Przetargi.pl
Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy

Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy ogłasza przetarg

  • Adres: 02-457 Warszawa, Ul. Czereśniowa 35
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 8639837 , fax. 022 8639837 w. 110
  • Data zamieszczenia: 2011-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy
    Ul. Czereśniowa 35 35
    02-457 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 8639837, fax. 022 8639837 w. 110
    REGON: 01082724600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie, porcjowanie i dostarczanie śniadań dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków - śniadań dla osób korzystających z usług ośrodków wsparcia działających w ramach Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Włochy m. st. Warszawy pod adresami w Warszawie przy ul. Robotniczej 15 oraz ul. Potrzebnej 10. 1.Szacunkowa ilość wydawanych posiłków dziennie: 60 sztuk. 2.Zamawiający przyjął, iż w 2012 r. będzie 253 dni roboczych, w których będą dostarczane posiłki. 3.Zamawiający wymaga, aby gotowe śniadania dostarczane były w termosach i pojemnikach spełniających wymogi do transportu żywności, w tym gorących napojów oraz gorących dań (dań śniadaniowych). 4.W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi codzienne przygotowywanie śniadań, obejmujące czynności określone w ppkt 3.2 we wszystkie dni robocze w roku kalendarzowym (oprócz sobót, niedziel i świąt) w ilości wskazanej poprzedniego dnia przez Zamawiającego telefonicznie do godziny 14.00 z zachowaniem następujących warunków: 1)jadłospis śniadań powinien być komponowany wg następujących typów: a)I typ: podstawą jest napój - herbata z cytryną lub napój mleczny (np. kakao, kawa zbożowa na mleku) oraz pieczywo z dodatkami zawierającymi białko zwierzęce (np. wędliny, jaja, sery, ryby), a także dodatek warzywny ( np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, ogórek), do smarowania pieczywa masło, b)II typ: podstawą jest potrawa gotowana (np. zupa mleczna, kiełbasa, parówki na gorąco) oraz pieczywo z dodatkami (dodatek białkowy bezmięsny, np. ser topiony, jajko), a także dodatek warzywny ( np. sałata, rzodkiewka, pomidor, papryka, ogórek) oraz dodatek do pieczywa: dżem, masło do smarowania, napój np. herbata z cytryną. 5.W ciągu tygodnia: 1)3 śniadania winny być śniadaniami I typu - w poniedziałek, wtorek, czwartek, 2)2 śniadania winny być śniadaniami - II typu - w środę i piątek, z zastrzeżeniem, że w piątek obowiązuje zasada śniadań bezmięsnych, 6.Dwa razy w tygodniu pieczywo mieszane (chleb biały, razowy), raz tylko białe, 2 razy w tygodniu bułki. 7.Dodatki do śniadań powinny być odpowiednio zestawione kolorystycznie i smakowo, dając możliwość odpowiedniej dekoracji śniadania (np. sałata, żółta lub czerwona papryka, pomidory, ogórki, ogórki konserwowe, rzodkiewka), a ich rodzaj powinien być dostosowany do sezonu. 8.Wykonawca winien komponować jadłospisy, w sposób zapewniający zachowanie kaloryczności śniadań z zastrzeżeniem, że wartość kaloryczna śniadania powinna być zgodna z normami śniadaniowymi i powinna uwzględniać rację pokarmową dla osób powyżej 40 roku życia, tj. około 600 cal, przy zachowaniu następującej gramatury: 1)zupa mleczna - 250 ml, w tym 20 g dodatku, tj. makaronu, płatków owsianych, ryżu itp.); 2)napój mleczny - 200 ml; 3)herbata - 200 ml; 4)pieczywo - 150 g; 5)wędlina - 60 g (bez innego dodatku zawierającego białko zwierzęce), 40 g - w przypadku innego dodatku zawierającego białka zwierzęce (np. ser: topiony, żółty, jaja); 6)dżem, marmolada - 30g; 7)masło - 20g. 9.Wykonawca zapewni dostarczanie posiłków - śniadań - na następujących warunkach: przygotowane przez wykonawcę posiłki w ilości wskazanej odrębnie przez Zamawiającego, Wykonawca dostarcza w termosach zabezpieczonych we własnym zakresie przez Wykonawcę i środkiem transportu Wykonawcy z uwzględnieniem następujących godzin i adresów w Warszawie: 1)ul. Robotnicza 15, - godzina 8.15, ok. 30 śniadań dziennie, 2)ul. Potrzebna 10, - godzina 8.45, ok. 30 śniadań dziennie. 10.Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 10- ciu dniach z możliwością zamiany kolejności posiłków. 11.Zamawiający żąda przedstawienia przykładowego jadłospisu na okres kolejnych 10 dni roboczych (od poniedziałku do piątku). 12.Wykonawca w trakcie realizacji umowy będzie zobowiązany przedstawić Zamawiającemu do akceptacji jadłospis najpóźniej do 4 dni przed rozpoczęciem realizacji 10-dniowego jadłospisu. 13.Wykonawca jest zobowiązany do dysponowania lokalem/pomieszczeniem dopuszczonym przez Państwową Inspekcję Sanitarną do użytkowania jako zakład produkcyjny - niezbędny do przygotowywania posiłków w zakresie zbiorowego żywienia, spełniający wymogi sanitarno-higieniczne określone odrębnymi przepisami. 14.W uzasadnionych przypadkach wynikających ze szczególnych przyczyn organizacyjnych lub technicznych, po uprzednim telefonicznym uzgodnieniu - Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia suchego prowiantu na wniosek Zamawiającego - jako zamiennika za śniadanie. 15.Wykonawca zobowiązany jest wskazać, które części zamówienia zamierza zlecić podwykonawcom.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie żąda wniesienia wadium przez Wykonawców

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opswlochy.waw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach