Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Wolanów w roku szkolnym 2016/2017

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wolanowie ogłasza przetarg

  • Adres: 26-625 Wolanów, Ul. Radomska 20
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 48 618 60 20 , fax. 48 618 79 41
  • Data zamieszczenia: 2016-07-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wolanowie
    Ul. Radomska 20 20
    26-625 Wolanów, woj. mazowieckie
    tel. 48 618 60 20, fax. 48 618 79 41
    REGON: 67285898100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopswolanow.naszbip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Wolanów w roku szkolnym 2016/2017
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na dożywianiu dzieci w szkołach na terenie gminy Wolanów w roku szkolnym 2016/2017 -usługa polegająca na przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu gorących posiłków w celu dożywiania dzieci uprawnionych na podstawie decyzji Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wolanowie. W PSP w Mniszku, w PSP w Bieniędzicach i w PSP w Sławnie usługa nie obejmuje wydawania posiłków(wydawanie posiłków szkoły te zorganizują we własnym zakresie). 2) Planowana liczba dożywianych dzieci w poszczególnych szkołach jest następująca:a) Zespół Szkół Ogólnokształcących Publiczna Szkoła Podstawowa i Publiczne Gimnazjum w Wolanowie w tym: Publiczne Gimnazjum w Wolanowie liczba uczniów - 60 Publiczna Szkoła Podstawowa w Wolanowie liczba uczniów - 80 b) Publiczna Szkoła Podstawowa Mniszku liczba uczniów - 60 c) Publiczna Szkoła Podstawowa w Sławnie liczba uczniów - 30 d) Publiczna Szkoła Podstawowa w Bieniędzicach liczba uczniów - 20 3) Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 12 września 2016r.do 16 czerwca 2017r. Usługa nie będzie świadczona w okresie przerw w nauce (ferie zimowe, wakacje, przerwy świąteczne itp.).Szacunkowa ilość posiłków w roku szkolnym 2016 /2017 - 43.250 szt. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia liczby posiłków do wysokości wynikającej z bieżących potrzeb Zamawiającego, w zależności od wydanych decyzji maksymalnie o 50%. Zmniejszenie ilości posiłków nie może stanowić dla Wykonawcy podstawy do odmowy wykonania umowy lub jej części, a Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć usługę zgodnie z zapotrzebowanym zamówieniem w tym zakresie i rozliczać w oparciu o stawki ceny jednostkowej wykazanej w ofercie. 4) Wykonawca będzie dostarczać posiłki bezpośrednio do miejsca wyznaczonego na spożywanie posiłków w poszczególnych szkołach wymienionych w pkt.2 własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zobowiązany jest dbać o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. 5) Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków.6) Wykonawca biorący udział w niniejszym przetargu powinien zaoferować taką cenę, która będzie zawierała w sobie wszystkie nośniki kosztów ( również transportu , naczyń jednorazowych i wydawania) dla okresu wykonania zamówienia.7) Produkcja, przechowywanie i dostarczanie posiłków powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno- sanitarnych. 8) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem GOPS stanowiącym załącznik do SIWZ w szczególności z uwzględnieniem minimalnej gramatury lub objętości wskazanych w nim składników w sposób zapewniający niepowtarzalność posiłku przez kolejne 15 dni. 9) Posiłki powinny mieć zachowane normy kalorii, składniki pokarmowe, wartości odżywcze, mineralno-witaminowe, które obowiązują przy żywieniu dzieci i młodzieży, zgodnie z jadłospisem stanowiącym załącznik do umowy oraz posiadać następującą temperaturę: - gorące zupy: minimum+75°C- gorące drugie dania: miniumum+63°C - potrawy serwowane na zimno: minimum+ 4 °C 10) Za gorący posiłek zamawiający uznaje świeży nieodgrzewany posiłek będący jednym z posiłków umieszczonych w jadłospisie. Niedopuszczalne jest przygotowanie posiłków z wykorzystaniem gotowych produktów (np. mrożone pierogi itp.) 11) Do każdej zupy umieszczonej w jadłospisie Wykonawca poda co najmniej 2 kromki chleba - świeżego(wytworzony nie wcześniej niż na 14 godzin przed podaniem), podanego w oddzieleniu od posiłku . Zamieszczony w jadłospisie jogurt musi być w oryginalnym opakowaniu producenta, dodatki takie jak kompot czy napój owocowy mogą być podane w pojemnikach jednorazowych o właściwej pojemności, koszt pojemników poniesie wykonawca. 12) Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wolanowie lub osobą upoważnioną do kontaktu z Wykonawcą będącą pracownikiem GOPS.13) Wykonawca zobowiązany jest zapewnić przechowywanie z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obowiązującymi przepisami.14) Szczegółowy harmonogram dostarczania i wydawania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami szkół wymienionych w pkt2.15) Posiłki wydawane będą w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi z wyłączeniem Publicznej Szkoły Podstawowej w Mniszku, która dysponuje własnymi naczyniami i sztućcami. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć naczynia jednorazowe wraz ze sztućcami do pozostałych szkół wymienionych w pkt 2 poza PSP w Mniszku. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego odbioru termosów i odpadów pokonsumpcyjnych ze wszystkich szkół.16) Zamawiający zastrzega sobie prawo do: przeprowadzania kontroli prawidłowości realizacji zamówienia w każdym czasie trwania usługi, zgłaszania ewentualnych nieprawidłowości do właściwej Państwowej Inspekcji Sanitarnej,zlecania dokonania kontroli przez niezależny podmiot trzeci na koszt Wykonawcy, jednak nie więcej niż 2 razy przez cały okres realizacji zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Liczba referencji
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopswolanow.naszbip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach