Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 05-250 Radzymin, ul. Konstytucji 3 Maja 17
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 7865037 , fax. 022 7865037
- Data zamieszczenia: 2010-05-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej
ul. Konstytucji 3 Maja 17 17
05-250 Radzymin, woj. mazowieckie
tel. 022 7865037, fax. 022 7865037
REGON: 01012452700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzzoz-radzymin.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w SPZ ZOZ w Radzyminie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest/są : Świadczenie usług w zakresie całodziennego ?ywienia średnio 35 pacjentów dziennie hospitalizowanych w SPZ ZOZ w Radzyminie w systemie cateringowym. 1. Wykonawca będzie zobowiązany sporządzać całodzienne posiłki mając na uwadze przestrzeganie obowiązujących norm ?ywieniowych, kaloryczności, wg zaleceń Instytutu śywności i śywienia, o odpowiednich właściwościach od?ywczych gwarantujących zdrowie i dobre samopoczucie, przy uwzględnieniu diet specjalistycznych, co oznacza następujące grupy diet : - dieta podstawowa: zwykła obejmuje pokarmy dla ludzi zdrowych, dieta ta stanowi podstawę do kształtowania diet leczniczych ; - dieta lekkostrawna : obejmuje ?ywienie wszystkich chorych, jest modyfikacją diety podstawowej, dzieli się na kilka diet - dieta wysokobiałkowa : dieta ze zwiększoną ilością białka w dziennej racji pokarmowej, w diecie oprócz trzech podstawowych posiłków są jeszcze dwa dodatkowe tj. drugie śniadanie i podwieczorek . - dieta cukrzycowa : dieta ta powinna być ustalana indywidualnie dla ka?dego pacjenta, ustala się ją w zale?ności od; wagi, wzrostu, wieku i wykonywanej pracy przez pacjenta. - diety pozostałe : występujące sporadycznie niskokaloryczne stosowane najczęściej 1 lub 2 dni . 2. Dystrybucja posiłków powinna odbywać się w systemie termosowym. 3. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę . 4. Procedury przygotowania i dostarczenia posiłki muszą odpowiadać wymaganiom stawianym przez Stację Sanitarno Epidemiologiczną . 5. Zamawiający wymaga udokumentowania doświadczenia w ?ywieniu szpitalnym. 6. Zamawiający wymaga dostarczenia jadłospisów ?ywieniowych na Oddział w Szpitalu i do administracji na ka?dy tydzień miesiąca z dwudniowym wyprzedzeniem . - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzzoz-radzymin.pl
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10