Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w SPZ ZOZ w Radzyminie

Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 05-250 Radzymin, ul. Konstytucji 3 Maja 17
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 7865037 , fax. 022 7865037
  • Data zamieszczenia: 2010-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej
    ul. Konstytucji 3 Maja 17 17
    05-250 Radzymin, woj. mazowieckie
    tel. 022 7865037, fax. 022 7865037
    REGON: 01012452700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzzoz-radzymin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w SPZ ZOZ w Radzyminie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest/są : Świadczenie usług w zakresie całodziennego ?ywienia średnio 35 pacjentów dziennie hospitalizowanych w SPZ ZOZ w Radzyminie w systemie cateringowym. 1. Wykonawca będzie zobowiązany sporządzać całodzienne posiłki mając na uwadze przestrzeganie obowiązujących norm ?ywieniowych, kaloryczności, wg zaleceń Instytutu śywności i śywienia, o odpowiednich właściwościach od?ywczych gwarantujących zdrowie i dobre samopoczucie, przy uwzględnieniu diet specjalistycznych, co oznacza następujące grupy diet : - dieta podstawowa: zwykła obejmuje pokarmy dla ludzi zdrowych, dieta ta stanowi podstawę do kształtowania diet leczniczych ; - dieta lekkostrawna : obejmuje ?ywienie wszystkich chorych, jest modyfikacją diety podstawowej, dzieli się na kilka diet - dieta wysokobiałkowa : dieta ze zwiększoną ilością białka w dziennej racji pokarmowej, w diecie oprócz trzech podstawowych posiłków są jeszcze dwa dodatkowe tj. drugie śniadanie i podwieczorek . - dieta cukrzycowa : dieta ta powinna być ustalana indywidualnie dla ka?dego pacjenta, ustala się ją w zale?ności od; wagi, wzrostu, wieku i wykonywanej pracy przez pacjenta. - diety pozostałe : występujące sporadycznie niskokaloryczne stosowane najczęściej 1 lub 2 dni . 2. Dystrybucja posiłków powinna odbywać się w systemie termosowym. 3. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę . 4. Procedury przygotowania i dostarczenia posiłki muszą odpowiadać wymaganiom stawianym przez Stację Sanitarno Epidemiologiczną . 5. Zamawiający wymaga udokumentowania doświadczenia w ?ywieniu szpitalnym. 6. Zamawiający wymaga dostarczenia jadłospisów ?ywieniowych na Oddział w Szpitalu i do administracji na ka?dy tydzień miesiąca z dwudniowym wyprzedzeniem .
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzzoz-radzymin.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach