Centrum Kształcenia Praktycznego w Wyszkowie ogłasza przetarg
- Adres: 07-200 Wyszków, Ul. I Armii Wojska Polskiego 82 A
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 29 742 48 06 , fax. 29 742 48 06
- Data zamieszczenia: 2010-09-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centrum Kształcenia Praktycznego w Wyszkowie
Ul. I Armii Wojska Polskiego 82 A 82 A
07-200 Wyszków, woj. mazowieckie
tel. 29 742 48 06, fax. 29 742 48 06
REGON: 55125754800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckpwyszkow.republika.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych w ramach zajęć na czas trwania projektu Dobry zawód - dobra praca - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych w czasie trwania projektu Dobry zawód - dobra praca w ramach organizowanych przez Zamawiającego niżej wymienionych zajęć: a)Kurs spawania metodą MAG i TIG dla 80 osób - 8 edycji b)Kurs operator wózków jezdniowych dla 60 osób - 6 edycji c) Kurs fryzjerski dla 50 osób - 5 edycji d)Kurs SEP do 1 kV dla 40 osób - 4 edycje e)Kurs kosmetyczny wraz ze stylizacją paznokci i wizażu dla 20 osób - 2 edycje f)Kurs język angielski zawodowy dla spawaczy dla 80 - 8 edycji g)Kurs język angielski zawodowy fryzjerski dla 50 osób. - 5 edycji h)Szkolenie - Równe szanse w szkole dla 250 osób - uczniowie - 15 edycji i)Szkolenie - Radzenie sobie ze stresem dla 80 osób - 2 edycje j)Szkolenie - Równe szanse w szkole dla 5 osób - nauczyciele - 1 edycja k)Szkolenie - Trening kreatywnego myślenia dla 50 osób - 2 edycje l)Szkolenie - Pozytywna komunikacja w pracy dla 50 osób. - 2 edycje m)Kurs przedsiębiorczości dla 100 osób. - 5 edycji 2.Przez usługi cateringu rozumie się przygotowanie i dostarczenie posiłków (drugie danie, owoce, ciasto, słodycze), ciepłych i zimnych napojów (herbata, kawa, soki) dla uczestników projektu w siedzibie Centrum Kształcenia Praktycznego w Wyszkowie. 3.Projekt pn.: Dobry zawód - dobra praca jest dofinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2. - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. 4.Zajęcia edukacyjne w ramach projektu odbywać się będą od października 2010 r. do czerwca 2012 r. (oprócz lipca i sierpnia w 2011 roku). 5.W zakres przedmiotu zamówienia dotyczącego usługi cateringu wchodzić będzie przygotowanie i dostarczenie w czasie trwania projektu posiłków - dowóz obiadów -realizacja: październik 2010 - czerwiec 2012; ilości porcji w całym cyklu: 15.730 (2010 r. - 3.110, 2011 r. - 8.030, 2012 r. - 4.590) porcji (drugie danie); -dowóz: od poniedziałku do niedzieli, 6.Przykładowe menu (1 porcja) Typ I I Dania ciepłe -ziemniaki pieczone lub frytki lub ryż lub puree z ziemniaków lub kasza 200g -sztuka mięsa 100g -zestaw surówek warzywnych 150g II Owoce owoce: jabłko, banan, mandarynka, winogrona) 200 g na osobę III Napoje zimne soki owocowe w tym: -pomarańczowy, -jabłkowy, -czarna porzeczka 250 ml na os. -woda mineralna 250 ml na os. Typ II I Dania ciepłe -ziemniaki pieczone lub frytki lub ryż lub puree z ziemniaków 200g -sztuka mięsa lub filet rybny 100g dodatki do II dania (surówki, warzywa gotowane itp.) 100 g II Bufet deserowy ciasto 100 g na osobę III Napoje gorące -kawa rozpuszczalna 220 ml na os. -herbata czarna 220 ml na os. -śmietanka porcjowana 10ml na os. -cytrynka porcjowana 7,5 ml na os. -cukier 5g na os. 7.Posiłki muszą być dostarczone w naczyniach jednorazowych w godzinach wskazanych przez Zamawiającego razem z workami do pakowania naczyń jednorazowych. 8. Informacja o ilości posiłków w danym dniu będzie przekazywana w formie elektronicznej (e-mail) lub faxem przez Zamawiającego Wykonawcy. Zamawiający każdorazowo w zleceniu określi termin, liczbę uczestników zajęć oraz zakres usługi restauracyjnej tj. zestaw. Niniejsze zlecenie Zamawiający prześle Wykonawcy faxem lub emailem najpóźniej na 1 dzień kalendarzowy przed dniem świadczenia poszczególnej usługi (edycji kursu lub szkolenia). 9.Wybór posiłku (drugie danie, owoce, ciasto), ciepłych i zimnych napojów (kawa, herbata, soki) należeć będzie do Zamawiającego. 10.Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podania posiłków. 11.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: CPV przedmiotu zamówienia: 55321000-6 (usługi przygotowywania posiłków) 55320000-9 ( usługi podawania posiłków) 11.Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych kursów i szkoleń przez Zamawiającego. 12.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w SIWZ, a w takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w SIWZ, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy, po dokonaniu protokolarnego odbioru przedmiotu umowy. Wypłata wynagrodzenia Zleceniobiorcy nastąpi po wykonaniu usługi na podstawie faktury wystawionej po zakończeniu miesiąca kalendarzowego. 13.Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 14.W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: -przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie odbywało się kurs lub szkolenie, -świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, -przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.), -dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem kursu lub szkolenia. 16.Wykonawca może powierzyć wykonanie zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku Wykonawca jest obowiązany w Formularzu ofertowym wskazać te części zamówienia, które powierzy podwykonawcom. 17.Wymagania stawiane Wykonawcy: 1)Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 2)Wykonawca jest zobowiązany do: a)zdobycia wszelkich informacji niezbędnych do prawidłowego przygotowania oferty, sprawdzenia i zweryfikowania dostarczonych materiałów oraz niezwłocznego poinformowania Zamawiającego o ewentualnych błędach lub przeoczeniach; b)Zamawiający nie będzie uwzględniał żadnych roszczeń i uwag z tytułu błędów lub nieścisłości specyfikacji istotnych warunków zamówienia po upływie terminu zgłaszania uwag; Wykonawca będzie zobowiązany do wykonania zamówienia zgodnie ze wzorem umowy stanowiącym załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckpwyszkow.republika.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10