Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie

Szkoła Podstawowa im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie ogłasza przetarg

  • Adres: 16-010 Wasilków, ul. Polna 1/4A
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 085 7185498 , fax. 085 7185498
  • Data zamieszczenia: 2014-08-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie
    ul. Polna 1/4A 1/4A
    16-010 Wasilków, woj. podlaskie
    tel. 085 7185498, fax. 085 7185498
    REGON: 00116368400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp.wasilkow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła podstawowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków składających się z obiadu i podwieczorka dla Szkoły Podstawowej im. Króla Zygmunta Augusta w Wasilkowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczaniu codziennie 300 - 400 świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, zestawów obiadowych oraz codziennie 30 - 80 świeżych i urozmaiconych zestawów podwieczorkowych uczniom 5 i 6- letnim z oddziałów zerowych: Skład posiłków: - zupa- ok. 250ml. na osobę - drugie danie: ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 100-150g, porcja mięsa lub ryby- 80-100g, surówka lub gotowane jarzyny- 100g, - kompot - ok.200ml na osobę, - podwieczorek np. zupy owocowe, mleczne, kanapki z wędliną, serem oraz warzywami świeże owoce, kisiele, budynie, jogurty, galaretki, soki, itp. nie więcej niż 1 raz w tygodniu słodkie ciasto lub bułka, podwieczorek powinien być co najmniej dwuskładnikowy (np. zupa mleczna plus owoce itp.) Zasady przygotowywania posiłków: - potrawy nie powinny się powtarzać w ciągu 2 tygodni, muszą być przygotowywane z różnorodnych produktów i składników z przewagą świeżych produktów, wysokiej jakości (warzyw, dań mięsnych lub rybnych, z dodatkiem świeżych owoców) z ograniczoną ilością substancji dodatkowych- zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych bez dodatku substancji konserwujących. W jadłospisie powinny dominować potrawy gotowane, pieczone lub duszone - okazjonalnie smażone. Do przygotowywania posiłków zalecane jest stosowanie tłuszczów roślinnych. - posiłki muszą posiadać wartość odżywczą i energetyczną zgodną z obowiązującymi wymogami i normami żywienia dzieci i młodzieży, być sporządzane zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej oraz przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego - obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowywanych i dostarczonych posiłków, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Dostawa posiłków: - godziny dostaw obiadów: 10:00-10:20; podwieczorków na godz. 13:30-13:45, przez 10 miesięcy z przerwami feryjnymi, świątecznymi, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od nauki. Do każdej dostawy należy dołączyć dokument potwierdzający ilość dostarczonych obiadów. - wyprodukowane posiłki należy dostarczać w pojemnikach ze stali nierdzewnej, w termosach lub szczelnych pojemnikach, zapewniających odpowiednią jakość przewożonych potraw, właściwą temperaturę oraz ochronę, własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności do punktu żywieniowego obiadów przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, - Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw, wraz ze wstawieniem pojemników do podgrzewaczy, odbiera termosy własnym transportem zapewnia dokładne umycie i wyparzenie; - Zamawiający będzie powiadamiał wykonawcę na bieżąco o liczbie posiłków zamawianych na dzień następny, - Wykonawca dostarcza jadłospisy na 20 kolejnych dni do zatwierdzenia przez Zamawiającego, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia posiłków w zależności od bieżących potrzeb.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Urozmaicony jadłospis
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp.wasilkow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach