Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 05-804 Pruszków, ul. Helenowska 3A
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 0-22 728-11-81 , fax. 0-22 728-11-81
- Data zamieszczenia: 2013-05-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Helenowska 3A 3A
05-804 Pruszków, woj. mazowieckie
tel. 0-22 728-11-81, fax. 0-22 728-11-81
REGON: 00216796890901 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopspruszkow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczanie posiłków obiadowych do wyznaczonego pomieszczenia usytuowanego przy ul. Księcia Józefa 1 w Pruszkowie, dla osób korzystających z pomocy społecznej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Wykonawca zobowiązuje się do przyrządzania i dostarczania posiłków obiadowych osobom korzystającym z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. 2) Oferent wykonywał będzie zamówienie w dni robocze od poniedziałku do piątku z dostawą obiadów o godz. 12.30 w ilości uzgadnianej między stronami z wyłączeniem dni wolnych od pracy i świąt. 3) Posiłki muszą być bezwzględnie świeże i przyrządzane w dniu wydawania. 4) Wartość przedmiotu zamówienia będzie iloczynem podanej przez wykonawcę ceny za jeden posiłek obiadowy wraz z jednorazowym naczyniem w którym będzie się znajdować oraz kompletem sztućców jednorazowego użytku do jednego posiłku i przewidywanej w okresie trwania umowy liczby obiadów. 5) Wartość zrealizowanej umowy będzie wynikała z iloczynu ceny za jeden posiłek obiadowy wraz z jednorazowym naczyniem w którym będzie się znajdować oraz kompletem sztućców jednorazowego użytku do jednego posiłku i faktycznej liczby wydanych obiadów. 6) Wielkość zamówienia Zamawiający szacuje na 21.840 posiłków obiadowych z ewentualnym zwiększeniem lub zmniejszeniem wielkości zamówienia o 15%. 7) Przewidywana średnia ilość obiadów w skali miesiąca to 130. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych posiłków. 8) Przewidywana średnia ilość obiadów dla jednej osoby w skali miesiąca 21. 9) Ilość obiadów w poszczególne dni miesiąca jest zróżnicowana: część osób korzysta z obiadów przez cały miesiąc, niektóre osoby korzystają z obiadów przez część miesiąca. 10) W związku z niemożnością dokładnego określenia wielkości zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia liczby posiłków obiadowych. Ewentualne zwiększenie lub zmniejszenie wielkości zamówienia nie będzie skutkowało odpowiedzialnością Zamawiającego. 11) Zamawiający zapewnia salę konsumpcyjną w postaci wyznaczonego pomieszczenia usytuowanego w Dziennym Domu Pomocy Społecznej przy ul. Księcia Józefa 1 w Pruszkowie. 12) Oferent zobowiązany jest do dostarczania jadłospisu dekadowego i przedstawi Zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem kolejnego jadłospisu. Posiłki powinny być urozmaicone aby nie powtarzały się w ciągu dekady i będą przygotowywane w dniu ich dostawy. W przypadku zmiany jadłospisu z przyczyn niezależnych od Wykonawcy powiadomi on Zamawiającego najpóźniej w tym samym dniu w godzinach porannych. 13) Obiady przyrządzane będą: trzy razy w tygodniu z porcją mięsa, raz w tygodniu z rybą oraz jeden raz jako posiłek bezmięsny. 14) Każdy posiłek obiadowy powinien zawierać: produkty będące źródłem białka zwierzęcego takich jak: mięso, drób, ryby, jaja, ser biały lub nabiał, uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (dodatek owocowo - warzywny np. jarzyny, surówki, sałatki lub owoce), zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia dla osób dorosłych. 15) Posiłki muszą być sycące, smaczne, kaloryczne, zdrowe, urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. 16) Gotowe posiłki porcjowane dla każdej osoby składać się będą z zupy, drugiego dania oraz napoju po obróbce termicznej w ilości wagowej ustalonej 17) Zamawiający zgłasza zapotrzebowanie ilościowe na wyżywienie do godz.16.00 dnia poprzedzającego dostawę. 18) Wykonawca zabezpiecza dostarczenie posiłków w jednorazowych, izotermicznych, zakrytych, atestowanych naczyniach do transportu żywności i do spożywania posiłków bezpośrednio z tych naczyń. Zamawiający nie dopuszcza porcjowania posiłków w miejscu ich dostarczenia. 19) Wykonawca dostarcza każdorazowo atestowane sztućce jednorazowego użytku dla każdej osoby która otrzyma posiłek w danym dniu. 20) Posiłki obiadowe powinny być dostarczone w temperaturze nie mniejszej niż 65°C i nadawać się bezpośrednio do spożycia bez konieczności podgrzewania. 21) Wykonawca zapewnia transport dopuszczony do przewozu posiłków, odpowiednie kosze do przewozu posiłków oraz pojemniki na odpady pokonsumpcyjne, które będzie zabierał każdego dnia w godzinach 14°° - 15°° . 22) Zamawiający zapewnia obsługę w zakresie wydawania gotowych, porcjowanych obiadów podopiecznym. 23) W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 24) Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć przedmiotową usługę zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopspruszkow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10