Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Kadzidło w roku 2010.

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 07-420 Kadzidło, ul. Targowa 4
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 029 7618934 , fax. 029 7618934
  • Data zamieszczenia: 2010-01-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Targowa 4 4
    07-420 Kadzidło, woj. mazowieckie
    tel. 029 7618934, fax. 029 7618934
    REGON: 55000186400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.bip.kadzidlo.samorzady.pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach na terenie gminy Kadzidło w roku 2010.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: Przygotowanie , dostarczenie i wydanie do szkół na terenie Gminy Kadzidło: w szkołach podstawowych w Glebie, Kierzku, Siarczej Łące, Jazgarce, Czarni, Piaseczni w Zespole Szkół w Dylewie, Chudku, Wachu gorącego posiłku składającego się z zupy 300ml z pieczywem - zwykła bułka lub dwie kromki chleba przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. Gorącym posiłkiem planuje się objąć około 395 uczniów. Posiłki winny być dostosowane do wymogów sanitarnych dotyczących bezpieczeństwa zdrowotnego oraz wartości energetycznej i odżywczej racji pokarmowych dla żywionych grup wiekowych od 5 do 16 lat . Wykonawca zapewni: transport gorących posiłków do szkół w odpowiednich naczyniach (termosy), porcjowanie i wydanie posiłków w naczyniach jednorazowego użytku, opracowanie tygodniowego jadłospisu. Jednorazowe naczynia do spożywania posiłków dostarczy Wykonawca i będą one wkalkulowane w koszty posiłków. Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do porcjowania, wydawania oraz spożywania posiłków. Po spożyciu posiłków, wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe. Zamawiający zastrzega, iż liczba uczniów korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna. Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć np. z powodu choroby dziecka.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 47 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca powinien spełniać następujące warunki: 1) Spełnia warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, w tym nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy . 2) Posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - tj. prowadzi zarejestrowaną działalność gospodarczą w zakresie objętym przedmiotowym zamówieniem. 3) Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia tj. - należy wykazać zdolność kredytową lub posiadanie środków własnych niezbędnych do wykonania zamówienia przez okres 1 miesiąca - ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności . 4) Posiada niezbędną wiedzę i doświadczenie - tj. musi potwierdzić wykonanie w ciągu ostatnich trzech lat , a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonanie co najmniej 1 usługi o wartości nie mniejszej od niniejszego zamówienia z podaniem daty i miejsca wykonania oraz dokumentem potwierdzającym , że usługi te zostały wykonane należycie (załącznik Nr 4 do SIWZ) 5) Dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - Wykonawca dysponuje zapleczem gastronomicznym, które spełnia wymagania określone rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych ( Dz.Urz. UE L 139 z 30 kwietnia 2004 r.) w zakresie prowadzenia działalności gastronomicznej oraz zapewnienia bezpieczeństwa produkowanej i wprowadzanej do obrotu żywności. - Wykonawca dysponuje personelem posiadającym aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno - epidemiologicznych - wykaz osób , które będą dostarczały i rozdzielały posiłki wraz z aktualnymi orzeczeniami lekarskimi Wykonawca przedłoży Zamawiającemu przed podpisaniem umowy na realizację zamówienia. - Wykonawca dysponuje środkami transportu, spełniającymi wymagania sanitarne - Stosowny dokument potwierdzający spełnienie tych warunków należy przedłożyć Zamawiającemu przed podpisaniem umowy na realizację zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca powinien złożyć następujące oświadczenia i dokumenty: 1) Wypełniony formularz oferty ( załącznik nr 1 do SWIZ ) 2) Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (Załącznik nr 2 do SIWZ), 3) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 4) Zaświadczenie o nie zaleganiu w opłacaniu podatku w Urzędzie Skarbowym 5) Zaświadczenie o nie zaleganiu w opłacaniu składek w Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych lub w Kasie rolniczego Ubezpieczenia Społecznego 6) Zaświadczenie z banku potwierdzające zdolność kredytową bądź posiadanie własnych środków niezbędnych do wykonania zamówienia przez okres 1 miesiąca. 7) Kopię polisy potwierdzającej ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności 8) Decyzja bądź zaświadczenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Zaświadczenie Powiatowego Lekarza Weterynarii o wpisie do rejestru zakładów nadzorowanych przez Powiatowego Lekarza Weterynarii wraz z potwierdzeniem przez organ wydający aktualności dokumentu wystawione nie wcześniej niż 30 dni przed terminem składania. 9) Oświadczenie o dysponowaniu zapleczem gastronomicznym, środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne, naczyniami , termosami , oraz osobami niezbędnymi do wykonania zamówienia (załącznik nr 5 do SIWZ) 10) Wykaz zamówień zrealizowanych przez oferenta w ciągu trzech lat wraz z referencjami , opiniami - (załącznik nr 4 do SIWZ) 11) Parafowany przez Wykonawcę wzór umowy ( załącznik nr 3 do SIWZ )

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.kadzidlo.samorzady.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach