Przetargi.pl
Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2016 roku.

Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie ogłasza przetarg

  • Adres: 96-316 Międzyborów, ul. Staszica 5
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 46 855 27 18 , fax. 46 855 54 05
  • Data zamieszczenia: 2015-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie
    ul. Staszica 5 5
    96-316 Międzyborów, woj. mazowieckie
    tel. 46 855 27 18, fax. 46 855 54 05
    REGON: 01631996000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.jaktorow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Placówka oświatowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2016 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2016 roku. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację dwóch zadań: Zadanie nr 1: Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Przedszkola w Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie Zadanie nr 2: Przygotowanie oraz dostarczenie i wydanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej oraz Gimnazjum w Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie. 3. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 4. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia. 5. Wymagania dotyczące posiłków: Dla zadania nr 1: Posiłek musi składać się z: Zupy - 250 ml. Drugiego dania w tym: 1. produkt węglowodanowy: ziemniaki, kasza, ryż, makaron bądź, np. kluski śląskie 200g.; 2. produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba) - gotowy 80g.; 3. surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g.(asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny); 4. kompot 200ml. z produktów świeżych i pełnowartościowych. Dwa razy w tygodniu drugie danie jarskie składające się z: 1. produktu węglowodanowego: ziemniaki, kasza, ryż, makaron, kluski, placki, itp.200g.; 2. produkt białkowy (ryba, ser, jaja kurze) - gotowy 80g.; 3. surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g.(asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny); 4. kompot 200ml. z produktów świeżych i pełnowartościowych. Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie maksymalnie dla zadania nr 1: 27.000 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa przedszkolaków na obiadach w 2015 roku oraz prognozy na 2016 roku i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu nie większego usługi do 20% niż wskazany w przedmiocie zamówienia Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia: 1. Posiłek powinien być przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych produktów oraz estetycznie zapakowany. 2. Trzy razy w tygodniu ma być przygotowany obiad mięsny (z pełnowartościowym białkiem zwierzęcym), dwa razy w tygodniu danie jarskie bezmięsne ( zawierające produkt białkowy, np: ryba, jaja kurze, ser). 3. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia posiłków dla dzieci bezmlecznych oraz dla dzieci z innymi alergiami pokarmowymi potwierdzonymi zaświadczeniem lekarskim, o których będzie informowany przez zamawiającego przy podawaniu dziennej ilości zamawianych porcji obiadowych. Posiłki te muszą być urozmaicone i pełnowartościowe. Na dzień ogłoszenia postępowania przetargowego w Przedszkolu występowały następujące diety: - dieta bez mleczna; - dieta wegetariańska; - dieta bez mleka, nabiału i piuryn; - dieta bez mleka, nabiału i glutenu; - dieta bez mleka, nabiału i cytrusów; - dieta bez mleka, nabiału, jaj, słodyczy; - dieta bez mleka, nabiału, jaj, słodyczy, soi, jabłek; - dieta bez mleka, nabiału i marchewki; - dieta bez cukru i słodyczy; - dieta bez mleka, nabiału, glutenu, słodyczy, konserwantów, cukru. 4. Wykonawca odpowiedzialny jest za dostarczenie dekadowego jadłospisu dla dzieci bez alergii pokarmowej jak również dla dzieci bezmlecznych zaś dla innych alergików informować na bieżąco bądź również zapewnić jadłospis dekadowy. Sporządzone przez wykonawcę jadłospisy powinien być urozmaicony i różnorodny a także zawierać, wartości energetyczne przygotowanych przez wykonawcę posiłków. Jadłospis ten musi być dostarczony Zamawiającemu w ostatni dzień dekady jadłospisu poprzedniego. 5. Proces przygotowania posiłków, dostarczania i przekazania personelowi przedszkola musi być zgodny z obowiązującymi przepisami dotyczącymi żywienia zbiorowego. 6. Wykonawca przy realizacji zamówienia zobowiązany jest do przestrzegania Zaleceń i Norm obowiązujących i zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia, a także zasad zdrowego żywienia oraz zasad żywienia zbiorowego jak również jakość i zgodność z warunkami umowy. 7. Posiłki powinny być dostarczone w termosach hermetycznie zamkniętych, na które wykonawca przedłoży zamawiającemu odpowiednie atesty i certyfikaty. Transport posiłków powinien odbywać samochodem przystosowanym do przewozu żywności, na który wykonawca posiada odpowiednie dokumenty potwierdzające dostosowanie pojazdu. 8. Posiłki muszą być sporządzane w dniu dostawy ze świeżych pełnowartościowych produktów. Dostarczone obiady powinny być gorące i smaczne a ich temperatura zgodna z zasadami serwowania potraw. Posiłki muszą być dostarczane w godzinach od 11.00 do godziny 11:30. 9. Wykonawca zobowiązuje się do nie stosowania gotowych potraw konserwowych oraz dostępnych na runku ulepszaczy smaków jak również gotowych dań w torebkach. 10. Zamawiający obliguję osobę dostarczającą posiłki, że jako przedstawiciel firmy, z którą została zawarta umowa, będzie obecny podczas kontroli wagowej dostarczonego posiłku. 11. Posiłki będą przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno - epidemiologicznych. 12. Posiłki będą przygotowywane w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. 13. Posiłki do szkół należy dostarczać w ramach kosztów własnych. 14. Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 15. Wykonawca jest zobowiązany do odbioru zlewek we własnych naczyniach z tym samym dniu, w którym zostały dostarczone posiłki ewentualnie najpóźniej w dniu następnym. Dla zadania nr 2: Posiłek musi składać się z: Drugiego dania w tym: 1. ziemniaki ( kasza, ryż, lub makaron ) 250g, 2. danie mięsne lub ryba ( gotowe ) 90 g, danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 135 g, gulasz z sosem 135 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 90 g, 3. surówka lub jarzyny gotowane - 150 g ( asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny), 4. raz w tygodniu posiłek z rybą lub pierogi czy naleśniki bądź kluski śląskie - 300 g, 5. kompot - 200 ml z produktów świeżych i wartościowych, 6. 1 owoc ( zgodnie z sezonem ). Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie maksymalnie dla zadania nr 2: 8.000 szt. - ilość posiłków jest ilością szacowaną. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu usługi nie większego o 20% niż wskazany w przedmiocie zamówienia Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia : 1. Posiłek powinien być przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych produktów oraz estetycznie wydany. 2. Posiłek powinien składać się z gotowego produktu białkowego najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba. ser, drób ). 3. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia posiłków dla dzieci bezmlecznych oraz dla dzieci z innymi alergiami pokarmowymi potwierdzonymi zaświadczeniem lekarskim, o których będzie informowany przez zamawiającego przy podawaniu dziennej ilości zamawianych porcji obiadowych. Posiłki te muszą być urozmaicone i pełnowartościowe. 4. Wykonawca odpowiedzialny jest za dostarczenie dekadowego jadłospisu dla dzieci bez alergii pokarmowej jak również dla dzieci bezmlecznych zaś dla innych alergików informować na bieżąco bądź również zapewnić jadłospis dekadowy. Sporządzone przez wykonawcę jadłospisy powinien być urozmaicony i różnorodny a także zawierać, wartości energetyczne przygotowanych przez wykonawcę posiłków. Jadłospis ten powinien być dostarczony w ostatni dzień dekady jadłospisu poprzedniego. 5. Proces przygotowania posiłków, dostarczenia i wydania musi być zgodny z obowiązującymi przepisami w zakresie żywienia zbiorowego. 6. Wykonawca odpowiedzialny jest za jakość i zgodność z warunkami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia. 7. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji przedmiotu umowy. 8. Posiłki muszą być przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno - epidemiologicznych. 9. Posiłki będą przygotowywane w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. 10. Posiłki do szkół należy dostarczać w ramach kosztów własnych, a także zapewnić na własny koszt naczynia i sztućce jednorazowego użytku. 11. Posiłki powinny być dostarczone w termosach hermetycznie zamkniętych, na które wykonawca przedłoży zamawiającemu odpowiednie atesty, certyfikaty oraz samochodem przystosowanym do przewozu żywności. 12. Posiłki muszą być sporządzane w dniu dostawy, dostarczone gorące, świeże, smaczne do szkoły w godzinach od 11.00 do godziny 11:30. 13. Wykonawca zobowiązuje się nie stosować gotowych potraw konserwowych. 14. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązującym z tzw. punktach zbiorowego żywienia, posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów posiadających aktualne terminy ważności. 15. O każdej zmianie ilości posiłków dyrektor szkoły lub upoważniony pracownik będzie Wykonawcę informował na piśmie. 16. W przypadku zmniejszenia ilości posiłków w stosunku do zakładanej, Wykonawcy nie będą przysługiwały z tego tytułu żadne roszczenia. 17. Dostarczone posiłki przyjmował będzie przedstawiciel szkoły przy czym rozdanie posiłku i pozostawienie zaplecza kuchennego w czystości należy do obowiązków wykonawcy (np. zmywanie naczyń, posadzek, stolików itp.). 18. Zużyte naczynia i opakowania będą odbierane przez Wykonawcę w dniu dostawy posiłków, 19. Worki na zużyte naczynia i opakowania zapewnia Wykonawca, 20. Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno-epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 21. Wykonawca jest zobowiązany do odbioru zlewek we własnych naczyniach tym samym dniu, w którym zostały dostarczone posiłki.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.jaktorow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach