Przetargi.pl
Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie gminy Andrzejewo

Gmina Andrzejewo ogłasza przetarg

  • Adres: 07-305 Andrzejewo, ul. Warszawska 36A
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 086 2717003 , fax. 086 2717120
  • Data zamieszczenia: 2011-09-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Andrzejewo
    ul. Warszawska 36A 36A
    07-305 Andrzejewo, woj. mazowieckie
    tel. 086 2717003, fax. 086 2717120
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.andrzejewo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie gminy Andrzejewo
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sporządzanie, wydawanie gorących posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Andrzejewo zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z pózn. zm.) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2006 r. Nr 122, poz. 851 z pózn. zm.). Dożywianie uczniów odbywać się będzie w okresie od 02.11.2011 r. do 28.06.2012 r. w dniach trwania nauki z wyłączeniem przerw świątecznych, ferii, określonych w kalendarzu roku szkolnego, we wszystkich szkołach podstawowych i gimnazjum na terenie gminy Andrzejewo tj. a) Szkole Podstawowej w Starej Ruskołęce b) Szkole Podstawowej w Andrzejewie c) Szkole Podstawowej w Ołdakach Polonii d) Gminnym Gimnazjum w Andrzejewie Gorącym posiłkiem planuje się objąć 83 uczniów dziennie. Podana liczba uczniów aktualna jest na dzień ogłoszenia zamówienia publicznego i w trakcie trwania roku szkolnego może ulec zmianie. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania obiadów jednodaniowych tj. a) zupa z wkładką mięsną podaną z pieczywem b) danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, ryba) c) drugie danie: ziemniaki, mięso , surówka, kompot lub sok W ramach drugiego dania zamawiający dopuszcza możliwość stosowania zamienników dla ziemniaków tj. makaron, ryż lub kasza. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez wykonawcę. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłków, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe. Obiady winny być przygotowane zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Godziny wydawania posiłków i dostarczania posiłków wykonawca ustali z dyrektorami szkół. Wykonawca zapewni: a) transport gorących posiłków do szkoły w odpowiednich naczyniach (termosy) b) porcjowanie i wydawanie posiłków w naczyniach jednorazowego użytku c) opracowanie dekadowego jadłospisu Jednorazowe naczynia do spożywania posiłków dostarczy wykonawca i będą one wkalkulowane w koszty posiłków. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania ustawy z dnia 06.09.2001 r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Dz. U. Nr 128, poz. 1408 z późn. zm.). Po spożyciu posiłków wykonawca usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpady żywnościowe. Do zadań wykonawcy należeć będzie utrzymanie porządku w udostępnionych pomieszczeniach kuchni jak również jadalni. Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do porcjowania, wydawania oraz spożywania posiłków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.andrzejewo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach