Przetargi.pl
Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.

Zespół Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 99-400 Łowicz, ul. Ułańska 28
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 046 8375368 w. 250 , fax. 046 8375991
  • Data zamieszczenia: 2015-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Opieki Zdrowotnej
    ul. Ułańska 28 28
    99-400 Łowicz, woj. łódzkie
    tel. 046 8375368 w. 250, fax. 046 8375991
    REGON: 75007966000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoz.pol.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia. 1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na: 1.1. kompleksowym przygotowywaniu posiłków z surowców Wykonawcy, 1.2. dostarczanie posiłków wózkami Wykonawcy do oddziałów szpitalnych - kuchenek oddziałowych, 1.3. odbiór odpadów pokonsumpcyjnych. 1.4. posiłki powinny uwzględniać zalecenia dietetyczne, zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia dotyczącymi norm zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze. 2. Posiłki dla pacjentów przebywających w oddziałach szpitalnych przygotowuje kuchnia główna w pomieszczeniach Zamawiającego . 3.Posiłki dla ok. 45 pacjentów przebywających w Oddziale Fizjoterapii Rehabilitacji w Stanisławowie, odległego 24 km od głównej siedziby szpitala, powinny być dowożone z kuchni głównej, z zachowaniem przepisów sanitarnych. Dane dotyczące personelu: Wykonawca zobowiązuje się do przejęcia 6 pracowników, w trybie art. 231KP przy zapewnieniu wszelkich praw i uprawnień im przysługującym. Pracownicy zatrudnieni są w firmie, która obecnie świadczy usługi na rzecz ZOZ i przejęła pracowników w myśl art. 231KP. Miesięczne koszty osobowe przejmowanych pracowników wynoszą 14.350,73 zł (słownie: czternaście tysięcy trzysta pięćdziesiąt złotych 73/100). Na wynagrodzenie brutto pracowników składa się tylko uposażenie zasadnicze bez dodatków i kształtuje się jak niżej. Lp Wymiar etatu Czas trwania umowy o pracę Stawka zaszeregowania (wynagrodzenie miesięczne brutto) ZUS pracodawcy Koszt wynagrodzenia Liczba dni urlopu na dzień 10.12.2015 1 1/1 czas nieokreślony 1 750,00 307,95 2 057,65 3,38 2 1/1 czas nieokreślony 3 150,00 553,77 3 703,77 8 3 1/1 czas określony do 31.12.2015r 1 750,00 352,28 2 102,28 16,63 4 1/1 czas nieokreślony 1750,00 352,28 2 102,28 3,25 5 1/1 czas nieokreślony 1.900,00 382,47 2 282,47 5 6 1/1 czas nieokreślony 1.750,00 352,28 2 102,28 5,38 12.050,00 2.300,73 14 350,73 Liczba osób przebywających na: - urlopie macierzyńskim - 0 osób - urlopie wychowawczym - 0 osób - urlopie bezpłatnym - 0 osób Liczba osób nabywających uprawnienia do odprawy emerytalnej w okresie trwania umowy -1 osoba. Osoba umieszczona w tabeli w poz. 2 nabywa uprawnienia do odprawy emerytalnej dnia 08.02.2016r. Ponadto Wykonawca zobowiązuje się dzierżawienia pomieszczeń Szpitala na prowadzenie powyższej usługi. Zamawiający oddaje w dzierżawę pomieszczenia, w tym: kuchnia centralna z magazynami oraz stołówką o łącznej powierzchni 235,91 m2 oraz pomieszczenia kuchni i stołówki w Oddziale Fizjoterapii i Rehabilitacji w Stanisławowie k/Bielaw o łącznej powierzchni 68,39m2, wraz z urządzeniami stanowiącymi wyposażenie kuchni, na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego zawierającego specyfikację przekazanego sprzętu. Wykaz pomieszczeń i sprzętu stanowiących przedmiot dzierżawy i najmu zawiera załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji. Zamawiający ustala, iż kwota dzierżawy wynosi 1.685,96 zł netto miesięcznie + należny podatek VAT 23 % , co daje kwotę 2.073,73 zł brutto. Zamawiający dostarczy wykonawcy energię elektryczną, parę technologiczną, C.W. i C.O. Opłaty za powyższe będą naliczane wykonawcy wg szacunkowych kosztów Zamawiającego tj. : - co, cw, para technologiczna- 5.431,35 zł netto + 23% podatek VAT = 6.680,56 zł brutto - zw, ścieki, wywóz nieczystości - 554,86 zł netto + 8% podatek VAT = 599,25 zł brutto - energia elektryczna - 1.760,64 zł netto + 23% podatek VAT = 2.165,59 zł brutto opłata za telefon wg. faktycznego zużycia. Ilość łóżek: 215 w tym: Oddział Chorób Wewnętrznych - 54 łóżka Oddział Chirurgiczny - 40 łóżka Oddział Położniczo- Ginekologiczny - 32 łóżka Oddział Pediatryczny - 21 łóżek Oddział Fizjoterapii i Rehabilitacji - 45 łóżek Oddział Anestezjologii i Intensywnej Terapii - 5 łóżek Oddział Neonatologiczny -18 łóżek Szacunkowa ilość posiłków do przygotowania i wydania w okresie 12 miesięcy: - śniadania - 48 723 porcji - obiady - 47 502 porcji - kolacje - 48 318 porcji W związku z trwającym od lipca 2015r. remontem w OFiR w Stanisławowie, co spowodowało zmniejszenie liczby leczonych pacjentów a tym samym ilości wydanych posiłków, wyżej wymienione dane dotyczą okresu 12 m-cy /V.2014 - IV.2015r/. Uśredniona ilość diet w ciągu jednego dnia wynosi 140, w tym: - dieta podstawowa - 45 szt - dieta łatwo strawna - 64 szt - dieta cukrzycowa -12 szt - dieta wątrobowa - 4 szt - dieta wysokobiałkowa - 2 szt Diety o zmienionej konsystencji: - dieta papkowata- 5 szt - dieta wysokobiałkowa do żywienia przez zgłębnik - 8 szt. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zapotrzebowania diety innej niż wyżej wymienione, indywidualnej na zlecenie lekarskie. Dnia 15.12.2015r. w godz. 9-11 Zamawiający udostępni Państwu pomieszczenia kuchni w celu przeprowadzenia wizji lokalnej.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawcy na podstawie art. 45 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych zobowiązani są wnieść przed terminem składania ofert wadium. Zamawiający określa wadium w wysokości 15.000,00 zł Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1. pieniądzu przelewem na konto Zamawiającego: Bank Pekao S.A II o Łowicz 51124018191111000010887158. Uwaga! Pieniądze muszą znajdować się na koncie Zamawiającego najpóźniej na moment otwarcia ofert z zaznaczeniem: wadium - przetarg nieograniczony na świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja do poszczególne oddziały szpitalne, kserokopia dokumentu musi być potwierdzona za zgodność z oryginałem i dołączona do oferty. 2. w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej 3. gwarancjach bankowych 4. gwarancjach ubezpieczeniowych 5. poręczeniach udzielonych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9.11.2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoz.pol.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach