Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji codziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi z jednoczesną dzierżawą pomieszczeń kuchennych w budynku głównym o łącznej powierzchni 33,62 m2

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 91-324 Łódź, ul. Sierakowskiego 65
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-42 6514408 , fax. 0-42 6511619
  • Data zamieszczenia: 2009-06-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Sierakowskiego 65 65
    91-324 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 0-42 6514408, fax. 0-42 6511619
    REGON: 47001428000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji codziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi z jednoczesną dzierżawą pomieszczeń kuchennych w budynku głównym o łącznej powierzchni 33,62 m2
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji codziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi z jednoczesną dzierżawą pomieszczeń kuchennych w budynku głównym o łącznej powierzchni 33,62 m2
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie będzie żądał od Wykonawcy wniesienia wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy: - posiadają uprawnienia do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień tzn. ich działalność gospodarcza obejmuje przedmiot zamówienia i jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym lub rejestrze ewidencji działalności gospodarczej - posiadają procedury Dobrej Praktyki Produkcyjnej (HACCP) i Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Księgę HACCP w zakresie przedmiotu zmówienia - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia Za spełnienie ww. warunków zamawiający uważa: a) prowadzenie przez Wykonawcę działalności gospodarczej zgodnie z przedmiotem zamówienia b)złożenie poświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu Ocena spełnienia wymienionych warunków nastąpi na podstawie złożonych dokumentów i oświadczeń na zasadzie spełnia/ nie spełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, każdy z Wykonawców powinien przedłożyć wraz z ofertą następujące dokumenty i oświadczenia: 1). Oferta wykonawcy z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 1 2). Oświadczenie o spełnieniu warunków art.22 ust.1 oraz art.24 ust.1 i 2 Ustawy z dnia29.01.2004 - Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik 3). Kalkulacje ceny 1 osobodnia - z wykorzystaniem wzoru - załącznik 3 4). Oświadczenie ,że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, składek na ubezpieczenie zdrowotne oraz społeczne na rzecz właściwego oddziału ZUS i Urzędu skarbowego - załącznik nr 4 5). Wykaz kierownictwa i pracowników firmy odpowiedzialnych za realizację zamówienia -załącznik nr 5 6). Wykaz wykonanych w okresie 3 lat usług gastronomicznych, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadające swoim rodzajem i wartością usług oraz daty i miejsca wykonania - załącznik 6 7. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem doskładania ofert 8. Wykonawca wykaże, że posiada środek transportu do przewozu posiłków oraz przedłoży postanowienie Sanepidu , iż środki transportu spełniają wymagania higieniczno-sanitarne przy transporcie żywności.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: dzierżawa pomieszczeń
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.uml.lodz.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach