Przetargi.pl
Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Publicznego Przedszkola Studzieńcu w roku szkolnym 2015/2016

Publiczne Przedszkole w Studzieńcu ogłasza przetarg

  • Adres: 09-200 Sierpc, Studzieniec 27
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 24 2750974
  • Data zamieszczenia: 2015-06-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Publiczne Przedszkole w Studzieńcu
    Studzieniec 27 27
    09-200 Sierpc, woj. mazowieckie
    tel. 24 2750974
    REGON: 14245012100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do Publicznego Przedszkola Studzieńcu w roku szkolnym 2015/2016
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu- przygotowanie i dostawa wyżywienia dla 39 dzieci w wieku przedszkolnym 3-5 lat, które będą uczęszczać do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu, Gmina Sierpc w okresie od 01.09. 2015r. do 30.06. 2016 r. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad dla grupy maksymalnie 39 dzieci i podwieczorek dla grupy maksymalnie 12 dzieci 3. Wartość kaloryczna posiłków : 1400- 1700 kcal. 4. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach : - śniadania - godz. 7.00-8:00, - obiad i podwieczorek - godz. 11.00 - 11:30. 5. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. (od 01.09.2015r. do 30.06.2016r.) -210 dni tj. maksymalnie 8190 śniadań, 8190 obiadów dwudaniowych z kompotem lub napojem, 2520 podwieczorków z napojem. 6. Dzienny jadłospis obejmuje : śniadanie- zupa mleczna ( potrawy mleczne, mleko- pochodne), potrawy z jaj oraz kanapka, herbata itp.:, obiad-zupa, drugie danie: ziemniaki ( lub zamiennie ryż, kasza, kopytka, makaron itp.)- dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec kurczaka, kotlet schabowy, stek z piersi z kurczaka, bitki wołowe, gulasz itp. , ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp. - surówka, kompot lub napój. podwieczorek - kanapka + napój lub słodka bułka + napój lub ciasto, ciastka + napój lub desery mleczne ( jogurt, serek, budyń) , owoce (w tym sezonowe), kisiel itp.: 7. Wykonawca najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usług ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycje jadłospisu na okres kolejnych 10 dni roboczych ( jadłospis dekadowy). Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 8. Posiłki muszą być urozmaicone. Wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. 9. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem i samodzielnie je przygotowuje. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci. 10. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zabierane będą w dniu dostawy posiłków do godz. 15.00. 11. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 12. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 13. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 14. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. 15. Faktury VAT za realizację usługi będą wystawiane raz w miesiącu do 7 dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. 16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej . 17. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 18. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zgodnie z Ustawą z dnia 28 listopada 2014 r. o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. 2015r. poz. 35) 19. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów. 20. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub wzmożonej nieobecności dzieci powodowanej świętami , feriami, Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Zapotrzebowanie składane będzie przez Zamawiającego przeddzień realizacji zapotrzebowania do godz. 16.00. 21. W niektórych przypadkach takich jak: wycieczki, uroczystości przedszkolne Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany proponowanego przez Wykonawcę jadłospisu ( zamiast śniadania , czy obiadu tzw. suchy prowiant). Zamawiający zobowiązuje się o zmianie w jadłospisie odpowiednio wcześniej poinformować Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://ugsierpc.bipgmina.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach