Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa posiłków - dla osób z terenu Miasta i Gminy Stryków

Miasto-Gmina Stryków ogłasza przetarg

  • Adres: 95-010 Stryków, ul. Kościuszki 27
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 7198002 , fax. 042 7198193
  • Data zamieszczenia: 2009-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto-Gmina Stryków
    ul. Kościuszki 27 27
    95-010 Stryków, woj. łódzkie
    tel. 042 7198002, fax. 042 7198193
    REGON: 00053026400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.strykow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa posiłków - dla osób z terenu Miasta i Gminy Stryków
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków pełnowartościowych pod względem odżywczym, różnorodnych, sporządzonych zgodnie z zasadami żywienia oraz dostarczanie w dni powszednie uczniom i pozostałym osobom na terenie Miasta - Gminy Stryków, zgodnie ze wskazaniami Zamawiającego. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Przez posiłek Zamawiający rozumie: Posiłek dwudaniowy (zupa + II danie) o wartości odżywczej i kalorycznej zgodnie z wymogami obowiązującymi w żywieniu zbiorowym ze szczególnym uwzględnieniem żywienia dzieci i młodzieży. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia posiłków do szkół i punktu wydawania posiłków. Posiłki serwowane w ramach usług winny być przygotowywane z zachowaniem poniższych założeń: Proporcje gramaturowe serwowanych dań: 1. Zupy - porcja nie może być mniejsza niż 350 ml. 2. Drugie danie - łączna gramatura dania musi wynosić min. 500g z zastrzeżeniem udziałów procentowych: a) dania mięsne, rybne, bądź inne zawierające elementy jarskie np. jajko: podstawowy element (np. mięso, filet z ryby) dania musi stanowić ok. 30% udziału w całkowitej gramaturze dania; - wypełnienie (np. ziemniaki, frytki, kasze, ryż, makarony) musi stanowić ok. 35% udziału w całkowitej gramaturze dania; - surówki, sałatki, warzywa gotowane muszą stanowić ok. 35% udziału w całkowitej gramaturze dania; b) dania garmażeryjne: - podstawowy element (np. pierogi, naleśniki) musi stanowić 70% udziału w całkowitej gramaturze dania; - surówki, sałatki muszą stanowić 30% udziału w całkowitej gramaturze dania Oferowany asortyment musi być urozmaicony w sposób zapewniający różnorodność i niepowtarzalność potraw w okresie 10-cio dniowym. Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień : 55.32.10.00-6 usługi przygotowywania posiłków, 55.52.00.00-1 - usługi dostarczania posiłków, 55.52.40.00-9 usługi dostarczania posiłków do szkół Miejsce dostarczania posiłków: 1. Szkoły Podstawowe na terenie Miasta - Gminy Stryków w miejscowości: Koźle, Dobra i Niesułków. 2. Punkt wydawania posiłków MGOPS w Strykowie, obecnie przy ul. Kościelnej 2. Ilość posiłków i ilość dni w których wydawane będą posiłki może ulec zmianie w trakcie realizacji zamówienia. Zamawiający będzie informował Wykonawcę z jednodniowym wyprzedzeniem o zmianie ilości posiłków do przygotowania. Wykonawca jest zobowiązany przedstawić cotygodniowy jadłospis Zamawiającemu w pierwszy roboczy dzień tygodnia. Wszystkie koszty związane z realizacją niniejszego zamówienia ponosi Wykonawca. Wykonawca nie może powierzyć zamówienia podwykonawcy/om.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy spełnią następujące warunki: 1. posiadają uprawnienie do wykonywania działalności gospodarczej zgodnie z art. 14 ust. 1 ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarczej ( Dz. U. z 2007 r. Nr 155, poz. 1095), 2. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia tj. a) w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie wykonali co najmniej 2 zamówienia polegające na wykonaniu usługi o charakterze żywienia zbiorowego, każda usługa o wartości minimum 85 000,00 PLN. Przez żywienie zbiorowe Zamawiający rozumie zrealizowanie zamówienia w zakresie żywienia dzieci i młodzieży bądź inne formy żywienia zbiorowego. b) posiadają personel legitymujący się zaświadczeniami/orzeczeniami z badań do celów sanitarno - epidemiologicznych, c) załączą informację o posiadanych środkach transportowych wymaganych do realizacji zamówienia w zakresie dostawy posiłków. 3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie przepisów art. 24 ust. 1 lub 2 Pzp. Zamawiający oceni spełnianie warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów załączonych do oferty. Wykonawca musi wykazać spełnienie każdego z warunków. Niespełnienie któregokolwiek warunku spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, Wykonawca składa następujące dokumenty: 1.1. formularz ofertowy - załącznik nr 1, 1.2. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 1.3. dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych, pełnomocnictwo, 1.4. aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 1.5. oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 i art. 24 ust 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych - załącznik nr 2a, 1.6. oświadczenie o niezaleganiu - załącznik nr 2b, 2. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie, oraz dysponuje lub będzie dysponował potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Wykonawca składa następujące dokumenty: 2.1. wykaz osób, które będą wykonywać zamówienie, wraz z informacjami na ich temat - według załącznika nr 5, 2.2. zaświadczenia/orzeczenia personelu z badań do celów sanitarno - epidemiologicznych, 2.3. informację o posiadanych środkach transportowych wymaganych do realizacji zamówienia w zakresie dostawy posiłków - zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852WE/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, zał. 2 rozdział IV - wg zał. nr 7. - załączyć do oferty decyzję dopuszczającą posiadany pojazd do transportu żywności, - decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w sprawie produkcji posiłków od surowca i cateringu posiłków. 2.1. wykaz wykonanych usług w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie co najmniej 2 zamówienia polegające na wykonaniu usługi o charakterze żywienia zbiorowego, każda usługa o wartości minimum 85 000,00 PLN, z podaniem ich wartości oraz załączeniem dokumentów potwierdzających że usługi te zostały wykonane należycie - według załącznika nr 6. Wykonawca potwierdzi spełnianie warunków jeśli wykaz będzie zawierał co najmniej 2 wykonane (zakończone) usługi z w/w zakresu. 3. Inne wymagane dokumenty: 3.1. wykaz z listą osób do kontaktów z Zamawiającym odpowiedzialnych za wykonanie zobowiązań umowy - załącznik nr 3, 3.2. zaakceptowany wzór umowy stanowiący załącznik nr 4, 3.3. jadłospis na 2 tygodnie ze szczegółową gramaturą składników. 4. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej 4.1. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w SWIZ § 9 ust. 1 pkt 1.2. i 1.4. składa dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości, 2) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie, 3) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenie społeczne lub zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu. Dokumenty pkt 1 i 2 powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy a pkt 3 nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4.2. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w SWIZ § 9 ust. 4 pkt 4.1. zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.strykow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach