Przetargi.pl
PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA UCZNIÓW OBJĘTYCH POMOCĄ PRZEZ GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W NADARZYNIE

Gmina Nadarzyn ogłasza przetarg

  • Adres: 05-830 Nadarzyn, ul. Mszczonowska 24
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 7298185 , fax. 22 7298175
  • Data zamieszczenia: 2012-11-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Nadarzyn
    ul. Mszczonowska 24 24
    05-830 Nadarzyn, woj. mazowieckie
    tel. 22 7298185, fax. 22 7298175
    REGON: 01326919500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.nadarzyn.eobip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA UCZNIÓW OBJĘTYCH POMOCĄ PRZEZ GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W NADARZYNIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: 1) przygotowanie pełnych obiadów składających się z zupy, drugiego dania, surówki i kompotu (soku), dla uczniów w nw. szkołach, a) minimum trzy razy w tygodniu drugie danie - potrawa mięsna, b) to samo danie nie może powtórzyć się w jadłospisie więcej niż trzy razy w ciągu miesiąca, c) to samo danie nie może powtórzyć się dwa lub więcej razy w tym samym tygodniu, 2) dostawa przygotowanych obiadów w pojemnikach termoizolacyjnych lub termosach i wydawanie w jednorazowych naczyniach, w stołówce szkolnej lub miejscu wskazanym przez dyrekcję szkoły uczniom uprawnionym do bezpłatnego wyżywienia, wytypowanych przez dyrektora szkoły, (pojemniki termoizolacyjne, termosy oraz jednorazowe naczynia muszą spełniać wymogi sanitarne określone przepisami ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz przepisami wykonawczymi do ustawy) oprócz Szkoły Podstawowej w Nadarzynie, która spełnia warunki porcjowania posiłków na miejscu - w tej placówce wydawanie posiłków na naczyniach wielokrotnego użytku. 3) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dn. 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914), 4) obiady wydawane będą w dniach nauki szkolnej tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem: ferii, wakacji, (zielonej szkoły), przerw świątecznych oraz absencji chorobowej ucznia, 5) w zakres przedmiotu zamówienia wchodzić będzie przygotowanie i wydanie w czasie trwania umowy około 45000 pełnych obiadów. 6) obiady wydawane będą w godzinach uzgodnionych z dyrektorami poszczególnych szkół, 7) przestrzeganie wymogów odpowiedniej wartości kalorycznej przygotowanych obiadów, 2. Przewidywana liczba uczniów objętych dożywianiem 100 : - Gimnazjum w Nadarzynie 25 osób - Szkoła Podstawowa w Nadarzynie 25 osób - Szkoła Podstawowa w Woli Krakowiańskiej 20 osób - Szkoła Podstawowa w Młochowie 20 osób - Szkoła Podstawowa w Kostowcu 10 osób 3. O nieobecności dziecka z listy Dyrektor powiadamia Wykonawcę z jednodniowym wyprzedzeniem. 4. Utrzymywanie pomieszczenia (stołówki) w odpowiednim stanie sanitarno-higienicznym oraz zawarcie umowy na wywóz nieczystości stałych (jednorazowe naczynia i sztućce, odpadki po wydanych obiadach itp.) i ponoszenie opłat z tego tytułu. 5. Przestrzegania porządku, zasad bhp i przeciw pożarowych obowiązujących w placówkach oświatowych i prowadzenie działalności w sposób nie kolidujący z normalnym funkcjonowaniem szkół.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.nadarzyn.eobip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach