Przetargi.pl
świadczenie usług żywieniowych spr. 2/2010

Wojskowy Ośrodek Farmacji i Techniki Medycznej ogłasza przetarg

  • Adres: 05-430 Celestynów, ul. Wojska Polskiego 57
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 7897906 w. 317 , fax. 022 7898291
  • Data zamieszczenia: 2010-01-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojskowy Ośrodek Farmacji i Techniki Medycznej
    ul. Wojska Polskiego 57 57
    05-430 Celestynów, woj. mazowieckie
    tel. 022 7897906 w. 317, fax. 022 7898291
    REGON: 01004301300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: wofItm-przetargihomeip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usług żywieniowych spr. 2/2010
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    świadczenie usług żywienia - zamówienie obejmuje 2 pozycje
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: w danym postępowaniu zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.1 O udzielenie zamówienia publicznego ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki i wymagania określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz w art. 22 Pzp oraz Wykonawcy nie podlegający wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 Pzp. 1.2 Wykonawcy biorący udział w postępowaniu muszą spełnić następujące warunki i potwierdzić ich spełnienie wskazanymi w rozdziale VI SIWZ dokumentami 1. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają taki obowiązek, co oznacza, że Wykonawca posiada dla produktu pochodzenia zwierzęcego - decyzję, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z późn. zm. Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia albo decyzję, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm. Państwowego PowiatowegoInspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia; 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 1. posiada doświadczenie w wykonywaniu zamówień polegających na świadczeniu usług żywieniowych wymagane co najmniej jedno zamówienie o wartości zamówienia co najmniej 170 000,00zł brutto 2. dysponuje środkiem transportu do przewozu posiłków, dla którego wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 1.3 Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawcy zostanie dokonana według formuły spełnia - nie spełnia. 1.4 Nie spełnienie któregokolwiek ze wskazanych wyżej warunków i wymogów skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z udziału w postępowaniu. 1. Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli będzie to wynikało z oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale VI SIWZ złożonych wraz z ofertą. Wykonawca może spełniać albo nie spełniać warunków udziału w postępowaniu, oceny spełniania warunków nie stopniuje się.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu, wykonawcy powinni załączyć do oferty w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę: a) oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania, określonych w art. 22 ust. 1 oraz 24 ust. 1 i 2 ustawy wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 2 do SIWZ, b) Wykaz wykonanych , a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych usług żywieniowych zawierający co najmniej jedno zamówienie polegające na świadczeniu usług żywieniowych o wartości zamówienia co najmniej 170 000,00 zł brutto w okresie trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie - załącznik 6 c) wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych zawierający co najmniej środek transportu do przewozu posiłków, dla którego wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia, w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie dysponowania tym zasobem. - załącznik 7 d) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert e) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert f) dla produktu pochodzenia zwierzęcego - decyzja, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z późn. zm. Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia albo decyzja, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm. Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia, na którą Wykonawca składa ofertę lub rodzaju żywności grupy produktów obejmujących tę część zamówienia W celu sporządzenia oferty należy: g) wypełnić formularz ofertowy - załącznik nr 1 h) wypełnić formularz cenowy złożony w formie pisemnej oraz elektronicznej - na dołączonym do oferty nośniku CD-R lub dyskietce zapisane w arkuszu kalkulacyjnym - załącznik nr 3 Ponadto do oferty należy załączyć i) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia - załącznik 4 j) zaakceptowany (zaparafowany) wzór umowy - załącznik nr 5

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: wofitm-przetargihomeip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach