Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków obiadowych do szkół na terenie Gminy Krzynowłoga Mała w 2011 roku

Urząd Gminy ogłasza przetarg

  • Adres: 06-316 Krzynowłoga Mała, ul. Kościelna 3
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 029 7512720 , fax. 029 7512725
  • Data zamieszczenia: 2010-12-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy
    ul. Kościelna 3 3
    06-316 Krzynowłoga Mała, woj. mazowieckie
    tel. 029 7512720, fax. 029 7512725
    REGON: 00054666700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.krzynowlogamala.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków obiadowych do szkół na terenie Gminy Krzynowłoga Mała w 2011 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Publicznym Gimnazjum i Szkole Podstawowej w Krzynowłodze Małej oraz w Szkole Podstawowej w Ulatowie Adamach polegające na przygotowaniu i dostarczeniu co najmniej 120 gorących posiłków z możliwością zwiększenia do ok. 200 dziennie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zwiększenie bądź zmniejszenie ilości posiłków. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550 kcal. Posiłki dostarczane będą w następujące dni: zupa z wkładką (wtorek i czwartek) i drugie danie z napojem (poniedziałek, środa, piątek). Deser dostarczany będzie w te same dni co zupa w postaci: zamiennie jogurtu nie mniejszy jak 150 gramów, owocu nie miej jak 150 gramów lub słodyczy nie mniej jak 50 gramów. Drugie danie mogą stanowić również - pierogi, kopytka, makaron z sosem, krokiety. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml i powinna zawierać wkładkę w postaci mięsa lub wędliny + 2 kromki chleba. Drugie danie o gramaturze nie mniejszej niż: - 250 gramów: ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) oraz mięso i surówka - 200 gramów: pierogi, kopytka, makaron z sosem, krokiety ( podawane nie częściej jak raz w tygodniu) Zamawiający zastrzega sobie, aby nie podawano dzieciom skrzydełek drobiowych oraz aby mięso nie podawane było w dni postne. Zamawiający nie dopuszcza, ażeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami wyżej wymienionych szkół. Jedna porcja posiłku powinna zawierać: 1) Drugie danie: - ziemniaki lub zamiennik (np. makaron, ryż, kasza), mięso lub zamiennik (np. ryba itp., surówka oraz napój min. 200ml (sok, kompot lub zamiennik) - pierogi, kopytka, makaron z sosem, krokiety oraz napój min 200 ml (sok, kompot lub zamiennik 2) Zupa z wkładką + 2 kromki chleba i deser Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki muszą być przygotowane 3 godz. przed spożyciem. O czystość termosów zadba Wykonawca. Harmonogram oraz miejsce dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami w/w szkół. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresach od dnia podpisania umowy do końca roku 2011. Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia od umowy ze skutkiem natychmiastowym i bez konsekwencji na skutek negatywnych opinii dyrektorów szkół co do jakości sporządzonych i dostarczonych posiłków. Zakres prac obejmuje między innymi: - przygotowanie posiłków obiadowych składających się z drugiego dania z surówką, - dostawa gorących posiłków zapakowanych w pojemniki Wykonawcy, - do każdej porcji należy zapewnić komplet jednorazowych naczyń i sztućców, - godziny dostarczenia posiłków uwzględniające rozkład zajęć dydaktycznych Wykonawca uzgodni z dyrektorami szkół, - odbiór zużytych opakowań i sztućców, - wydawanie posiłków i sprzątanie stołówki szkoły zapewni Zamawiający we własnym zakresie. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Jeśli zajdzie taka konieczność Wykonawca zobowiązany będzie dostarczać posiłki w kilku termosach do jednej szkoły. O czystość termosów zadba Wykonawca. W niniejszym zamówieniu przez posiłek należy rozumieć posiłek gorący (drugie danie) o wartości odżywczej i kalorycznej zgodnej z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci i młodzieży.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.krzynowlogamala.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach