Przetargi.pl
Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń organizowanych przez Centrum Szkolenia Oddziału ZUS w Szczecinie oraz wszelkich imprez masowych organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie

Zakład Ubezpieczeń Społecznych w Warszawie, Oddział w Szczecinie ogłasza przetarg

  • Adres: 70-530 Szczecin, ul. Matejki 22
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 91 459 65 77, 91 459 65 78 , fax. 91 459 65 76
  • Data zamieszczenia: 2012-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Ubezpieczeń Społecznych w Warszawie, Oddział w Szczecinie
    ul. Matejki 22 22
    70-530 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 91 459 65 77, 91 459 65 78, fax. 91 459 65 76
    REGON: 00001775600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zus.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Instytucja ubezpieczenia społecznego i zdrowotnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń organizowanych przez Centrum Szkolenia Oddziału ZUS w Szczecinie oraz wszelkich imprez masowych organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje: 1. całodzienną obsługę gastronomiczną uczestników szkoleń organizowanych przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych Oddział w Szczecinie Centrum Szkolenia dla pracowników ZUS, w tym dla uczestników szkoleń finansowanych z Europejskich Funduszy Strukturalnych, oraz narad i spotkań okolicznościowych, w następujących lokalizacjach Zamawiającego: a) Szczecin, ul. Matejki 22 - całodzienna obsługa gastronomiczna w pomieszczeniach będących własnością Zamawiającego, bądź wskazanych przez Zamawiającego, b) Lubin k/MIędzyzdrojów, ul. Główna 7 - całodzienna obsługa gastronomiczna w pomieszczeniach będących własnością Zamawiającego, bądź wskazanych przez Zamawiającego, c) Szczecin, ul. Citroena 2 - całodzienna obsługa gastronomiczna w pomieszczeniach będących własnością Zamawiającego, bądź wskazanych przez Zamawiającego, d) Międzyzdroje, ul. Lipowa 9 - całodzienna obsługa gastronomiczna w pomieszczeniach będących własnością Zamawiającego, bądź wskazanych przez Zamawiającego, e) Świnoujście, ul. Piastowska 63 - całodzienna obsługa gastronomiczna w pomieszczeniach będących własnością Zamawiającego, bądź wskazanych przez Zamawiającego. 2. obsługę gatronomiczną dla ok. 2.900 osób, w okresie od dnia 02.01.2013 r. do dnia 31.12.2013r. - razem ok. 8.700 osobodni, 3. wydawanie całodziennych posiłków w następujących godzinach: śniadanie: godz. 7.00 - 9.00 obiad: godz. 12.30 -15.30 kolacja: godz. 18.00 - 19.00 serwis kawowy: wg potrzeb Zamawiającego, w cenie całodziennego wyżywienia, poczęstunek okolicznościowy wg potrzeb Zamawiającego - zgodnie z odrębnym zleceniem. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany godzin wydawania całodziennych posiłków, 4. całodzienną obsługę gastronomiczną wszelkich imprez masowych - w lokalizacjach wskaza-nych przez Zamawiającego, w okresie od dnia 02.01.2013r. do dnia 31.12.2013r. - razem ok. 1.300 osobodni - takich, jak m.in.: a) wypoczynek sportowo - rekreacyjny, sobotnio - niedzielny, b) spotkania kulturalno - oświatowe, c) pobyt - wypoczynek emerytów i rencistów, d) imprezy sportowo-rekreacyjne. Warunki realizacji: Wykonawca zobowiązany jest do: 1) prowadzenia całodziennego wyżywienia - obsługi gastronomicznej we własnym imieniu, na własny rachunek i ryzyko, zgodnie z przepisami ppoż., BHP, sanitarnymi i obowiązującymi w gastronomii, 2) prowadzenia żywienia w ścisłym uzgodnieniu z Zamawiającym, co do ilości i jakości w zakresie obsługi gastronomicznej uczestników szkoleń oraz różnych imprez masowych, 3) przygotowania propozycji jadłospisów podlegających akceptacji Zamawiającego, 4) przestrzegania warunków sanitarnych i higienicznych oraz innych obowiązujących przepisów, w tym system HACCP, 5) przedkładania do wglądu Zamawiającemu protokołów z kontroli sanitarnej, 6) zmiany kosztu wsadu surowca całodziennego wyżywienia na pisemne żądanie Zamawiającego w przypadku zmiany wysokości diety wynikającej z zasad rozliczania delegacji służbowych, 7) prowadzenia całodziennego wyżywienia - obsługi gastronomicznej dla uczestników: a) szkoleń: - wartość netto wsadu surowca całodziennego wyżywienia (śniadanie, obiad, kolacja) wynosi 120% diety obowiązującej przy podróżach służbowych na terenie kraju, b) imprez masowych: - wartość netto wsadu surowca całodziennego wyżywienia (śniadanie, obiad, kolacja) wynosi 80% diety obowiązującej przy podróżach służbowych na terenie kraju, - posiadanie pełnego zaplecza niezbędnego sprzętu potrzebnego do obsługi wszystkich imprez masowych. 8) Wykonawca, na zapotrzebowanie Zamawiającego, zapewni wyżywienie dla uczestników szkoleń i wszelkich imprez masowych wg indywidualnych diet specjalistycznych zaordynowanych przez lekarza. Usługa gastronomiczna będzie prowadzona w pomieszczeniach będących własnością Zamawiającego, bądź wskazanych przez Zamawiającego, w tym na bazie pomieszczeń i wyposażenia, znajdujących się w siedzibie Zamawiającego w Szczecinie przy ul. Matejki 22, które Zamawiający udostępni do odpłatnego używania Wykonawcy, którego oferta zostanie wybrana do realizacji niniejszego zamówienia, na podstawie odrębnej umowy najmu. Istotne warunki ewentualnej umowy najmu pomieszczeń: 1.miesięczna ryczałtowa stawka czynszu wynosić będzie 500,00 złotych netto + VAT (słownie: pięćset złotych 00/100 netto); 2.Najemca zobowiązany będzie do regulowania zobowiązań finansowych wynikających z tytułu umowy najmu w terminie 14 dni od daty wystawienia faktury VAT; 3.Miesięczna stawka czynszu może ulec zwiększeniu w przypadku wzrostu niezależnych od Wynajmującego kosztów eksploatacji obiektu, stanowiących składowe stawki czynszu; 4.W przypadku, gdy w danym miesiącu kalendarzowym Najemca będzie realizował umowę w wymiarze nie obejmującym pełnego wymiaru miesiąca kalendarzowego, zapłaci on czynsz w wysokości równej iloczynowi ilości dni najmu w danym miesiącu i 1/30 kwoty czynszu określonej w pkt 1. 5.Najemca będzie zobowiązany do: a)przestrzegania przepisów BHP i PPOż.; b)utrzymania wynajmowanych pomieszczeń i wyposażenia w należytej czystości i we właściwym stanie technicznym; 6.Umowę zawiera się na okres obowiązywania umowy na obsługę gastronomiczną uczestników szkoleń organizowanych przez Centrum Szkolenia Oddziału ZUS w Szczecinie oraz wszelkich imprez masowych organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie. W związku z tym Wynajmującemu przysługuje prawo do natychmiastowego rozwiązania lub odstąpienia od umowy najmu pomieszczeń bez jakichkolwiek roszczeń Najemcy w przypadku gdy nastąpiło rozwiązanie/wygaśnięcie umowy na obsługę gastronomiczną uczestników szkoleń organizowanych przez Centrum Szkolenia Oddziału ZUS w Szczecinie oraz wszelkich imprez masowych organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określa wzór umowy - rozdział III SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zus.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach