Wojskowy Ośrodek Farmacji i Techniki Medycznej ogłasza przetarg
- Adres: 05-430 Celestynów, ul. Wojska Polskiego 57
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 7897906 w. 317 , fax. 022 7898291
- Data zamieszczenia: 2010-01-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowy Ośrodek Farmacji i Techniki Medycznej
ul. Wojska Polskiego 57 57
05-430 Celestynów, woj. mazowieckie
tel. 022 7897906 w. 317, fax. 022 7898291
REGON: 01004301300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: wofItm-przetargihomeip.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie usług żywieniowych spr. 2/2010 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
świadczenie usług żywienia - zamówienie obejmuje 2 pozycje - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: w danym postępowaniu zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.1 O udzielenie zamówienia publicznego ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki i wymagania określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz w art. 22 Pzp oraz Wykonawcy nie podlegający wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 Pzp. 1.2 Wykonawcy biorący udział w postępowaniu muszą spełnić następujące warunki i potwierdzić ich spełnienie wskazanymi w rozdziale VI SIWZ dokumentami 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają taki obowiązek, co oznacza, że Wykonawca posiada dla produktu pochodzenia zwierzęcego - decyzję, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z późn. zm. Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia albo decyzję, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm. Państwowego PowiatowegoInspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 1. posiada doświadczenie w wykonywaniu zamówień polegających na świadczeniu usług żywieniowych wymagane co najmniej jedno zamówienie o wartości zamówienia co najmniej 170 000,00zł brutto 2. dysponuje środkiem transportu do przewozu posiłków, dla którego wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 1.3 Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawcy zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia. 1.4 Nie spełnienie któregokolwiek ze wskazanych wyżej warunków i wymogów skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z udziału w postępowaniu. 1. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli będzie to wynikało z oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale VI SIWZ złożonych wraz z ofertą. Wykonawca może spełniać albo nie spełniać warunków udziału w postępowaniu, oceny spełniania warunków nie stopniuje się.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, wykonawcy powinni załączyć do oferty w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę: a) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania, określonych w art. 22 ust. 1 oraz 24 ust. 1 i 2 ustawy wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 2 do SIWZ, b) Wykaz wykonanych , a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług żywieniowych zawierający co najmniej jedno zamówienie polegające na świadczeniu usług żywieniowych o wartości zamówienia co najmniej 170 000,00 zł brutto w okresie trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - załącznik 6 c) wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych zawierający co najmniej środek transportu do przewozu posiłków, dla którego wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia, w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tym zasobem. - załącznik 7 d) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert e) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert f) dla produktu pochodzenia zwierzęcego - decyzja, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z późn. zm. Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia albo decyzja, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm. Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia W celu sporządzenia oferty należy: g) wypełnić formularz ofertowy - załącznik nr 1 h) wypełnić formularz cenowy złożony w formie pisemnej oraz elektronicznej - na dołączonym do oferty nośniku CD-R lub dyskietce zapisane w arkuszu kalkulacyjnym - załącznik nr 3 Ponadto do oferty należy załączyć i) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - załącznik 4 j) zaakceptowany (zaparafowany) wzór umowy - załącznik nr 5
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: wofitm-przetargihomeip.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10