Przetargi.pl
Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy

Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy ogłasza przetarg

  • Adres: 02-457 Warszawa, Ul. Czereśniowa 35
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 8639837 , fax. 022 8639837 w. 110
  • Data zamieszczenia: 2015-09-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy
    Ul. Czereśniowa 35 35
    02-457 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 8639837, fax. 022 8639837 w. 110
    REGON: 01082724600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest: 1)przygotowywanie i porcjowanie posiłków w formie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy (OPS), wykonanych z produktów własnych Wykonawcy; 2)dostarczanie śniadań, o których mowa w pkt 1, w części określonej Zamówieniem, własnym transportem Wykonawcy, pod adresy wskazane przez Zamawiającego w Zamówieniu. 2.Wykonanie Zamówienia, w zakresie opisanym w pkt 3. 2. ppkt 2 SIWZ - następuje we wszystkie dni oprócz sobót, niedziel i świąt, przez okres realizacji Zamówienia, w ilości wskazanej przez Zamawiającego telefonicznie poprzedniego dnia do godziny 14:30. 3.Łączna szacunkowa dzienna ilość śniadań dostarczanych przez Wykonawcę wynosi 60 śniadań przez 506 dni z zastrzeżeniem pkt 3.3. SIWZ. 4.Zamawiający wymaga, aby gotowe śniadania dostarczane były w termosach i pojemnikach spełniających wymogi odnoszące się do transportu żywności, w tym gorących napojów oraz dań gorących (dań śniadaniowych). 5.Jadłospis śniadań powinien być komponowany według następujących typów: 1)I typ: podstawą jest napój - herbata z cytryną lub napój mleczny (np. kakao, kawa zbożowa na mleku) oraz pieczywo z dodatkami zawierającymi białko zwierzęce (np. wędliny, jaja, sery, ryby), a także dodatek warzywny (np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, ogórek), do smarowania pieczywa masło, 2)II typ: podstawą jest potrawa gotowana np. zupa mleczna, kiełbasa lub parówki na gorąco oraz pieczywo z dodatkami (dodatek białkowy bezmięsny, np. ser topiony, jajko, ser żółty, twaróg), a także dodatek warzywny (np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, ogórek) oraz dodatek do pieczywa: dżem, masło do smarowania, napój np. herbata z cytryną. 6.Zamawiający wymaga, aby w ciągu tygodnia: 1)3 śniadania były śniadaniami I typu - w poniedziałek, wtorek i czwartek, 2)2 śniadania były śniadaniami II typu - w środę i piątek, z zastrzeżeniem, że w piątek obowiązuje zasada śniadań bezmięsnych. 7.W każdym śniadaniu powinny być uwzględnione co najmniej 2 produkty dostarczające białko zwierzęce (mleko, ser, wędliny, jaja, itp.). 8.Dwa razy w tygodniu pieczywo mieszane (chleb biały, razowy), tylko jeden raz białe, 2 razy w tygodniu bułki. 9.Dodatki warzywne do śniadań, co najmniej dwa rodzaje do każdego śniadania, powinny być odpowiednio zestawione kolorystycznie i smakowo, dając możliwość odpowiedniej dekoracji śniadania (np. sałata, żółta lub czerwona papryka, pomidory, ogórki, ogórki kwaszone lub konserwowe, rzodkiewka), a ich rodzaj powinien być dostosowany do sezonu. 10.Wykonawca zobowiązany jest do komponowania jadłospisów w sposób zapewniający zachowanie kaloryczności śniadań z zastrzeżeniem, że wartość kaloryczna śniadania powinna być zgodna z normami śniadaniowymi oraz uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 40 roku życia, tj. około 600 kcal, przy zachowaniu następującej gramatury: 1)zupa mleczna - 250 ml, w tym 20 g dodatku, tj. makaronu, płatków owsianych, ryżu itp.); 2)napój mleczny - 200 ml; 3)herbata - 200 ml; 4)pieczywo - 150 g; 5)wędlina - 60 g (bez innego dodatku zawierającego białko zwierzęce), 40 g - w przypadku innego dodatku zawierającego białka zwierzęce (np. ser: topiony, żółty, jaja); 6)dżem, marmolada - 30g; 7)masło - 20g. 11.Wykonawca zapewni dostarczanie śniadań - na następujących warunkach: 1)śniadania powinny być dostarczane przez Wykonawcę, w ilości wskazanej przez Zamawiającego zgodnie z warunkami Umowy, 2)Wykonawca dostarcza śniadania w odpowiednich opakowaniach (np. termosach) dostosowanych do przechowywania i przewozu - transportu żywności z obowiązującymi przepisami - zabezpieczonych we własnym zakresie przez Wykonawcę i środkiem transportu Wykonawcy, z uwzględnieniem następujących godzin i adresów dostarczania śniadań: a)Warszawa, ul. Robotnicza 15 - godzina 8.05, ok. 30 śniadań dziennie, b)Warszawa, ul. Potrzebna 10 - godzina 8.25, ok. 30 śniadań dziennie. 12.W trakcie realizacji Zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia Zamawiającemu do jego akceptacji 5 - dniowego jadłospisu śniadań w układzie od poniedziałku do piątku - w terminie najpóźniej do 2 dni roboczych przed rozpoczęciem terminu realizacji tego jadłospisu. 13.Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 10-ciu dniach, z możliwością zamiany kolejności poszczególnych rodzajów śniadań. 14.W celu realizacji Zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest do dysponowania lokalem - pomieszczeniem dopuszczonym przez Państwową Inspekcję Sanitarną do użytkowania jako zakład produkcyjny służący do przygotowywania posiłków w zakresie zbiorowego żywienia, spełniającym wymogi sanitarno-higieniczne określone odrębnymi przepisami. 15.W uzasadnionych przypadkach, wynikających ze szczególnych przyczyn organizacyjnych lub technicznych, Wykonawca zobowiązany jest na wniosek Zamawiającego do dostarczenia suchego prowiantu - jako zamiennika za śniadanie odpowiadającego kalorycznie i wartościowo porcji śniadaniowej. 16.Wykonawca zobowiązany jest do transportu śniadań w związku z realizacją Zamówienia - przy spełnieniu warunków określonych obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 17.Wykonawca zobowiązany jest wskazać, które części Zamówienia zamierza zlecić podwykonawcom.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie żąda wniesienia wadium przez Wykonawców

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opswlochy.waw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach