Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie ogłasza przetarg
- Adres: 96-100 Skierniewice, ul. Senatorska 12
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel. 46 8333948, 8333847 , fax. 46 8333948
- Data zamieszczenia: 2012-10-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
ul. Senatorska 12 12
96-100 Skierniewice, woj. łódzkie
tel. 46 8333948, 8333847, fax. 46 8333948
REGON: 00528086600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.skierniewice.bipst.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Posiłek dla podopiecznych Domu Dziennego Pobytu Niedziela w Skierniewicach w 2013r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa w 2013 roku do Domu Dziennego Pobytu Niedziela w Skierniewicach ul. Lelewela 12 - posiłków dla podopiecznych tego Domu , zwanego dalej DDP. Dostawa posiłków obejmuje wykonywanie i dowożenie posiłków w stanie gotowym do spożycia do Domu Dziennego Pobytu Niedziela w formie śniadań i obiadów dwudaniowych, zgodnie z jadłospisem uzgodnionym raz w tygodniu z Kierownikiem DDP. Śniadania dostarczane będą sześć razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 07.45 i w ich skład wchodzić będzie zupa mleczna, chleb, wędlina lub ser lub jaja i masło, herbata, cukier. Wymagane parametry jednej porcji śniadaniowej: zupa mleczna - 500ml os. chleb - 150g os. masło - 15g os. wędlina plastry lub na ciepło w całości - 100g os. lub ser ( wszystkie rodzaje) - 100g os. lub jaja gotowane - 2 szt. os herbata - 200ml os. cukier - 15g os. Obiady dostarczane będą sześć razy w tygodniu od poniedziałku do soboty do godziny 12.30 i w ich skład wchodzić będzie zupa oraz drugie danie, przy czym drugie danie powinno być dostarczane cztery razy w tygodniu jako mięsne, jeden raz jako półmięsne i raz w tygodniu jako bezmięsne. Do wszystkich obiadów Wykonawca zobowiązany jest dostarczać dodatki w postaci surówki lub warzyw gotowanych oraz kompot lub sok. Wymagane parametry jednej porcji obiadowej: zupa - 500ml os. drugie danie, w tym: ziemniaki ( kasza, ryż, makaron) - 300g os. mięsa ( kotlet schabowy, drobiowy, mielony, gulasz) - 130 g os. lub porcje z kurczaka ( udko, 3 skrzydełka) - 150g os. lub ryba - 130gos. lub naleśniki z dodatkami - 300g os. lub pierogi,kluski (typu śląskie lub z mięsem) - 300g os. suró wka lub jarzyny gotowane - 100g os. kompot, sok - 200ml os. Temperatura dostarczanych posiłków powinna wynosić: zupy 75°C mięsa 70°C ziemniaki 70°C napoje gorące 80°C Usługa powyższa obejmuje: Przygotowanie posiłków w ilości do max. 50 dziennie ( w tym 25 śniadań i 25 obiadów). Posiłki będą przygotowywane przez Wykonawcę w obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia. Dostarczanie przygotowanych posiłków w stanie gotowym do spożycia do Domu Dziennego Pobytu Niedziela w Skierniewicach własnym środkiem transportu Wykonawcy i na koszt Wykonawcy. Wykonawca musi posiadać decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia. Wykonawca zobowiązany jest do przewożenia posiłków w termosach z wkładami ze stali nierdzewnej. Ilość przygotowywanych i wydawanych posiłków może ulec zmianie stosownie do zaistniałych okoliczności ( w zależności od liczby osób objętych tą formą pomocy). Wykonawca zobowiązany jest do odbioru odpadów kuchennych najpóźniej następnego dnia do godz. 8.00. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje pobierania wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopr.skierniewice.bipst.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych
Dodano: 2016-07-26 - Przygotowanie i dostarczanie dwudaniowych obiadów (posiłki gorące) dla potrzeb: - Domu Dziennego Pobytu dla Osób Niepełnosprawnych w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 5a, - Domu Dziennego Pobytu w Łodzi przy ul. Ćwiklińskiej 18
Dodano: 2016-07-13 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-14 - Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65
Dodano: 2016-06-03 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci Publicznego Przedszkola nr 2 w Wieluniu
Dodano: 2016-06-03 - Nr postepowania 88/ZP/16. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie i dostawa dwudaniowych obiadów dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi
Dodano: 2016-04-26 - Nr sprawy 18/ZP/16. Postępowania o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej 209 000 euro na kompleksową usługę żywienia pacjentów i personelu WSS im. M Kopernika w Łodzi.
Dodano: 2016-01-25 - Przedmiotem zamówienia jest Usługa kompleksowego żywienia pacjentów w Zduńskowolskim Szpitalu Powiatowym Sp. z o.o.. Wspólny Słownik Zamówień:55321000-6- usługi przygotowywania posiłków, 55520000-1 - usługi dostarczania posiłków 1589422-9 posiłki szpitalne,
Dodano: 2016-01-13 - Świadczenie usług związanych z przygotowaniem całodziennych posiłków z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych oraz ich dystrybucja na poszczególne oddziały szpitalne.
Dodano: 2015-12-10