Przetargi.pl
PRZYGOTOWYWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA DZIECI I UCZNIÓW ZE SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJUM NA TERENIE GMINY NADARZYN OBJĘTYCH POMOCĄ PRZEZ GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ NADARZYN

Gmina Nadarzyn ogłasza przetarg

  • Adres: 05-830 Nadarzyn, ul. Mszczonowska 24
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 7298185 , fax. 22 7298175
  • Data zamieszczenia: 2013-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Nadarzyn
    ul. Mszczonowska 24 24
    05-830 Nadarzyn, woj. mazowieckie
    tel. 22 7298185, fax. 22 7298175
    REGON: 01326919500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.nadarzyn.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWYWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE OBIADÓW DLA DZIECI I UCZNIÓW ZE SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJUM NA TERENIE GMINY NADARZYN OBJĘTYCH POMOCĄ PRZEZ GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ NADARZYN
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest: usługa przygotowania, dostarczania i wydawania obiadów dla dzieci i uczniów ze Szkół Podstawowych i Gimnazjum na terenie Gminy Nadarzyn objętych pomocą przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej Nadarzyn w ilości około 50 obiadów dziennie w okresie od dnia 07.01.2014r do dnia 27.06.2015 roku. 2. Żywienie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej do ostatniego dnia roku szkolnego. Z przygotowania i dostawy posiłków wyłącza się dni wolne od nauki szkolnej, przerwy świąteczne, ferie oraz inne dni wolne od nauki określone przez dyrekcje szkół oraz z powodu absencji ucznia. 3.Obiady będą dowożone do następujących szkół: a) Szkoła Podstawowa w Nadarzynie - około 17 obiadów dziennie b) Szkoła Podstawowa w Młochowie - około 7 obiadów dziennie c) Szkoła Podstawowa w Woli Krakowiańskiej - około 9 obiadów dziennie d) Szkoła Podstawowa w Kostowcu - około 2 obiadów dziennie e) Gimnazjum w Nadarzynie - około 15 obiadów dziennie W zakres przedmiotu zamówienia wchodzić będzie przygotowanie i wydanie w czasie trwania umowy około 15000 pełnych obiadów. W/w ilości zostały oszacowane na podstawie ilości posiłków wydawanych w okresie od I-X 2013 r. i mogą ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający informuje, iż w rzeczywistości w zależności od potrzeb ilości te mogą być mniejsze lub większe. W przypadku mniejszej ilości Wykonawcy nie będą przysługiwać żadne roszczenia wobec Zamawiającego 4. Szczegółowe wymagania dotyczące gotowych posiłków. Każdy posiłek będzie się składał z dwóch ciepłych dań tj.: Pierwsze danie - zupa, drugie danie - danie mięsne z kaszą, ryżem, ziemniakami (zamiennie), makaron, dania mączne (pierogi, kopytka, placki itp.), surówki lub jarzyny i kompotu. Zastrzega się, że minimum 3 razy w tygodniu drugie danie będzie potrawą mięsną. To samo danie nie może się powtórzyć w jadłospisie więcej niż 3 razy w ciągu miesiąca. To samo danie nie może powtórzyć się 2 lub więcej razy w tym samym tygodniu. 5. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków: - zupa - co najmniej 200 ml; - danie mięsne - co najmniej 100 gram; - ryż , makaron z owocami, serem - co najmniej 150 gram; - pierogi, racuchy, itp. - co najmniej 200 gram; - placki ziemniaczane, bigos, fasolka - co najmniej 250 gram; - gulasz itp. - co najmniej 100 gram; - kasza, ryż, ziemniaki - co najmniej 100 gram; - surówka lub jarzyna - co najmniej 100 gram; - kompot - 200 ml - sos, śmietana 30 gram. 6. Zakres zamówienia obejmuje wliczone w cenę posiłku: transport, dostawa, zapakowanie posiłków w termosy w miejscu przyrządzenia, hermetycznie zamknięte i ich dostarczenie transportem Wykonawcy wraz z odpowiadającą ilością jednorazowych naczyń i sztućców. Wykonawca ma obowiązek również odebrać resztki posiłków i naczynia jednorazowe. 7. Wykonawca dostarczać będzie sporządzone posiłki samochodem przystosowanym do świadczenia usług cateringowych. 8. Wykonawca musi dysponować zakładem podlegającym zatwierdzeniu, nadzorowi i kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, oraz posiadać co najmniej jeden samochód przeznaczony do transportu posiłków. 9. W przypadku podejrzenia, że dostarczone posiłki są nie świeże, w nieodpowiedniej temperaturze, bądź swym wyglądem budzą wątpliwości co do ich jakości, dyrekcja szkoły może takich posiłków nie przyjąć. W takim przypadku Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie za te posiłki. 10. Wykonawca zobowiązuje się do: a) dostarczania posiłków w ściśle określonych godzinach uzgodnionych z Dyrektorami szkół; b) sporządzania posiłków zgodnie z jadłospisem uzgodnionym z 7-o dniowym wyprzedzeniem, z wynajmującym ajentem stołówki na terenie gminy, który dostarcza posiłki dla dzieci nie objętych pomocą GOPS Nadarzyn; c) posiadania niezbędnych do pełnej realizacji przedmiotu umowy - zezwoleń i kwalifikacji - przez cały okres obowiązywania umowy; d) dostarczania posiłków o najwyższym standardzie (świeżych) na bazie produktów najwyższej jakości, wyklucza się posiłki na bazie półproduktów; e) dostarczania posiłków pakowanych w miejscu przyrządzenia, własnym transportem na własny koszt, wliczony w cenę posiłku; f) do przewozu posiłków w termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury i jakości przewożonych potraw; g) do mycia, wyparzania i odbioru termosów; h) do zabierania jednorazowych naczyń i pozostałości posiłków; i) dostarczenia do każdej szkoły jednorazowych naczyń i sztućcy w ilości i jakości wynikającej z zapotrzebowania na obiady w danej szkole; j) posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. k) przestrzegania w trakcie realizacji umowy przesłanych uwag i zaleceń dyrekcji w zakresie dostarczanych posiłków co usprawni prawidłowe wykonywanie przedmiotu umowy. l) uzgodnienia z dyrektorem szkoły godzin i miejsca wydawania obiadów w celu niezakłócania funkcjonowania danej placówki 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości i ilości wydawanych posiłków. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest umożliwić Zamawiającemu pobranie próbek posiłków wydawanych uczniom do spożycia w danym dniu w celu zbadania kaloryczności posiłku, zawartości białka, węglowodanów itd. Koszt takich badań posiłków ponosi Wykonawca. 12. Wykonawca winien posiadać opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia przez cały okres trwania umowy. 13. Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zgodnie z ustawą z dn. 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914), 14. Przestrzegania porządku, zasad bhp i przeciw pożarowych obowiązujących w placówkach oświatowych i prowadzenie działalności w sposób nie kolidujący z normalnym funkcjonowaniem szkół.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.nadarzyn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach