Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla dzieci szkolnych, uczestników projektu pod nazwą Wyrównajmy szanse naszych dzieci, realizowanego w ramach Działania 9.1 POKL

Zespół Szkolno-Przedszkolny ogłasza przetarg

  • Adres: 57-343 Lewin Kłodzki, ul. Kościelna 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-74 8698473 , fax. 0-74 8698473
  • Data zamieszczenia: 2009-05-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkolno-Przedszkolny
    ul. Kościelna 1 1
    57-343 Lewin Kłodzki, woj. dolnośląskie
    tel. 0-74 8698473, fax. 0-74 8698473
    REGON: 89142050000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bursztyn.xon.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla dzieci szkolnych, uczestników projektu pod nazwą Wyrównajmy szanse naszych dzieci, realizowanego w ramach Działania 9.1 POKL
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu przez 6 dni w tygodniu (od poniedziałku do soboty) łącznie około 14250 obiadów dla dzieci szkolnych - uczestników projektu pod nazwą Wyrównajmy szanse naszych dzieci, realizowanego w ramach Działania 9.1 POKL. Przygotowane obiady należy dostarczyć do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego, Publiczna Szkoła Podstawowa w Lewinie Kłodzkim ul. Kościelna 1, średnio - około 28 obiadów dziennie, przez okres 509 dni, a w tym: w roku 2009 przez okres 172 dni, w roku 2010 przez okres 256 dni, w roku 2011 przez okres 81 dni. Usługi jw., realizowane będą w terminie od 1 czerwca 2009 r. do 30.04.2011 r., z wyłączeniem: miesięcy sierpień 2009 r. i sierpień 2010 r. (przerwa wakacyjna), okresów ferii zimowych i wiosennych oraz innych dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych - zgodnie z grafikiem znajdującym się w Publicznej Szkole Podstawowej ul. Kościelna 1 w Lewinie Kłodzkim, i sporządzanym według planu zajęć w ramach projektu na lata szkolne: 2009 (czerwiec-grudzień), 2010 (styczeń-grudzień), 2011 (styczeń-kwiecień). Wymagania dotyczące obiadów: 1. Obiady powinny być przygotowane zgodnie z zaleceniami i przypisanymi normami właściwymi dla dzieci ze szkół podstawowych. 2. Posiłki oraz miejsce ich przygotowania muszą spełniać wymogi ustawy z dnia 11 maja 2001r. o warunkach zdrowotnych i żywności i żywienia (Dz.U. Nr 63, poz 634 z późn. zm.) oraz pozostałych przepisów dotyczących żywienia zbiorowego. 3.Zestaw obiadowy powinien: - składać się z ( zupy, drugiego dania, dodatków do drugiego dania, kompotu ), - uwzględniać rożną technikę sporządzania potraw i odpowiedni dobór barw, smaków i zapachów, - opierać się ( głównie ) na zalecanych normach składników i produktów dla danej grupy z jednoczesnym uwzględnieniem zmienności produktów w zależności od pory roku. 4. Przewidywana ilość obiadów średnio ok. 28 dziennie. 5. Zamawiający będzie zgłaszał telefonicznie ilości obiadów: w piątki na okres od poniedziałku do soboty. Zamawiający w dni robocze może korygować ilość zamawianych posiłków najpóźniej do godziny 12oo dnia poprzedzającego. 6. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia zgodnie z obowiązującymi w tej materii przepisami. 7. Wykonawca będzie codziennie przygotowywał posiłki obiadowe w swoich pomieszczeniach i dostarczał je własnym transportem (w termo portach) na swój koszt w godzinach od 12:20 do 12:50. Samochód do przewozu obiadów musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno -higieniczne. 8. Zamawiający nie posiada pomieszczenia przystosowanego do wydawania posiłków. Pomieszczenie musi zapewnić Wykonawca. Plan zajęć nie pozwala na doprowadzanie/dowożenie dzieci do Wykonawcy. 9. Do obowiązków Wykonawcy należy także wydanie posiłku dzieciom i posprzątanie po obiedzie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki: 1.1. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 i art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. 1.2. Spełniają warunki art. 22 ust. 1 pkt. 1-3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. 1.3. Spełniają inne warunki określone w SIWZ. 2. Wykonawca złoży przygotowaną ofertę zgodnie z wymogami rozdziału 11 specyfikacji istotnych warunków zamówienia w terminie i miejscu wyznaczonym w rozdziale 12 specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 3. Zamawiający oceni i porówna jedynie te oferty, które zostaną uznane przez niego jako zgodne z wymaganiami i dokumentami postępowania przetargowego. 4. Oceny złożonych ofert dokona Komisja Przetargowa powołana przez Zamawiającego. 5. Ocena spełnienia warunków dokonana zostanie wg formuły spełnia / nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu Wykonawca zobowiązany jest złożyć niżej wymienione dokumenty i oświadczenia (załączniki do specyfikacji istotnych warunków zamówienia): 1.1. Wypełniony formularz cenowy - Załącznik Nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 1.2 Wypełniony formularz ofertowy - Załącznik Nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 1.3. Oświadczenie wykonawcy ubiegającego się o udzielenie zamówienia publicznego o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, oraz że nie podlega wykluczeniu, zgodne z art.24 ust 2 pkt 3 cyt. ustawy prawo zamówień publicznych - Załącznik Nr 3 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 1.4. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające posiadanie uprawnień do wykonywania określonej działalności. Dokument musi być wystawiony nie wcześniej niż 6 m-cy przed upływem terminu składania ofert. 1.5. Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. 1.6. Zaświadczenie z Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej o spełnianiu warunków przygotowywania posiłków - aktualne na dzień składania oferty. 1.7. Zaświadczenie (decyzja z Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej) dopuszczająca samochód do przewozu posiłków - aktualne na dzień składania oferty 1.8. Oświadczenie, że przez okres realizacji umowy cena nie ulegnie zmianie - Załącznik Nr 4 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 1.9. Oświadczenie wykonawcy o akceptacji ogólnych warunków umowy zawartych w projekcie umowy - Załącznik Nr 5 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bursztyn.xon.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach