Przetargi.pl
świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia osób zatrzymanych w KPP w Białogardzie, KPP w Drawsku Pomorskim, KPP w Kamieniu Pomorskim, KPP w Kołobrzegu, KPP w Myśliborzu, KP w Dębnie, KPP w Sławnie, KPP w Szczecinku, KPP w Świdwinie, KPP w Wałczu, KMP w Świnoujściu

Komenda Wojewódzka Policji ogłasza przetarg

  • Adres: 70-515 Szczecin, ul. Małopolska 47
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. (091) 8211479, 8211478 , fax. (091) 8211477 8215406
  • Data zamieszczenia: 2009-03-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji
    ul. Małopolska 47 47
    70-515 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
    tel. (091) 8211479, 8211478, fax. (091) 8211477 8215406
    REGON: 81090304000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szczecin.kwp.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia osób zatrzymanych w KPP w Białogardzie, KPP w Drawsku Pomorskim, KPP w Kamieniu Pomorskim, KPP w Kołobrzegu, KPP w Myśliborzu, KP w Dębnie, KPP w Sławnie, KPP w Szczecinku, KPP w Świdwinie, KPP w Wałczu, KMP w Świnoujściu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usług w zakresie całodziennego, w tym także w dni wolne od pracy i święta, żywienia osób zatrzymanych w : części I: Komendzie Miejskiej Policji w Świnoujściu, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Krzywoustego 2a. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 21 osób, cześci II: Komendzie Powiatowej Policji w Białogardzie, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Staromiejskiej 35. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 15 osób, części III: Komendzie Powiatowej Policji w Drawsku Pomorskim, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Obrońców Westerplatte 3. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 14 osób. części IV: Komendzie Powiatowej Policji w Kamieniu Pomorskim, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Żwirki i Wigury 2. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 25 osób. części V: Komendzie Powiatowej Policji w Kołobrzegu, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Kilińskiego 20. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 43 osoby. części VI: Komendzie Powiatowej Policji w Myśliborzu, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Piłsudskiego 4. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 8 osób. części VII: Komisariacie Policji w Dębnie, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Kościuszki 7. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 20 osób. części VIII: Komendzie Powiatowej Policji w Sławnie, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Gdańskiej 2. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 11 osób. części IX: Komendzie Powiatowej Policji w Szczecinku, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. 28-Lutego 17/19. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 11 osób. części X: Komendzie Powiatowej Policji w Świdwinie, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Wojska Polskiego 18a. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 10 osób. części XI: Komendzie Powiatowej Policji w Wałczu, Policyjna Izba Zatrzymań przy ul. Kościuszki 33. Szacunkowa liczba zatrzymanych w miesiącu: 19 osób. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje: przygotowanie, dowiezienie i wydanie (uprawnionemu funkcjonariuszowi) trzech posiłków dziennie (śniadanie, obiad, kolacja) w tym co najmniej jednego gorącego, przez siedem dni w tygodniu, również w dni ustawowo wolne od pracy i święta. 3. Posiłki mają być przygotowywane według dziennej normy żywieniowej (tzw. wsad do kotła) obowiązującej w resorcie spraw wewnętrznych i administracji zgodnie z Decyzją nr 2/8 z dnia 21 sierpnia 2008r. Dyrektora Departamentu Bezpieczeństwa Publicznego MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA, która wynosi: - 7,80zł. dla osób dorosłych, - 9,75zł dla osób poniżej 18 roku życia i kobiet w ciąży, W przypadku, gdy zatrzymane osoby przebywają w konwoju ponad 6 godzin należy przygotować i dowieźć suchy prowiant wg norm: - 11,70zł dla osób dorosłych, - 14,62zł dla osób poniżej 18 roku życia i kobiet w ciąży. 4. Sporządzając posiłki należy kierować się następującym podziałem dziennej normy żywieniowej: 1) śniadanie -25% wartości dziennej normy żywieniowej, 2) obiad - 50% wartości dziennej normy żywieniowej, 3) kolacja - 25% wartości dziennej normy żywieniowej. 5. Posiłki mają być urozmaicone i o odpowiedniej wartości energetycznej. Wartość energetyczna dziennej normy żywieniowej zgodnie z rozporządzeniem MSWiA z dnia 13 października 2008r. w sprawie pomieszczeń w jednostkach organizacyjnych Policji przeznaczonych dla osób zatrzymanych lub doprowadzonych w celu wytrzeźwienia oraz regulaminu pobytu w tych pomieszczeniach (Dz.U. Nr 192, poz. 1187 z 2008r.) powinna wynosić: - nie mniej niż 2600 kcal dla osób dorosłych, - nie mniej niż 3200 kcal dla kobiet w ciąży i osób, które nie ukończyły 18 lat
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Zamawiający dokona oceny spełniania przez wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia. Z treści załączonych do oferty dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że ww. warunki wykonawca spełnił na dzień składania ofert.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 uPzp zawartych w załączniku nr 1 do SIWZ. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert (w przypadku kserokopii poświadczone za zgodność z oryginałem przez: patrz rozdz. X ust. 6 SIWZ). 3. Decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalająca na prowadzenie działalności w zakresie żywienia zbiorowego wydana na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Nr 171, poz. 1225 z 2006r.), która ma być aktulna na dzień składania ofert i przez cały okres trwania umowy (w przypadku kserokopii poświadczone za zgodność z oryginałem przez: patrz rozdz. X ust. 6 SIWZ).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.szczecin.kwp.policja.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach