Przetargi.pl
Świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu gorących jednodaniowych posiłków dla 249 dzieci i młodzieży oraz 20 osób dorosłych z terenu gminy Chlewiska

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 26-510 Chlewiska, ul. Czachowskiego 47
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 48 628 70 53 wew. 24 , fax. 48 628 70 82
  • Data zamieszczenia: 2015-08-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Czachowskiego 47 47
    26-510 Chlewiska, woj. mazowieckie
    tel. 48 628 70 53 wew. 24, fax. 48 628 70 82
    REGON: 14032727300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu gorących jednodaniowych posiłków dla 249 dzieci i młodzieży oraz 20 osób dorosłych z terenu gminy Chlewiska
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem prowadzonego postępowania jest udzielenie zamówienia publicznego na przygotowanie dostarczenie w ilości około 269 gorących jednodaniowych posiłków (trzy razy w ciągu tygodnia zupa i dwa razy w ciągu tygodnia drugie danie) w dni nauki szkolnej z uwzględnieniem przerw w nauce szkolnej (ferie, dni świąteczne, wakacje, dni wolne od zajęć szkolnych) w następujących placówkach: Publiczna szkoła podstawowa w Budkach około 42 dzieci i młodzieży oraz 2 osoby dorosłe, Publiczna szkoła podstawowa w Cukrówce około 56 dzieci i młodzieży, Publiczna szkoła podstawowa w Pawłowie około 10 dzieci i młodzieży oraz 1 osoba dorosła, Publiczna szkoła podstawowa w Chlewiskach około 54 dzieci i młodzieży, Publiczna szkoła podstawowa w Skłobach około 30 dzieci i młodzieży oraz 1 osoba dorosła, Gimnazjum w Chlewiskach około 57 dzieci i młodzieży, Warsztaty Terapii Zajęciowej w Ostałówku około 16 osób dorosłych. Posiłki muszą być urozmaicone, świeże, smaczne i spełniać wymogi sanitarne. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. UWAGA: W przypadku stosowania przez niektóre osoby uprawnione diety Wykonawca zobowiązany jest zapewnić dla nich odpowiednie dania, liczba osób (jeżeli będą takie osoby) zostanie podana Wykonawcy. Gramatura gorącego posiłku obiadowego : zupa min. 300ml ziemniaki, kasza, ryż, makaron, kopytka itp. min. 200g surówka, jarzyny gotowane min. 100g naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane min. 250g mięso lub ryba min. 120g pieczywo min. 80g Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym odpowiadającym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, według wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej (zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25 sierpnia 2006r.(Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 ze zm.). Zamawiający wymaga urozmaicenia produktów i potraw tak, by gwarantowały one dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zapobiegały monotonii żywienia. Jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może powtarzać się w okresie jednego tygodnia Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodne z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: stosowanie tłuszczów roślinnych, ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, stosowanie mięsa drobiowego, stosowanie ryb, umiarkowane stosowanie jaj, cukru, soli, duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także roślin strączkowych. Nie dopuszcza się mięsa i przetworów z puszek konserwowych Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu zamawiający kosztami obciąży Wykonawcę. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności nie mniejszej niż 600 kcal z przewagą: węglowodanów 75g, tłuszczu 18g, białka 17g, witamin z grupy C, B1 i B2 17,5g, żelaza 13,3, wapnia 0,15g Zamawiający zastrzega , że ilość dostarczanych gorących posiłków może zmienić się w trakcie obowiązywania zamówienia. Każdorazowo na bieżąco dostarczający gorące posiłki będzie informowany o ilości posiłków, które ma dostarczyć. do godziny 9:00 w danym dniu na podstawie obecności w danym dniu, podanych przez ww. placówki. W dniu dostarczania posiłku w pomieszczeniu jego wydawania w miejscu widocznym dostarczający wywiesza menu na każdy dzień dożywiania. Dostawa posiłku do w/w szkół ma być realizowana w dni nauki szkolnej tj. od poniedziałku do piątku w godzinach od 10.00 do 11.00, szczegółowo ustalonych z dyrektorami poszczególnych placówek, Dostawa musi odbywać się w naczyniach przystosowanych do przewozu żywności i zapewniających właściwą ochronę, temperaturę oraz środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności, spełniając przy tym wszelkie wymogi sanitarno - higieniczne, Zamawiający zapewnia osobę oraz naczynia do wydawania posiłków zgodnie wymogami sanitarnymi Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne, Wykonawca jest zobowiązany do odbioru pozostałości po wydanych posiłkach (odpadów), Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do Zamawiającego oraz do poszczególnych szkół, najpóźniej ostatniego roboczego dnia tygodnia, jadłospis na kolejny tydzień, jadłospis winien być podpisany przez osobę będącą do tego upoważnioną. Przewidywana średnia liczba posiłków wynosi około 269 dziennie. Zamawiający przewiduje możliwość zmniejszenia bądź zwiększenia ilości wydawanych posiłków dziennie w zależności od potrzeb, jednakże zmiany te nie spowodują zmiany ceny jednostkowej. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wykupienia u Wykonawcy posiłków przez dzieci, które nie są objęte programem dożywiania za cenę określoną przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. W sytuacjach szczególnych (zorganizowane wyjazdy dzieci i młodzieży ze szkół), dyrektorzy szkół mają prawo zgłosić Wykonawcy inny sposób przygotowania posiłków - suchy prowiant, a Wykonawca jest zobowiązany do ich realizacji, po uzgodnieniu z Zamawiającym terminu i sposobu wykonania wymaganych dostaw..
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 5 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.chlewiska.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach