Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla około 115 dzieci (dziennie) w okresie od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013 w przybliżonej ilości 20700 szt. (rocznie) w szkołach i przedszkolach na terenie gminy Zabrodzie

Urząd Gminy w Zabrodziu ogłasza przetarg

  • Adres: 07-230 Zabrodzie, ul. Wł. St. Reymonta 51
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 029 757 12 28 , fax. 029 757 12 61
  • Data zamieszczenia: 2012-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy w Zabrodziu
    ul. Wł. St. Reymonta 51 51
    07-230 Zabrodzie, woj. mazowieckie
    tel. 029 757 12 28, fax. 029 757 12 61
    REGON: 00055059700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zabrodzie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa oraz wydawanie gorących posiłków jednodaniowych dla około 115 dzieci (dziennie) w okresie od 1 stycznia 2013 do 31 grudnia 2013 w przybliżonej ilości 20700 szt. (rocznie) w szkołach i przedszkolach na terenie gminy Zabrodzie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie z dostawą własnym transportem oraz wydawanie w siedzibach szkół i przedszkolach na terenie gminy Zabrodzie gorących posiłków jednodaniowych o kaloryczności minimum 900 kcal dla około 115 dzieci (dziennie), z uwzględnieniem zapewnienia jednorazowych naczyń i sztućców oraz pieczywa. Przewidywana łączna liczba zamawianych posiłków w całym okresie zamówienia wynosi 20700 szt. (dopuszcza się możliwość; zwiększenia lub zmniejszenia do 30% ilości dostarczanych posiłków). Oznaczenie według Wspólnego Słownika Zamówień: Kod CPV: 55321000-6 usługi przygotowywania posiłków 55524000-9 usługi dostarczania posiłków do szkół Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. Przygotowywaniu gorących jednodaniowych posiłków dla szkół podstawowych w : Adelinie (Zespół Szkolno-Przedszkolny), Dębinkach, Zabrodziu, szkół gimnazjalnych w : Zabrodziu , szkół ponadgimnazjalnych tj. do Zespołu Szkół im. Władysława Stanisława Reymonta w Zabrodziu oraz do Przedszkola w Adelinie, Przedszkola w Kicinach ( Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie) Przedszkola w Zabrodziu . 2. Dowóz własnym specjalistycznym transportem posiłków w termosach oraz wydawanie w przybliżonych ilościach do następujących szkół: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie / Szkoła Podstawowa (liczba dzieci -około) - 32 Publiczna Szkoła Podstawowa w Dębinkach (liczba dzieci - około) - 6 Publiczna Szkoła Podstawowa w Zabrodziu (liczba dzieci - około) - 33 Publiczne Gimnazjum w Zabrodziu (liczba dzieci - około) - 22 Zespół Szkół im. Wł. St. Reymonta w Zabrodziu (liczba dzieci - około) - 10 Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie Przedszkole Adelin (liczba dzieci - około) - 2 Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie Przedszkole Kiciny (liczba dzieci - około) - 2 Przedszkole w Zabrodziu (przy Szkole Podstawowej w Zabrodziu) (liczba dzieci - około) - 8 3. Posiłki będą dostarczane i wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, wyłącznie w dni w których odbywa się nauka w szkołach czy zajęcia w przedszkolu w pomieszczeniach do tego wyznaczonych przez dyrektora placówki. Jeśli dzieci będą uczęszczać do szkoły w inny dzień np. odpracowywać zajęcia szkole, dzieci objęte są tą formą pomocy lecz ten fakt szkoły zgłaszają z 3 dniowym wyprzedzeniem dowożącemu i wydającemu gorące posiłki. Ponadto posiłki dla Przedszkola w Adelinie i Przedszkola w Kicinach (Zespół Szkolno-Przedszkolny w Adelinie ) oraz Przedszkola w Zabrodziu ( przy Szkole Podstawowej w Zabrodziu) będą przez wykonawcę przygotowywane i dowożone oraz wydawane w okresie ferii i wakacji szkolnych. 4. Ilość dzienną tj. zapotrzebowanie na dostarczanie konkretnej liczby posiłków przez oferenta ustalana będzie codziennie w sposób telefoniczny do godz. 830 przez dyrektorów placówek. 5. Godzina wydawania posiłków w szkołach i przedszkolu jest ustalana przez wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły czy przedszkola. 6. Wymagania dla dostarczanych posiłków: Przez posiłek należy rozumieć gorący jednodaniowy posiłek (drugie danie lub zupa) powtarzające się okresowo co dwa tygodnie, w ciągu tygodnia dwa razy zupa oraz trzy razy drugie danie, a przynajmniej 2 razy w tygodniu musi być to posiłek mięsny. Gorący posiłek oznacza jego temperaturę nie niższą niż 65 oC. 7. Gramatura posiłków i zalecany jadłospis Wartość odżywcza i kaloryczna posiłku powinna być zgodna z wymogami obowiązującymi w żywieniu dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym oraz młodzieży. Posiłek musi zawierać minimum 900 kcal i gramaturę 400g. Zalecany jadłospis: Drugie dania: 1. Paluszki rybne z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, 2. Kotlety z piersi kurczaka z ziemniakami lub ryżem i surówką z marchwi lub buraczkami, 3. Udko z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, 4. Gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami, 5. Kopytka w sosie , 6. Pyzy z serem, 7. Pierogi nadziewane (mięso, ser), 8. Naleśniki z konfiturą, sosem owocowym lub śmietaną, 9. Pulpety z kaszą jęczmienna lub ziemniakami w sosie własnym z ogórkiem kiszonym, 10. Potrawka z kurczaka z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, 11. Kotlety mielone lub schabowe z ziemniakami i surówką z białej lub czerwonej kapusty, 12. Makaron z sosem warzywnym lub pieczarkowym, 13. Gulasz wołowy z kasza gryczaną i surówką z kiszonej kapusty, 14. Kluski śląskie z sosem i surówką z białej kapusty, 15. Klopsik wieprzowy w sosie grzybowym lub pomidorowym z ogórkiem kiszonym, 16. Fasolka po bretońsku z kajzerką, Zupy: 1. Zupa ogórkowa, 2. Zupa jarzynowa, 3. Zupa grochowa, 4. Zupa krupnik, 5. Zupa pomidorowa, 6. Zupa zalewajka z kiełbasą, 7. Zupa z białej kapusty, 8. Zupa koperkowa, 9. Zupa szczawiowa z jajkiem 10. Zupa kalafiorowa, 11. Barszcz biały, 12. Barszcz ukraiński, 13. Rosół z makaronem z wkładką, 14. Zupa pieczarkowa, 15. Zupa borowikowa, 16. Zupa ogonowa. 8. Zamawiający zastrzega, że ilość dostarczanych gorących posiłków może zmieniać się w trakcie obowiązywania zamówienia ( zwiększenie lub zmniejszenie do 30% wynikających z zamówienia). Każdorazowo na bieżąco dostarczający gorące posiłki będzie informowany o ilości posiłków które ma dostarczyć. W dniu wydawania posiłku w pomieszczeniu jego wydawania w miejscu widocznym dostarczający wywiesza menu na każdy dzień dożywiania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zabrodzie.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach