Gmina Nadarzyn ogłasza przetarg
- Adres: 05-830 Nadarzyn, ul. Mszczonowska 24
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 7298185 , fax. 22 7298175
- Data zamieszczenia: 2012-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Nadarzyn
ul. Mszczonowska 24 24
05-830 Nadarzyn, woj. mazowieckie
tel. 22 7298185, fax. 22 7298175
REGON: 01326919500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.nadarzyn.eobip.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA UCZNIÓW OBJĘTYCH POMOCĄ PRZEZ GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W NADARZYNIE - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: 1) przygotowanie pełnych obiadów składających się z zupy, drugiego dania, surówki i kompotu ( soku), dla uczniów w n/w szkołach, a) minimum trzy razy w tygodniu drugie danie - potrawa mięsna, b) to samo danie nie może powtórzyć się w jadłospisie więcej niż trzy razy w ciągu miesiąca, c) to samo danie nie może powtórzyć się dwa lub więcej razy w tym samym tygodniu, 2) dostawa przygotowanych obiadów w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach i wydawanie w jednorazowych naczyniach, w stołówce szkolnej lub miejscu wskazanym przez dyrekcję szkoły uczniom uprawnionym do bezpłatnego wyżywienia, wytypowanych przez dyrektora szkoły, (pojemniki termoizolacyjne, termosy oraz jednorazowe naczynia muszą spełniać wymogi sanitarne określone przepisami ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz przepisami wykonawczymi do ustawy) oprócz Szkoły Podstawowej w Nadarzynie, która spełnia warunki porcjowania posiłków na miejscu - w tej placówce wydawanie posiłków na naczyniach wielokrotnego użytku. 3) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dn. 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914), 4) obiady wydawane będą w dniach nauki szkolnej tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem: ferii, wakacji, zielonej szkoły, przerw świątecznych oraz absencji chorobowej ucznia, 5) w zakres przedmiotu zamówienia wchodzić będzie przygotowanie i wydanie w czasie trwania umowy około 45000 pełnych obiadów. 6) obiady wydawane będą w godzinach uzgodnionych z dyrektorami poszczególnych szkół, 7) przestrzeganie wymogów odpowiedniej wartości kalorycznej przygotowanych obiadów, 8) Zamawiający zastrzega, że zgodnie z zapisami rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 7 lutego 2006r w sprawie programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania (Dz. U. Nr 25 poz.186 z późn. zm.) - dzieciom spożywającym posiłki w szkole zapewnia się jednakowe posiłki pod względem ilościowym i jakościowym, z wyjątkiem posiłków w ramach diety, dlatego też jadłospis posiłków musi być sporządzany z tygodniowym wyprzedzeniem w uzgodnieniu z Dyrektorem placówki oraz w porozumieniu z aktualnie wynajmującym ajentem stołówki na terenie gminy, który dostarcza posiłki dla dzieci nie objętych pomocą GOPS-u. Wszystkie uwagi Dyrektora placówki, co do jadłospisu powinny zostać uwzględnione przez Wykonawcę. 9) Zamawiający zastrzega, że sposób wydawania obiadów oraz miejsce musi być uzgodnione z Dyrektorem placówki, oraz z ajentem wynajmującym stołówkę na terenie gminy, który również przygotowuje posiłki dla dzieci nie objętych pomocą GOPS-u w celu niezakłócania w funkcjonowaniu danej placówce szkolnej. 2. Przewidywana liczba uczniów objętych dożywianiem 100 : - Gimnazjum w Nadarzynie 25 osób - Szkoła Podstawowa w Nadarzynie 25 osób - Szkoła Podstawowa w Woli Krakowiańskiej 20 osób - Szkoła Podstawowa w Młochowie 20 osób - Szkoła Podstawowa w Kostowcu 10 osób 3. O nieobecności dziecka z listy Dyrektor powiadamia Wykonawcę z jednodniowym wyprzedzeniem. 4. Utrzymywanie pomieszczenia (stołówki) w odpowiednim stanie sanitarno-higienicznym oraz zawarcie umowy na wywóz nieczystości stałych (jednorazowe naczynia i sztućce, odpadki po wydanych obiadach itp.) i ponoszenie opłat z tego tytułu. 5. Przestrzegania porządku, zasad bhp i przeciw pożarowych obowiązujących w placówkach oświatowych i prowadzenie działalności w sposób nie kolidujący z normalnym funkcjonowaniem szkół. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.nadarzyn.eobip.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10