Przetargi.pl
Organizacja i przeprowadzenie szkoleń realizowanych przez Miejsko- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gostyniu w ramach Projektu systemowego Daj sobie szansę - inwestuj w siebie, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Warsztaty kulinarne - wpływ żywienia na zdrowie człowieka. Zaburzenia odżywiania

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 63-800 Gostyń, ul. Wrocławska 250
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 065 5720111, 5723911 , fax. 065 5723911
  • Data zamieszczenia: 2013-11-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Wrocławska 250 250
    63-800 Gostyń, woj. wielkopolskie
    tel. 065 5720111, 5723911, fax. 065 5723911
    REGON: 41000620600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops.gostyn.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja i przeprowadzenie szkoleń realizowanych przez Miejsko- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gostyniu w ramach Projektu systemowego Daj sobie szansę - inwestuj w siebie, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Warsztaty kulinarne - wpływ żywienia na zdrowie człowieka. Zaburzenia odżywiania
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja i przeprowadzenie szkolenia realizowanego przez Miejsko- Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Gostyniu w ramach Projektu systemowego Daj sobie szansę - inwestuj w siebie, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VII Promocja integracji społecznej, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnienie aktywnej integracji, Poddziałanie 7.1.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji przez ośrodki pomocy społecznej. W przypadku, gdy wystąpi okoliczność, że zbędnym lub niemożliwym stanie się przeprowadzenie szkolenia dla liczby osób wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia liczby osób skierowanych na szkolenie. Warsztaty kulinarne - wpływ żywienia na zdrowie człowieka. Zaburzenia odżywiania - dla 28 osób - jedna grupa Zakres tematyczny: 1. Rola podstawowych składników odżywczych. 2. Procentowy rozkład posiłków w ciągu dnia i przykładowe obliczenia. 3. Anoreksja- objawy, przyczyny. 4. Bulimia- objawy, przyczyny. 5. Przebieg leczenia anoreksji i bulimii. 6. Zespół gwałtownego objadania się. 7. Przyczyny i skutki. 1.Organizacja zajęć: 1 dzień - 8 godzin lekcyjnych 2. Szkolenie Warsztaty kulinarne - wpływ żywienia na zdrowie człowieka. Zaburzenia odżywiania odbywać się będzie w terminie 29 listopada 2013 roku z harmonogramem zajęć zaakceptowanym przez MGOPS. 3. Dzienny wymiar zajęć nie powinien przekroczyć 8 godzin lekcyjnych z uwzględnieniem przerwy kawowej (15 minut) oraz przerwy na obiad po zakończeniu zajęć. Zajęcia nie mogą odbywać się po godz.15.00. 4. Ilość godzin szkolenia - 8 godzin lekcyjnych. 5. Miejsce realizacji szkolenia - lokal na terenie miasta Gostyń, z dostępem do sali restauracyjnej. Organizator wskazuje miejsce wykonania szkolenia z podaniem zasobów lokalowych dostępnych dla grupy szkoleniowej oraz warunków technicznych sal szkoleniowych. Organizator przedstawia harmonogram i terminarz zajęć . 6. Warunki lokalowe, sale szkoleniowe z wyposażeniem odpowiednim do prowadzenia zajęć, także w miejscu szkolenia praktycznego oraz wykorzystywany sprzęt muszą spełniać wymogi w zakresie BHP i p. Poż. 7. Organizator szkolenia zapewnia: przerwy kawowe - kawa, herbata, ciasto, woda , sok, owoce, ciasteczka, cukier, śmietanka, itp. na zakończenie dnia szkoleniowego obiad - dwudaniowy. Organizator przedstawia warunki zapewnienia dwudaniowego posiłku z bezpośrednim dostępem do sali restauracyjnej w miejscu szkolenia. Wyklucza się stosowanie naczyń jednorazowych. 8. Organizator szkolenia zapewnia: przygotowanie materiałów szkoleniowych w wersji elektronicznej przekazane Zamawiającemu na nośniku pendrive minimum 7 dni przed rozpoczęciem szkolenia, egzamin wewnętrzny i wydanie zaświadczenia o ukończeniu szkolenia. Materiały szkoleniowe powinny zawierać minimum opracowanie każdego tematu zajęć, podręcznik z zakresu prezentowanych treści. Wszystkie materiały powinny być zatwierdzone przez Zleceniodawcę przed rozpoczęciem szkoleń. 9. Zaświadczenia, certyfikaty, materiały szkoleniowe, program szkolenia - powinny być oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007 - 2013. 10. Zajęcia w ramach szkolenia zrealizują przedstawiciele Wykonawcy, którzy posiadają odpowiednie kwalifikacje zawodowe i uprawnienia. 11. W przypadku zlecenia organizacji i realizacji szkolenia, Wykonawca będzie prowadził dokumentację szkolenia wcześniej zatwierdzoną przez Zleceniodawcę, tj. imienne listy obecności z każdego dnia szkolenia opieczętowane i podpisane przez wykładowcę, imienne listy potwierdzające poczęstunek z każdego dnia, dzienniki zajęć opisujące temat zajęć, uwagi, imienne listy odbioru materiałów szkoleniowych, protokoły z egzaminów oznakowane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach POKL 2007-2013. Wykonawca przekaże Zamawiającemu potwierdzone za zgodność z oryginałem kserokopie dokumentów kursu. 12. Zleceniobiorca przeprowadza ankiety ewaluacyjne na początku i na końcu szkolenia, na podstawie przygotowanych ankiet zatwierdzonych przez Zamawiającego. 13. Zleceniobiorca jest zobowiązany do zapoznania się z zasadami Równości Szans Kobiet i Mężczyzn. 14. Zleceniobiorca zobowiązuję się ubezpieczyć pracowników i uczestników biorących bezpośrednio udział w wykonaniu zamówienia od odpowiedzialności cywilnej w czasie realizacji zdania. termin wykonania szkolenia 29 listopada 2013r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops.gostyn.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach