Przetargi.pl
Dostarczanie obiadów do szkół na terenie Gminy Dobrzyniewo Duże

Gmina Dobrzyniewo Duże ogłasza przetarg

  • Adres: 16-002 Dobrzyniewo Duże, ul. Białostocka 25
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 7428155 , fax. 85 7197147
  • Data zamieszczenia: 2014-08-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Dobrzyniewo Duże
    ul. Białostocka 25 25
    16-002 Dobrzyniewo Duże, woj. podlaskie
    tel. 85 7428155, fax. 85 7197147
    REGON: 05065925000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dobrzyniewo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostarczanie obiadów do szkół na terenie Gminy Dobrzyniewo Duże
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa dostarczania obiadów dla dzieci i uczniów w łącznej maksymalnej ilości 20680 sztuk porcji dużych i 53580 sztuk porcji małych w okresie od dnia podpisania umowy do 26.06.2015 zgodnie z dyspozycjami Zamawiającego. 2. Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej do ostatniego dnia roku szkolnego (ok. 188 dni). Z przygotowania i dostawy posiłków wyłącza się dni wolne od nauki szkolnej przerwy świąteczne, ferie oraz inne dni wolne od nauki określone przez dyrekcje szkół. Obiady będą dowożone do następujących szkół: a) Zespół Szkolno - Przedszkolny w Dobrzyniewie Dużym - około 130 obiadów dziennie z tego 45 porcji dużych i 85 porcji małych; b) Zespół Szkolno - Przedszkolny w Nowym Aleksandrowie - około 50 obiadów dziennie z tego 50 porcji małych; c) Szkoła Podstawowa w Pogorzałkach - około 45 obiadów dziennie z tego 25 porcji dużych i 20 porcji małych. d) Szkoła Podstawowa w Chrabołach - około 30 obiadów dziennie z tego 10 porcji dużych i 20 porcji małych. e) Szkoła Podstawowa w Obrubnikach - około 60 obiadów dziennie z tego 60 porcji małych. f) Zespół Szkolno-Przedszkolny w Fastach - około 80 obiadów dziennie z tego 30 porcji dużych i 50 porcji małych. W/w ilości mogą ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. 3. Szczegółowe wymagania dotyczące gotowych posiłków. Każdy posiłek będzie się składał z dwóch ciepłych dań tj.: Pierwsze danie - zupa, drugie danie - danie mięsne z kaszą, ryżem, ziemniakami (zamiennie), makaron, dania mączne (pierogi, kopytka, placki itp.), surówki lub jarzyny i kompotu. Na wniosek dyrekcji szkoły posiłek może składać się tylko z pierwszego lub tylko z drugiego dania. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków: Porcja duża - zupa - co najmniej 200 ml; - danie mięsne - co najmniej 100 gram; - ryż , makaron z owocami, serem - co najmniej 150 gram; - pieróg, racuchy, itp. - co najmniej 200 gram; - placki ziemniaczane, bigos, fasolka - co najmniej 250 gram; - gulasz itp. - co najmniej 100 gram; - kasza, ryż, ziemniaki - co najmniej 150 gram; - surówka lub jarzyna - co najmniej 120 gram; - kompot - 200 ml ze świeżych owoców. - Sos, śmietana 30 gram. Porcja mała - zupa - co najmniej 200 ml; - danie mięsne - co najmniej 50 gram; - ryż , makaron z owocami, serem - co najmniej 100 gram; - pieróg, racuchy, itp. - co najmniej 100 gram; - placki ziemniaczane, bigos, fasolka - co najmniej 100 gram; - gulasz itp. - co najmniej 60 gram; - kasza, ryż, ziemniaki - co najmniej 100 gram; - surówka lub jarzyna - co najmniej 80 gram; - kompot - 100 ml ze świeżych owoców, - Sos, śmietana 30 gram. 4. Podane ilości posiłków stanowią maksymalną ilość przewidzianą do dostarczenia w terminie realizacji umowy. Zamawiający informuje, iż w rzeczywistości w zależności od potrzeb ilości te mogą być mniejsze. W takim przypadku Wykonawcy nie będą przysługiwać żadne roszczenia wobec Zamawiającego. 5. Zakres zamówienia obejmuje wliczone w cenę posiłku: transport, dostawa, zapakowanie posiłków w termosy w miejscu przyrządzenia, hermetycznie zamknięte i ich dostarczenie transportem Wykonawcy wraz z odpowiadającą ilością jednorazowych sztućców. Wykonawca ma obowiązek również odebrać resztki posiłków i naczynia jednorazowe. 6. Wykonawca dostarczać będzie sporządzone posiłki samochodami przystosowanymi do świadczenia usług cateringowych. 7. Wykonawca musi dysponować zakładem podlegającym zatwierdzeniu, nadzorowi i kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, oraz posiadać co najmniej dwa samochody przeznaczone do transportu posiłków. 8. W przypadku podejrzenia, że dostarczone posiłki są nie świeże, w nieodpowiedniej temperaturze, bądź swym wyglądem budzą wątpliwości co do ich jakości, dyrekcja szkoły może takich posiłków nie przyjąć. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie za te posiłki. 9. Wykonawca zobowiązuje się do: 1) dostarczania posiłków w ściśle określonych godzinach uzgodnionych z Dyrektorami szkół; 2) sporządzania posiłków zgodnie z jadłospisem sporządzonym według wzorów stanowiących załączniki nr 6,6A SIWZ. 3) posiadania niezbędnych do pełnej realizacji przedmiotu umowy - zezwoleń i kwalifikacji - przez cały okres obowiązywania umowy. 4) dostarczania posiłków o najwyższym standardzie (świeżych) na bazie produktów najwyższej jakości, wyklucza się posiłki na bazie półproduktów. 5) dostarczania posiłków pakowanych w miejscu przyrządzenia, własnym transportem na własny koszt, wliczony w cenę posiłku. 6) do przewozu posiłków w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw. 7) do mycia, wyparzania i odbioru termosów. 8) do zabierania jednorazowych naczyń i pozostałości posiłków. 9) do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami. 10) dostarczenia do każdej stołówki jednorazowych naczyń i sztućcy w ilości i jakości określonej przez Dyrektora Szkoły. 11) wyposażenia szkoły na czas realizacji umowy w bemary do podgrzewania posiłków, o określonej jakości przez Dyrektora Szkoły. 12) uzgadniania na piśmie każdorazowej zmiany w jadłospisie z Dyrekcją szkół. Akceptacja zmian przez Dyrekcje szkół zmian musi być potwierdzona na piśmie. 13) posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. 14) do przestrzegania w trakcie realizacji umowy przesłanych uwag i zaleceń dyrekcji w zakresie dostarczanych posiłków co usprawni prawidłowe wykonywanie przedmiotu umowy. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości i ilości wydawanych posiłków. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest umożliwić Zamawiającemu pobranie próbek posiłków wydawanych uczniom do spożycia w danym dniu w celu zbadania kaloryczności posiłku, zawartości białka, węglowodanów itd. Koszt takich badań posiłków ponosi Wykonawca.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dobrzyniewo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach