Przetargi.pl
Przygotowywanie i dowożenie posiłków dla dzieci z placówki wsparcia dziennego świetlicy Słonecznikowa Brać Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku oraz dla osób dorosłych do Ośrodka Wsparcia Środowiskowego Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 06-100 Pułtusk, ul. 17 Sierpnia 58
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 23 6925265 , fax. 23 6925265
  • Data zamieszczenia: 2015-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. 17 Sierpnia 58 58
    06-100 Pułtusk, woj. mazowieckie
    tel. 23 6925265, fax. 23 6925265
    REGON: 00271061600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.mops.pultusk.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i dowożenie posiłków dla dzieci z placówki wsparcia dziennego świetlicy Słonecznikowa Brać Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku oraz dla osób dorosłych do Ośrodka Wsparcia Środowiskowego Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania i dowożenia posiłków dla dzieci z placówki wsparcia dziennego świetlicy Słonecznikowa Brać Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku oraz dla osób dorosłych do Ośrodka Wsparcia Środowiskowego Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku w 2016r. 2. Przedmiotowe zamówienie obejmuje: 1) przygotowywanie posiłków, tj. dania obiadowego składającego się z 0,5 l zupy i 3 składnikowego drugiego dania (3 razy w tygodniu danie mięsne) dla ok. 2 osób dorosłych dziennie przez 5 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku na godz. 12.00 w okresie od 04.01.2016r. do 30.12.2016r. oraz dostawa ww. posiłków do Ośrodka Wsparcia Środowiskowego Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku, przy ul. 13 Pułku Piechoty 1 z wyjątkiem dni, o których mowa w ustawie z dnia 18 stycznia 1951 r. o dniach wolnych od pracy (Dz. Nr 4, poz. 28, z późn. zm.), 2) przygotowywanie posiłków, tj. mleko; bułka/kanapki (codziennie od poniedziałku do piątku) dla grupy ok. 30 dzieci dziennie, uczestników placówki wsparcia dziennego świetlicy Słonecznikowa Brać Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku przez 5 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej oraz ferii zimowych na godz. 15.00 w okresie od 04.01.2016r. do 30.12.2016r. oraz dostawa ww. posiłków do placówki wsparcia dziennego świetlicy Słonecznikowa Brać Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej mieszczącej się w Pułtusku, przy ul. 13 Pułku Piechoty 1 (z wyjątkiem dni, o których mowa w ustawie z dnia 18 stycznia 1951 r. o dniach wolnych od pracy (Dz. Nr 4, poz. 28, z późn. zm.), przerwy wakacyjnej, a także przerw świątecznych (kalendarz roku szkolnego). 3. Pod pojęciem posiłku, tj. mleko; bułka/kanapki należy rozumieć dwa razy w tygodniu mleko (po 250 ml na jedno dziecko) i bułkę słodką, trzy razy w tygodniu zamiast mleka-kompot (po 250 ml na jedno dziecko) i kanapki z bułki (przynajmniej dwa razy w tygodniu z wędliną i masłem). 4.Wykonawca musi dowozić posiłki na własny koszt w opakowaniach jednorazowego użytku oraz w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw oraz w pojemnikach do przewozu artykułów spożywczych. Termosy muszą być zamykane szczelnie, tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie ulegały rozlaniu. Posiłki powinny być przewożone środkiem transportu przystosowanym i dopuszczonym przez Sanepid do przewozu żywności. 5. Po zakończeniu pory wydawania poszczególnych posiłków przez Zamawiającego, Wykonawca odbierze odpady pokonsumpcyjne, termosy służące do dostarczania posiłków do Zamawiającego oraz zapewni we własnym zakresie ich mycie i dezynfekcję we własnych pomieszczeniach zgodnie z zasadami i przepisami sanitarnymi oraz normami HACCP. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania kontroli w trakcie przygotowywania posiłków w miejscu ich produkcji wskazanym przez Wykonawcę. 7. Za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. Sanepidu wynikające ze świadczonej przez Wykonawcę usługi, której następstwem będą m.in. mandaty, kary odpowiada Wykonawca. 8. Ogólna ilość przygotowywanych i dowożonych posiłków: 1) dania obiadowego składającego się z 0,5 l zupy i 3 składnikowego drugiego dania (3 razy w tygodniu danie mięsne) - ok. 502 rocznie, 2) mleko; bułka/kanapki - ok. 6.000 rocznie. Podana przez Zamawiającego przewidywana ilość przygotowywanych i dostarczanych posiłków będąca przedmiotem niniejszego postępowania przetargowego jest liczbą szacunkową i w trakcie realizacji umowy może ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu) w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego wynikających z ilości osób objętych dożywianiem. 9. Posiłki muszą być przygotowywane z zachowaniem wszelkich obowiązujących warunków higieniczno - sanitarnych. Wykonawca odpowiada całościowo za czystość, stan sanitarno - techniczny, sanitarno - epidemiologiczny pomieszczeń, świeżość środków spożywczych, sprzętu, technologii oraz zatrudnionego personelu. 10. Wynagrodzenie należne Wykonawcy obejmować będzie rzeczywistą liczbę dostarczonych posiłków w danym okresie rozliczeniowym. Ustala się miesięczny okres rozliczeniowy (miesiąc kalendarzowy). Po upływie każdego miesiąca kalendarzowego Wykonawca przedstawi fakturę VAT/rachunek, która będzie stanowić podstawę wypłaty wynagrodzenia. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. 11. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zaleceń Sanepidu, Państwowej Inspekcji Pracy, służb ppoż., systemu HACPP. 12. Pracownicy Wykonawcy realizujący zamówienie powinni je wykonywać w odpowiednim ubraniu roboczym zgodnie z przepisami BHP i obowiązującymi normami w tym zakresie. 13. Wykonawca musi umożliwić Zamawiającemu przeprowadzenie kontroli w zakresie przygotowywania posiłków. 14. Wykonawca wskaże w ofercie części zamówienia, które zamierza powierzyć podwykonawcom. 15. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku (w razie jego nieobecności z wyznaczoną osobą).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności faktur
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.mops.pultusk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach