwuskładnikowy (np. zupa mleczna plus owoce itp.) Zasady przygotowywania posiłków: - potrawy nie powinny się powtarzać w ciągu 2 tygodni, muszą być przygotowywane z różnorodnych produktów i składników z przewagą świeżych produktów, wysokiej jakości (sezonowych warzyw, dań mięsnych lub rybnych, z dodatkiem świeżych owoców) z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - np. zagęszczających. -zupy powinny być przygotowywane na wywarze warzywnym lub warzywno mięsnym W jadłospisie powinny dominować potrawy gotowane, pieczone lub duszone - okazjonalnie smażone. - surówki np. w sezonie wiosennym powinny zawierać świeże warzywa sezonowe np. sałata, pomidor, ogórek świeży i inne. Ważna jest estetyka potraw i posiłków. Posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży, być sporządzane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej oraz przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. z późniejszymi zmianami oraz przepisami wykonawczymi do tej ustawy, z uwzględnieniem Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowywanych i dostarczonych posiłków, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Wymagania dotyczące jakości posiłków: - wykorzystanie produktów wysokiej jakości o odpowiedniej wartości odżywczej, - urozmaicenie posiłków żywnościowych ze szczególnym uwzględnieniem sezonowości dostępnych na rynku świeżych produktów, szczególnie owoców i warzyw, - przestrzeganie gramatury poszczególnych porcji żywnościowych. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie z normami HACCP. Dostarczane posiłki powinny być świeże, urozmaicone, nie ociekające tłuszczem. Dostawa posiłków: - godziny dostaw obiadów: 09:45-10:00; podwieczorków na godz. 13:30-13:45, przez 10 miesięcy z przerwami feryjnymi, świątecznymi, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od nauki. Do każdej dostawy należy dołączyć dokument potwierdzający ilość zamówionych i dostarczonych posiłków podpisany przez osobę realizującą i kontrolującą realizowane zamówienie. - wyprodukowane posiłki należy dostarczać w pojemnikach ze stali nierdzewnej, w termosach lub szczelnych pojemnikach, zapewniających odpowiednią jakość przewożonych potraw, właściwą temperaturę oraz ochronę, własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności do punktu żywieniowego obiadów przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, opakowania jednorazowe powinny być przystosowane do przechowywania żywności, uniemożliwiające np. wylanie się zupy w czasie transportu. Produkty wchodzące w skład drugiego dania: kotlety, kurczak, ryba, naleśniki itp. Powinny być zapakowane w sposób zapobiegający ich sklejaniu, deformowaniu. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw, wraz ze wstawieniem pojemników do podgrzewaczy, odbiera termosy własnym transportem zapewnia dokładne ich umycie i wyparzenie;. Wykonawca wraz z naczyniami i termosami każdego dnia odbiera odpady pokonsumpcyjne. Zamawiający będzie powiadamiał wykonawcę na bieżąco o liczbie posiłków zamawianych na dzień następny, Wykonawca będzie dostarczał posiłki zgodnie ze złożonym wraz z ofertą i zaakceptowanym przez Zamawiającego jadłospisem miesięcznym, który będzie realizowany cyklicznie. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia posiłków w zależności od bieżących potrzeb. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Cena kosztów przygotowania obiadów
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: spwasilkow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach