Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Mazowieckiego w Garwolinie Sp. z o.o.

Szpital Mazowiecki w Garwolinie Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 08-400 Garwolin, Al. Legionów 11
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 25 682 16 93 , fax. 25 684 32 04
  • Data zamieszczenia: 2012-04-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Mazowiecki w Garwolinie Sp. z o.o.
    Al. Legionów 11 11
    08-400 Garwolin, woj. mazowieckie
    tel. 25 682 16 93, fax. 25 684 32 04
    REGON: 14203287200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.smwg.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Spółka prawa handlowego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Mazowieckiego w Garwolinie Sp. z o.o.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Mazowieckiego w Garwolinie Sp. z o.o. 1.Przewidywana ilość posiłków w okresie trwania umowy: W ramach zamówienia przewiduje się dostarczanie posiłków do 5 oddziałów Szpitala Mazowieckiego w Garwolinie Sp. z o.o., tj.: - oddział dzienny logopedyczno-foniatyczny - oddział dzienny rehabilitacji zaburzeń wieku rozwojowego - oddział nerwic młodzieżowych - Ośrodek rehabilitacji i terapii psychiatrycznej dla osób z podwójną diagnozą - Oddział terapi całościowych zaburzeń rozwojowych ok. 150 pacjentów średnio dziennie. Średnie miesięczna ilość osobodni - 4562,50, gdzie 1 osobodzień to całodzienne wyżywienie pacjenta tj. śniadanie, śniadanie II, obiad , kolacja. Ogólna ilość dostaw/ osobodni w okresie objętym umową - 54750, Wskazana ilość osobodni ma charakter wyłącznie szacunkowy, a rzeczywista ilość w ramach zamówienia stanowiącego przedmiot niniejszego postępowania, wynikać będzie z bieżących potrzeb Zamawiającego i uzależniona będzie od liczby leczonych pacjentów. Ilość punktów żywienia oraz ilość pacjentów może ulec zmianie w wyniku zmian organizacyjnych. Ilość i rodzaj posiłków zamawiający określa w codziennych zamówieniach, tj. w dni robocze od poniedziałku do czwartku do godz. 900 do realizacji na następny dzień. W czwartek Zamawiający przesyła zestawienia ilości i rodzajów posiłków na dzień od piątku do poniedziałku. 2. godziny dostarczania posiłków: - śniadanie, II śniadanie w godz. 6:45-7:00 - obiad w godz. 13:00-13:15 - kolacja w godz. 17:15-17:30 3. Charakterystyka posiłków: - śniadanie, II śniadanie powinno być zaproponowane w dwóch wariantach: zupa mleczna lub do wyboru kanapki, pasty, herbata z cukrem oraz mleko, dodatek warzywny i owocowy. - obiad: składający się z dwóch dań: zupy, dania głównego oraz napoju, - kolacja: składająca się z wędliny, pasty, nabiału, dodatek warzywny i owocowy. Zamawiający zastrzega sobie pieczywo mieszane do śniadań i kolacji, uwzględniając kajzerki w posiłkach śniadaniowych codziennie. W daniach mięsnych, obiadowych należy uwzględnić różne rodzaje mięsa w różnych potrawach, śniadania i kolacje różne pasty. Posiłki w okresie świątecznym, np. Świat Bożego Narodzenia powinny mieć charakter świąteczny z uwzględnieniem tradycyjnych potraw. 4. Wartości gotowego produktu (gramatura, kaloryczność, wartości energetyczne) muszą być zgodne z obowiązującymi normami instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki musza być przygotowywane zgodnie z przyjętymi zasadami dla pacjentów szpitala (dzieci i młodzież) z zachowaniem sezonowości oraz specyfiką schorzeń dla pacjentów danego oddziału oraz wytycznymi Zamawiającego. 5. W jadłospisie należy przewidzieć następujące diety: z zaburzeniami jedzenia (bulimia, anoreksja), specjalne: bezmleczna, bezjajeczna, bezmięsna, odchudzająca, lekkostrawna, wątrobowa, cukrzycowa, bogatoresztkowa, niskokaloryczna, nerkowa, hipolipemiczna, bezgluenowa i inne nieprzewidziane. 6. Wykonawca dostarcza posiłki do kuchenki oddziałowej. Wydawanie posiłków dla pacjentów należy do Zamawiającego. 7. Wykonawca dostarcza wyporcjowane posiłki dla każdego pacjenta: śniadania, kolacja: wędlina, masło, dodatek warzywny i owocowy, pieczywo itd.: obiad pojemniki typu GN wyporcjowane na każdy oddział tj. ziemniaki, mięso, surówki, kompot itd. Wszystkie posiłki powinny być zapakowane w szczelne pojemniki typu GN, służące jako pojemniki wewnętrzne, następnie umieszczone termoporty jako pojemniki zewnętrzne, służące do transportu posiłków Posiłki z dietami specjalistycznymi ( opakowania jednorazowe) należy dostarczać z opisem posiłku na opakowaniu. 8. Wykonawca dowozi posiłki swoim transportem spełniającym wszystkie normy sanitarne w termoportach. Temperatura dostarczanych posiłków gorących nie może być niższa niż +65 C napoje, zupy nie niższa niż + 70 C, dania zimnego nie niższa niż + 5C. 9. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru pojemników na bieżąco po każdym posiłku. Mycie i dezynfekcja pojemników zgodnie z zaleceniami stacji sanitarno epidemiologicznej odbywać się będzie w siedzibie Wykonawcy. 10. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru resztek żywieniowych i pokonsumpcyjnych raz dziennie po obiedzie. Koszt transportu i koszt zakupu pojemników zgodnie z zaleceniami Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej do transportu resztek ponosi Wykonawca. 11. Wykonawca przedstawia jadłospis sporządzony z uwzględnieniem gramatury i kaloryczności na okres 10 dni /dekadówka/, na tydzień przed realizacją, osobie uprawnionej przez Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie planowanie dań mącznych, obiadowych oraz kolacyjnych w jadłospisach dekadowych. 12. Wykonawca ponosi odpowiedzialność prawną i materialną za: - realizacje usług gastronomicznych w stosunku do organów kontroli/stacji Sanitarno- Epidemiologicznej, PIP, BHP i P.poż, - przestrzeganie wszelkich przepisów prawnych w zakresie działalności związanej z wykonywaniem przedmiotu zamówienia, 13. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania i stosowania przepisów systemu HACCP, GHP, GMP oraz 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U Nr 171 poz. 1225) oraz obowiązujących rozporządzeń organów ustawodawczych UE z zakresu bezpieczeństwa żywności. 14. Próby pokarmowe przechowywane będą w kuchni Wykonawcy. Na każde żądanie Zamawiającego lub Stacji Sanitarno Epidemiologicznej, Wykonawca dostarczy próby pokarmowe pod wyznaczony adres. 15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość kontroli jakości posiłków pod względem jakościowym i kaloryczności bez udziału wykonawcy. Zamawiający nie określa wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 Ustawy
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.smwg.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach